cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Nfc ile çipli kimlik okumama

(Topic created on: 01-23-2022 09:13 PM)
14302 Views
Mutemet
Active Level 1
Options
Galaxy S

Nfc nin bütün özelliklerini kullanabiliyorum alışveriş Vs. ancak bu bankacılık uygulamaların da çipli kimlik kartını nfc ile okutma kısmına gelince telefon okumuyor sebebini anlamıyorum ne yaptıysam düzelmiyor yardımcı olursanız sevinirim. 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
cybercider
Active Level 8
Galaxy S
Hangi banka ise ilgili banka uygulama destek hattına başvurun. Cihazdan kaynaklı olsa nfc hiçbir şekilde çalışmaz. Bu bankaların çipli kimlik okutmaları konusunda çoğu uygulamada sorun var. Çok şilayet var bu konuda. İnsanlar şubeye gitmeden online hesap açmak istiyor malesef düzgün çalışan banka sayısı az.
Dediğim gibi sorun uygulama kaynaklı. İlgili uygulamanın google play sayfasından yorum yazabilirsiniz yada şikayet var sitesinden şikayet oluşturabilirsiniz.

View solution in context

0 Likes
7 Comments
Solution
cybercider
Active Level 8
Galaxy S
Hangi banka ise ilgili banka uygulama destek hattına başvurun. Cihazdan kaynaklı olsa nfc hiçbir şekilde çalışmaz. Bu bankaların çipli kimlik okutmaları konusunda çoğu uygulamada sorun var. Çok şilayet var bu konuda. İnsanlar şubeye gitmeden online hesap açmak istiyor malesef düzgün çalışan banka sayısı az.
Dediğim gibi sorun uygulama kaynaklı. İlgili uygulamanın google play sayfasından yorum yazabilirsiniz yada şikayet var sitesinden şikayet oluşturabilirsiniz.
0 Likes
Mutemet
Active Level 1
Galaxy S
Akbank halkbank ve işbankasında denedim ama aynı hepsinde
Galaxy S
Cihaz ne ? Benim note 10 lite denedim çalışıyor
0 Likes
Mutemet
Active Level 1
Galaxy S
S9+
0 Likes
Ozdil
Active Level 4
Galaxy S
Öncelikle belirtmek isterim bu bir sorun değil. Bazı kartların RFID yani NFC frekansları farklıdır ve sadece bu frekans değerlerinde algılama yapabilen cihazlarda çalışırlar. Bunu herhangi bir akıllı biletle de test edebilirsin o da cihazın tarafından algılanmayacaktır. Bu tür kartlar sadece post, bilet okuyucu gibi cihazlarında çalışacak frekansa sahiptir. Son nesil cihazlarda bu algılama frekansı eskiye nazaran biraz daha geniş. Mesela S20 şehir içi otobüs kartını algılayabiliyorken S9 Plus algılayamıyor.
Mutemet
Active Level 1
Galaxy S
Tek mantıklı gelen bu açıklama. Teşekkürler..
0 Likes
Ozdil
Active Level 4
Galaxy S
Rica ederim.
0 Likes