cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

NFC çalışmıyor.

(Topic created on: 04-02-2022 11:20 PM)
2761 Views
SamsngKullanıcısı
Active Level 6
Options
Galaxy S

Merhaba arkadaşlar ben Samsung s20 fe cihazına sahibim. Yeni aldım ürünü ve 1 haftadır kullanıyorum. Zaten telefonu aldığımda Android 12 güncellemesi gelmişti bende güncelledim. Geçenlerde de one uı 4.1 güncellemesi geldi onuda kurdum. Bugün ilk defa NFC ile işim oldu fakat NFC hiçbir şekilde çalışmadı aktif olmasına rağmen. Gereken tüm ayarlamaları yaptım tüm ayarları sıfırladım fabrika ayarlarına geri döndüm fakat işe yaramadı. Hatta problem uygulamada olabilir mi diye başka cihazları denedim o cihazlar NFC' yi algıladı. Yalnız benim telefon algılamıyor bir türlü okumuyor. Problem acaba güncellemesi kaynaklı olabilir mi yoksa başka bir problem mi ? Bilen ve anlayan arkadaşlardan lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Gökırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba SamsungMüşterisi,

Durumun, uzaktan erişim ile kontrol edilmesi gerekiyor. Uzaktan erişim işlemi için aşağıdaki link üzerinde bulunan yönergeleri takip edebilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/remoteservice/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

10 Comments
AliORH
Active Level 7
Galaxy S
NFC aktif görünsede ayrıntılarda ayar yapman gerek onlarda yaptıysan çalışması gerekiyor eger ki çalışmıyorsa donımsal sorun var anlamına gelir.
0 Likes
Galaxy S
Ayrıntılarda ayarıda yaptım çalışmadı maalesef. Birde members uygulamasında test et başlığında nfc'yi test ettiğimde bir problem gözükmüyor.
0 Likes
AliORH
Active Level 7
Galaxy S
Ayrıntılarda temassız ödemeler seçeneğini tıklayıp açılan sayfada ödemeler ve diğerleri yazan tüm ayarı yaptıysan dediğim gibi donanımsal bir durum söz konusu gibi görünüyor, isterseniz bir servise gösterin.
0 Likes
AliORH
Active Level 7
Galaxy S
Birde ayarlar kısmında bağlantıları tıkla açılan sayfada NFC ve temassız seçeneği açık olmalı.

Eğer bu seçeneklerde aktif ise ve hala çalışmıyorsa donanımsal bir sorun var.
0 Likes
Galaxy S
Evet hepsi açık aktif durumda.
0 Likes
AliORH
Active Level 7
Galaxy S
Ben de çok kullanıyorum hem kulaklık hem banka uygulaması için ama herhangi bir sorun yok.
Dedigim gibi donanımsal bir sorun olabilir servise göstermelisin.
0 Likes
Tsey
Active Level 4
Galaxy S
Telefonu kilifla kullaniyorsaniz kilif nfc etkilesimini engelleyebilir,çok sacma gelebilir ancak ayni durum başima geldi kilifla nfc başarisiz olurken kilifi cikarinca sorun kalmadi
0 Likes
Galaxy S
Evet kılıfla kullanıyorum kılıfı çıkardım denedim ama sonuç aynı
0 Likes
kkoguzkk
Active Level 5
Galaxy S
Mobil ödeme için diyorsanız, NFC açmanız yeterli olmaz, ayriyeten banka uygulamasına girip, kartınız için ayarlardan mobil ödeme onayı vermeniz gerekmektedir.
0 Likes