cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Kesinlikle one ui 7 yüklemek için değil sadece bilgilenmek için csc ve rom nedir

(Topic created on: 3 weeks ago)
253 Views
Rexinium
Active Level 2
Options
Galaxy S

Başlıkta yazdığım gibi asla ama asla yüklemek için değil. Beni bilgilendirir misiniz? Csc ve rom nedir?

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,

Rom : Android bağlamında cihazın işletim sisteminin tamamını içeren bir yazılım paketini ifade eder

Csc: Ülke ve bölgeleri temsil eder (INS ,TUR EUX )

View solution in context

Solution
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy S
CSC, " Tüketici Yazılımı Özelleştirmesi" veya "Ülkeye Özgü Kod" anlamına gelir.
Bu CSC'nin Temel amacı: Farklı ülke ve bölgelerdeki müşteriler için deneyimi özelleştirmektir.
"Örneğin; ABD'de satılan Samsung cihazları, Avrupa'da satılanlardan farklı CSC kodlarına sahip olacaktır."

ROM basitçe anlatacak olursak bünyesinde birtakım yazılımlar barındıran toplu bir yazılım paketidir. Akıllı telefonlar ROM'ların üzerinde kurulu gelir. Her telefonun kendine özgü ROM'u olur. Bir telefonun ROM'u başka bir telefona kurulamaz.

Al hocam detaylı 😂

View solution in context

8 Comments
Galaxy S
Rom hafıza demek hocam 😁😁
Rexinium
Active Level 2
Galaxy S
Şefim yapmayın 🤠
0 Likes
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,

Rom : Android bağlamında cihazın işletim sisteminin tamamını içeren bir yazılım paketini ifade eder

Csc: Ülke ve bölgeleri temsil eder (INS ,TUR EUX )
Rexinium
Active Level 2
Galaxy S
Çok teşekkür ederim
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Yardımcı olduğuma sevindim 😊
0 Likes
Solution
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy S
CSC, " Tüketici Yazılımı Özelleştirmesi" veya "Ülkeye Özgü Kod" anlamına gelir.
Bu CSC'nin Temel amacı: Farklı ülke ve bölgelerdeki müşteriler için deneyimi özelleştirmektir.
"Örneğin; ABD'de satılan Samsung cihazları, Avrupa'da satılanlardan farklı CSC kodlarına sahip olacaktır."

ROM basitçe anlatacak olursak bünyesinde birtakım yazılımlar barındıran toplu bir yazılım paketidir. Akıllı telefonlar ROM'ların üzerinde kurulu gelir. Her telefonun kendine özgü ROM'u olur. Bir telefonun ROM'u başka bir telefona kurulamaz.

Al hocam detaylı 😂
Rexinium
Active Level 2
Galaxy S
Hocam sizlere de ayrı teşekkür ederim 🙏
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim ne demek 😊
0 Likes