cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Pil Koruması

(Topic created on: 06-13-2023 02:07 PM)
153 Views
SylvesterTR
Active Level 2
Options
Galaxy S

Merhaba, bilindiği gibi telefonu dolmasına rağmen uzun süre sarjda tutmak pil sağlığına zararlı olduğu söylenir. Bildiğiniz gibi pil Koruması pili %85'e kadar dolduruyor. Bu şekilde de uzun süre sarjda bırakılsa yine pil zarar görür mü

9 Comments
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Yine zarar görecektir. Türkçeye ne diye çevirdiler bilmiyorum ama Adaptive Charging diye bir özellik var, şarj etme alışkanlığınıza göre wattı ayarlıyor. Mesela telefon 2 saatte dolabiliyor ama siz 3 saat şarjda bırakıyorsunuz, bu alışkanlığınızı görüp wattı telefon 3 saatte dolacak şekilde ayarlıyor. Bu sayede %100-%99 döngüsüne girmemiş oluyor. Bu özellik modelden modele değişiyor, mesela bende Galaxy A51 var ve o özellik bulunmuyor. Modelinizi söylerseniz sizde var olup olmadığını söyleyebilirim.
SylvesterTR
Active Level 2
Galaxy S
S20 fe kullanıyorum
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Adaptive Charging özelliğinin sizde var olup olmadığını bulamadım. Adaptif Pil özelliği ile yan yana olmalılar. Adaptif Pil özelliğinin olduğu menüye girerseniz eğer varsa orada bulabilirsiniz.
KeremS24Plus
Active Level 8
Galaxy S
Z fold 3 kullanıyorum o özellik bende var mı acaba yeni duydum
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Yanlış hatırlamıyorsam sizde var olmalı. Adaptif Pil özelliğinin yanında olmalıydı. Adaptif Pil özelliğinin olduğu menüye girerseniz eğer varsa orada bulabilirsiniz.
KeremS24Plus
Active Level 8
Galaxy S
.1686652437446_1686652437438_0.jpg
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Biraz araştırma yaptım. "Adaptive Charging" sadece Pixel cihazlarda "Adaptive Charging" diye geçiyormuş. Samsung'da "Adaptive Battery" (Adaptif Pil) diye geçiyormuş. Ama Pixel cihazlarda zaten "Adaptive Battery" adı altında başka bir özellik de var. Acaba Samsung "Adaptive Charging" ve "Adaptive Battery" özelliklerini birleştirerek tek bir seçenek olarak mı sundu? S serisine sahip birisi kendisindeki ayarları paylaşsa çok iyi olur.
SylvesterTR
Active Level 2
Galaxy S
Kerem beyin ayarları ile aynı işte dediğim gibi benim cihazım s20 feScreenshot_20230613_140614_Device care.jpg
Hakan2121
Active Level 6
Galaxy S
A54 kullanıyorum varmı onda acaba