cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Fokus ayarlarken kameradan ses gelmesi normal mi?

(Topic created on: 04-19-2024 11:29 PM)
645 Views
yns21fe
Expert Level 1
Options
Galaxy S
(Cihaz S21 FE) Hep oluyor muydu ben yeni mi fa.rk ettim bilmiyorum. Bi' tık normal karşıladım ama yine de merak ediyorum. Ortam şu anda çok sessiz, klasik gece sessizliği var ve az önce kamerayı açınca kameradan bir ses geldiğini fa.rk ettim. Önce ani tıkırtı gibi bir ses daha sonra bir süre rüzgarımsı bir ses geliyor ve duruyor. Fokusu değiştirmek için ekrana tıkladığımda aynı ses yine geldi. Daha sonra Pro Mod'a girip manuel fokus yapmayı denedim ve fokus barını sürüklediğim süre boyunca tıkırtı sesi geldi, daha sonra bir süre yine rüzgarımsı ses ve durdu. Daha sonra lensler arası geçiş yaptım aynı ses yine geldi. Ortada bir sorun varsa ana kameradadır deyip aynı şeyi telefoto kamera için de denedim ama durum aynı. Her fokus değiştirdiğimde yine aynı ses. Bu sesi video kaydı alarak kaydetmeyi denedim ama videoya sesi gelmiyordu. Daha sonra başka bir cihazımın hoparlörü ile de kaydetmeyi denedim ama yine olmadı. Sanırım normal bir durum ama sizde de oluyor mu :)

Ekleme: Sesi duyulabilir şekilde kaydetmeyi başardım.

Arkadan kısık bi' ses geliyor odaklanınca böyle tıkır tıkır işte o ses bu ses.
14 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Korkulacak bir şey yok çoğu telefondan öyle ses gelir zaten. Normal bir şey bende de oluyor, kafana takma yani
yns21fe
Expert Level 1
Galaxy S
Not: A25'te tıkırtı sesi olmasa ve bendeki kadar rüzgarımsı ses çıkmasa da, rüzgarımsı bir ses yine var.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Senin kameranın donanımı daha iyi a25 ten tabi ki tıkırtı çıkmaz
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Sendeki sorun bende yok ama garip olan senden hemen sonra telefonu sallamak istedim ois sesi eskiye nazaran çok fazla ses çıkartıyor sendede böylemi mesela ben telefonu elime alıp gövdemden uzak tutup hafif salladığım halde çok rahat duyuluyor inşallah bir sorun yoktur ama eskiden daha az ses çıkıyordu eminim ve zaten pazar günü telefonu arka kapak sorunu için servise vereceğim bakalım telefon gelince neler olacak.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bataryayı da değiştir oh mis
Ekran süren artar inşallah
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Servise arka kapak için vereceğim batarya sağlığım gayet iyi durumda %98'de.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Batarya kapağa yapışık ve değişecek ekran süren artar muhtemelen 1 hafta sonra deneyimlerini paylaş
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Her model öyle değil bazı modellerin tasarımından dolayı öyle olur mesela bir telefonun ekranı değişirken bataryası bile değişmesi gerekiyor ama s21 fe için sadece arka kapak değişebiliyor ben zaten sorunumu gönderimde paylaşmıştım.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Anladım ama servise verdiğinde %98 olduğu için onu da değiştirmeyecekler mi