cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Hard reset

(Topic created on: 02-04-2021 11:06 PM)
1151 Views
atakanka
Active Level 8
Options
Galaxy S

Selamlar 

Öncelikle hard reset nasil yapilir ?

İkinci olarak hard reset atmak telefona ne gibi zarar verir internette okudum yetkili ve deneyimli bi yerde yapin diye okudum 

Yapanlar deneyimini anlatabilirmi 

Eğer telefona hard reset atarsam andoid 9 a mı dönücek ?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Yeşil
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba atakanka,

Ben Yeşil, Samsung Forum moderatörüyüm. Bu soruyu sorduğunuz için teşekkürler. Cihazınızda manuel olarak fabrika ayarlarına dönmenizi önermekteyiz; Uygulamalar > Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Dön menüsel işlemini deneyebilirsiniz.

Bu işlemi uyguladığınızda, kişisel verileriniz silinmez ve indirilen uygulamaların ayarları etkilenmez. Telefonunuz güvenlik, dil ve hesap ayarları dışında, varsayılan ayarlarına sıfırlanır. Zil sesi ve Rahatsız Etme ayarlarınız gibi telefonunuzda yaptığınız tüm kişiselleştirmeler silinecektir. Cihazınız, fabrika ayarlarına dönmeden önce hangi sürümdeyse o sürümde kalır.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

26 Comments
A21sss
Active Level 10
Galaxy S
hayir hocam fabrika ayarına dönecek ama fabrika ayarıninda daha fabrika ayarına yani ilk yapıldığı güne geri dönecek bataryada iylesmeler ve haporlor sesi daha güzel çıkacaktır telefon cok yeni ise onermem hard reset ama hiç bir zararı yoktur iyi forumlar
atakanka
Active Level 8
Galaxy S
Teşekkür ederimm
Yolcu35
Active Level 4
Galaxy S
ben bir zararını görmedim şimdiye dek. hiçbir android telefonumu da ayarlardan sıfırlamadım. hard reset şuanki sürümünü devam ettirir. en son güvenlik güncellemesi veya android sürümünden devam edersin
atakanka
Active Level 8
Galaxy S
Peki nasil yapilir bu hard reset ?
Yolcu35
Active Level 4
Galaxy S
öncelikle yedek alman gerekiyor. telefonu komple yedekleyeceksin. rehber vs belirtmiyorum her şeyi yedekle. sonra telefondaki parmak izi, desen vs kilit açma verilerini sil. sonra telefondaki e posta gibi hesaplarda ne varsa kaldır. geri kalanını google de telefon modelini yaz ona göre yap. eğer e postayı kaldırmaz ise telefon açılınca sana şifre sorar doğru e posta ve şifre girmezse telefonu kullanılmaz hale getirirsin. çok bilmiyorsan tanıdık birisine yaptır veya iyice öğren öyle yap.
A21sss
Active Level 10
Galaxy S
butun verileri siler yedekleme ve internetinizin ve sarjin 100 de 50 olması lazım yedekleme yapın herseyi
A21sss
Active Level 10
Galaxy S
sürüm ne ise onu kullanır dusus olmaz ama cihaza root yetkisi verilir ise garanti dışı kalır eger hard reset atım derken İngilizce yazi çıkacak ki muhtemel yanlış bir işlemde telefon coker güç dugmesi ve ses kısma tuşu uzun ayni anda basılınca bekleyince ekrana roveyc modu gelir yani robot sonra İngilizce yazar reboot yazar youtubede den cihaz markasına göre değişiklik gösterir YouTube de izleyin oyle atın yanlis bir islem telefon çökmesine sebep olur özellikle hafıza kartı ile alakalı yada ana bellek ile alakalı yerlere basmayın
atakanka
Active Level 8
Galaxy S
Ben buna bulaşmim en iyisi çok ciddi bişey olmadikça
A21sss
Active Level 10
Galaxy S
gerek yok hocam biz yazlim mühendisi değiliz bir çok bilgim var ama uzun zamandır yapmıyorum suan 3 aylık telefon yoksa hemen yaparım kopya çekmeden kimseye sormadan ama dediğim gibi zor bisey degil İngilizce dili azda olsa bilmek yada çeviri yapmak size neyin ne olduğunu söyler yanliz bir kere oyle telefon çökerttim cihazın ana belleğine atmışım hard reset farkında değildim samsung yazdı ve açılmadı ve hafıza kartinda yedek rom yoktu sonra bilgisayardan rom yükledim hafıza kartına zor actim telefonu