cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Galaxy S25 ve S25 Plus’ın İşlemcisi Belli Oldu👇📱

(Topic created on: 07-31-2024 10:55 PM)
1958 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy S

Samsung, ikinci çeyrek mali kazanç raporunda ilk kez Exynos 2500'den söz etti. Bu işlemci Galaxy S25 ve S25 Plus modellerinde kullanılacak.

image

Samsung görünüşe bakılırsa amiral gemisi cihazlarında üç farklı işlemcili bir stratejiye geçiş yapıyor. Galaxy Tab S10 serisinde MediaTek işlemci kullanacak olan Güney Koreli markanın Galaxy S25 serisinde ise yoluna Qualcomm ve Exynos ile devam edeceği anlaşıldı. Galaxy S25 ve S25 Plus modellerine güç verecek olan Exynos 2500 ilk kez resmi olarak doğrulandı.

Samsung , Exynos 2500 çipini ilk kez resmen doğruladı. 3nm çip, Güney Koreli firmanın mali raporu sırasında adlandırıldı. Exynos 2500, bu ayın başlarında duyurulan Exynos W1000’den sonra şirketin ikinci 3nm çipi olacak. Exynos 2500 muhtemelen Galaxy S25 serisi akıllı telefonlarda kullanılacak.

Galaxy S25 ve S25 Plus, 3nm Exynos 2500’ten güç alacak

Samsung , Exynos 2500’ü ilk kez adlandırdı. İşlemciden şirketin 2024 2. çeyrek mali sonuçlar raporunda bahsedildi. Şirket, kamera sensörleri ve akıllı telefon işlemcileri tasarlayan System LSI biriminin “Amiral gemisi ürünler ” için Exynos 2500’ün istikrarlı bir tedarikini sunabildiğinden emin olmaya odaklandığını açıkladı .

Samsung, ilk 3nm çipi olan Exynos W1000’in (Galaxy Watch 7 ve Ultra’da kullanıldı) pazarda olumlu bir yanıt aldığını söyledi. Bu nedenle şirket, ikinci nesil GAA sürecini kullanarak üretilen ikinci 3nm çipinin performans ve verimlilikle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmayacağından emin görünüyor.

Samsung’un çoğu pazarda Galaxy S25 ve Galaxy S25+‘da Exynos 2500 çipini kullanması beklenirken, Snapdragon 8 Gen 4, Çin ve bazı Kuzey Amerika pazarlarında (ABD) kullanılacak. Galaxy S25 Ultra her pazarda sadece Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanacak

Daha önceki raporlara göre Exynos 2500, 3.2GHz hızında çalışan bir Cortex-X5 çekirdeğe, 2.3-2.5GHz hızında çalışan üç Cortex-A730 çekirdeğe, biraz daha düşük hızda çalışan iki Cortex-A730 çekirdeğe ve dört Cortex-A520 çekirdeği içeren 10 çekirdekli bir CPU mimarisine sahip. Ayrıca AMD’nin RDNA3 mimarisine dayanan Samsung’un kendi Xclipse 950 GPU’suna da sahip olacak.

Kaynak: Tekno Burada 

Resolved!
17 Comments
axeno
Expert Level 3
Galaxy S
Verimli
Solution
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
Hadi bakalım SD Gen 2 güzeldi, 2400 çok daha güzeldi, belli ki yavaştan elleri alıştı şimdi ise 3nm'lik daha da iyisi geliyor. Sonunda Exynos başarılı olmaya başlıyor.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Exynos 2300 diye bir işlemci yoktu sanırım (:
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
2300'den kastım SD Gen 2 😄 biraz dalgınlığıma geldi dur düzelteyim doğru. Samsung'un garip işlemci politikasının etkileri diyelim. ☺️ (ben de diyorum yazarken neden garip geldi kimse de sorulamamış 😀)
0 Likes
Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy S
Eyvallah kardeşim.
Beni pek ilgilendirmiyor 😊
Alacak kişiler düşünsün artık 😄
Galaxy S
Exinostan ben memnunum s24 kullanıyorum 2500 daha da iyi olacak inşallah
Solution
senfero