cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Güncelleme ve genel herşey hakkında

(Topic created on: a month ago)
646 Views
mehmet_acrr
Active Level 4
Options
Galaxy S
Uzun bir zaman olmadı samsung bir cihaz kullanmaya başlayalı yaklaşık 2 ay kadar oldu bundan önce kullandığım cihaz oppo reno 4 

Oppoyu övmüyorum kesinlikle hatta bilhassa bana bıkkınlık veren bir sisteme sahipler en başta özgür değiller bootloader kilidini vermiyorlar hiçbir şekilde yazılıma müdahale edemiyorsunuz yazılım dilinde ifade edecek olursam sahibi olduğunuz cihazda root değilsiniz.

Ama 
Gel gelelim Samsunga geçerken (neredeyse iPhone kullanan bütün youtuberlar nedense sanki babasının şirketi gibi savundukları appledan bi anda çıkıp samsunga neden geçtim diye videolar çekmeye başladılar)
Oppo benim için son Android olacaktı ama bu kadar reklam, şöyle güçlüyüz böyle güçlüyüz işlemcimiz şöyle kameramız böyle denilince kendi kendime dedim ki bu kadar insan aptal değildir bir bildikleri vardır herhalde dedim ve gittim s24 ultra 256 GB modelini aldım 

Artıları ++++
1.Kesinlikle yavaş değil cihaz güçlü(ısınmıyor deniliyordu ama gayet ısınıyor)
2.Bataryası nispeten 2k 120hz sürekli açık ekrana sahip bir telefona göre oldukça iyi gidiyor (bana gelipte saf android arayüzüne sahip 100000mah lık tuğla xiaomi lerden bahsetmeyin lütfen)
3.Telefondaki o premium malzeme kalitesi var gerçekten (her ne kadar tuğla gibi olsa da ben zaten bu cihazı bunu bilerek aldım)

Artılarına aşağıda ekleme yapabilirsiniz benim artı olarak sayacaklarım bunlar

Eksileri-----
1.Fotoğraf kalitesi anlatıldığı kadar abartılacak bi kaliteye sahip değil samsungun 200mp kamerasına 12mp değerine sahip hasselblad kameramla getirin istediğiniz fotoğrafı tokatlarım
(Bana gelip onun sensörü şöyle yok böyle diyeceklere şimdiden söyleyim çıkıpta 200mp kameramız var şöyle çekiyor diye reklam yapıyorsalar insanlara bunun önemli olduğunu öne sürerseler çıkartır 12 mp fotoğrafı koyarım önüne oturup ağlarsın)
2.hoparlör kalitesi rezalet bas desen yok tiz desen yok ortaya karışık bi ses var(iphone kullanan birinden rica edin ve bi şeyler dinleyin dediğimi anlayacaksınız)
3.tasarımı ben edge cihazların çok beğeniyordum abi sen gidip neden edge ekranı kaldırıyorsun ya şu ana kadar yaptığın en iyi şeylerden birisi edge ekran zaten s24 ultra tam manasıyla bir takoz buna artı olarak bide köşeli yapmışsınız 15 dk telefonla bişey yapınca elimde izi çıkıyor telefonun
4. yazılım çok tutarsız kendi ekosistemi olan galaxy watch 7 + s24 ultra + buds 3 pro cihazlara sahibim örnek veriyorum telefona bildirim geliyor 3 saat sonra saate bildirim geliyor 1 2 defa gırgır olsun diye saate dönüp günaydın dedim artık 
5. Asistan muhabbeti bixby hayatımda gördüğüm en saçma sesli asistan, Google asistan 1000 kat iyidir (gemini değil). Hadi Türkçeyi geçtim kendi dilinde de başarılı değil
Örnek
+hi bixby
... tepki yok
+hi bixby
...yine tepki yok
+hay *** bixby
-açılır
+turn off sleep mode(rutin olan uyku modunu kapatmasını istiyorum)
-i turned off dark mode(yaptığı şey karanlık modu kapatmak)
+turn off sleep mode(tekrar ediyorum yanlış anladığı için)
-I didn't understand that. (Anlamamış kısacası)

Gelelim gemini 
-hey Google sonraki müzik
+....
-hey Google sonraki müzik
+....
Cevap yok çünkü bu hanımefendi müzik çalarken beni dinlemiyor, bi soru soruyorsun Çanakkale Destanı gibi metin yazıyor.
Kulaklık takılıyken birini aramasını "harfiyen rehberde kayıtlı ismi söylüyorum" gidiyor anlamasına rağmen söylediğim isme yakın bile olmayan birini arıyor zamanlayıcı kur 5 dakikadan geriye say diyorum bu özellik şu anda desteklenmiyor diyor whatsapptan görüntülü telefon et diyorum gidiyor normal görüntülü arama yapıyor o öve öve bitiremediler yapay zeka olan gemini ya gidin bi Android stüdyo da kod yazdırmaya çalışın her bir satır için ayrı hata alırsınız. Basit işlemleri yapamıyor gerçi zamanlayıcı kurmak gibi onu nasıl yapacaksa artık😅😅

Güncellemeyi eksi kısmına eklemek tamamen bir yanlış olur samsungun güncelleme politikası bakacak olursak ayıp kategorisine giriyor insanları aptal yerine koymaktan başka bişey değil
Eksi demek için ortada bişey olması lazım çünkü ama yok ne yazık ki.

Yani diyeceklerim kısacası Android ve özellikle samsung dünya kadar hatayla dolu apple ile kıyaslanamaz şunu rahatlıkla söyleyebilirim apple bir cihazda en fazla edeceğiniz şikayet bir özelliğin olmamasıdır var olan bir özelliğin çalışmaması değil, eğer varsa düzgün çalışıyordur yoksa zaten yoktur.

18 Comments
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy S
Sat o zaman elmaya geç kafan rahat etsin.
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Burda yapmaya çalıştığım şey fanboyluk değil kullanıcıyı bilinçlendirme benim hangi cihazı kullandığımın bir önemi yok buradaki amacım sadece insanları bilinçlendirmek
Tarık2511
Active Level 4
Galaxy S
Bence hemen geç %43 lük bir fiyat olacak Apple ve Amerika ürünlerinde
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Bu %43 lük fiyat farkını apple koymuyor
s24 ultra 1299 dolar
İphone 15 pro max 1199 dolar
İki cihaz da 1 nesil önce çıkan cihazlar bilgin olsun
Tarık2511
Active Level 4
Galaxy S
Onu biliyorum son gelen haberlerde abd %43 lük vergi koyacak 16 pro max 170.000tl olabilir diyorlar
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Şu an buraya yazacağım aklımdan geçen herkeşin sonu Silivride bitiyor ı yüzden siyasete hiç girmeden bilgi alışverişine devam edelim 😅 😅
Tarık2511
Active Level 4
Galaxy S
İstemeden siyaset e mi ittirdim ben😂🤔
mehmet_acrr
Active Level 4
Galaxy S
Senin bişey yapmana gerek yok ki ekstradan ülkedeki hangi konuya el atarsan at şu an bi yerde yollar yine oraya çıkıyor.
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy S
1 kamyon param olsa yine de iphone almazdım.