cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Find uygulaması ve kaybolan Buds 3 kulaklığım

(Topic created on: a week ago)
28 Views
Seftin
Active Level 3
Options
Galaxy S

Herkese merhabalar arkadaşlar

Bugün başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Buds 3 kulaklığımın bir tanesini iş yerinde kutusundan çıkarılmış olarak her zaman cebimde taşırım telefon çaldığında kulağıma takar öyle görüşürüm.

Bugün elimi cebime attığımda kulaklığın olmadığını fa.rk ettim.

Tüm ceplerimi, kutusunu, dolandığım yerleri kontrol ettim yok.Bakmadığım yer kalmadı.

Fabrikada dönüp duruyorum insanlarda bakıyor, dayanamayıp soruyor napıyosun ne dönüp duruyorsun diye :)

Dayanamayıp aramaya katılanlar mı dersin bildiğin ekip olduk kocaman fabrikada karınca kadar şeyi arıyoruz her yere bakıyoruz gören manyak der

En sonunda find uygulaması aklıma geldi baktım kulaklık telefona bağlı.Yani çekim alanı içinde bir yerde ama nerde..

Find uygulamasıyla denemediğim şey kalmadı, haritada konumu gösteriyor ama hiç bir işe yaramıyor çünkü zaten gösterdiği konumdayım.Adeta fabrikada bir yerde diyor başka bir şey demiyor.

Sonrasında yakında ara seçeneğini denedim ama bağlantı kurulduğunda bulmak için ses ver seçeneğine dönüyor ve çıkıyor.

Fabrika ise gürültülü olduğundan o azıcık ses ile fabrikada kulaklığı bulmak atomu parçalamak gibi bir şey.

Anlayacağınız find uygulaması ile hiç bir sonuç alamadım.Buralarda bir yerlerde diyor ama çekim alanı da 20-30m çemberinden olduğundan bulmak imkansız.

Artık gitti galiba derken insanların üçüncü parti uygulamalar kullandığını gördüm.

Bir sürü uygulama yükledim hepsi çöp.

Tam ümitlerim tükenmiş kabullenecekken bir uygulamaya denk geldim ki gerçekten ümit vaad ediyor.

İsmi "Bluetooth Meter"

Bir aydınlanma oldu bir şimşek çaktı.

Kulaklığı metre cinsinden ne kadar mesafede olduğunu ve aktif sinyal gücünü gösteriyor.

En sonunda mesafe sıfıra yakınlaştı ve sinyal gücü 100 lere çıktı. İleri gidiyorum sinyal azalıyor geri gidiyorum sinyal azalıyor aha dedim kulaklık burada bir yerde.

Tekrar sinyalin güçlü olduğu yere gittim yere eğildim mal taşıma arabalarının altına baktım kulaklık yerde bana göz kırpıyor

Uygulamayı yapanları gerçekten tebrik ediyorum ayakta alkışlıyorum sayelerinde kulaklığı nokta atışı bulmayı başardım.

Garip olan ise samsung bunu neden yapamıyor yazılım neden bu kadar faydasiz ve kullanışsız?

Biraz uzun oldu bir gün inşallah başınıza gelmez fakat gelebilir sizlerinde faydasına olacağını düşündüm.

Buraya kadar gelip okuduğunuz için teşekkür ederim.

image

16 Comments
Gözdea_S20FE
Active Level 10
Galaxy S
Elinize sağlık çok teşekkürler. Özellikle de bu uygulama için teşekkürler. Gerçekten kulaklığı bulmak bazen imkansız hal alıyor 👏👏
S23UltraSalim
Active Level 7
Galaxy S
Uygulama için teşekkürler
özgür_s21fe
Expert Level 1
Galaxy S
İphonelarda metre cinsinden ne kadar uzakta olduğunu ve hangi tarafta olduğunu gösteriyor Samsung da bunu yapsa keşke
Seftin
Active Level 3
Galaxy S
Keşke hocam..Bir de saf saf nasıl bulurum onu düşünürken iphonecular geliyor abi yerini göstermiyor mu diyor tam rezillik..Göstermiyor kardeşim
RaGoN
Active Level 7
Galaxy S
UWB destekleyen telefonlarda Find uygulamasında mesafeyi şu şekilde metre olarak da gösteriyor diye biliyorum. images_1000044047_1730406366.png
murat77d-S23
Active Level 7
Galaxy S
S23 kullanmaktayım. Bende bu şekilde göstermiyor. Bir ayarı falan mı var acaba?
0 Likes
RaGoN
Active Level 7
Galaxy S
Bu özellik sadece Plus ve Ultra modellerde var. Düz S serisi ve FE modellerinde yok. Kullanabilmek için bir de kulaklığın Buds 2 Pro veya Buds 3 Pro olması gerekiyor. Düz Buds modellerinde de yok.
0 Likes
murat77d-S23
Active Level 7
Galaxy S
S23 (düz), buds 3 pro var smarttag 2+ da var fakat telefon düzdiye olmuyor sanırım ama sadece ultra ve plus'larda olması kötü olmuş
0 Likes
RaGoN
Active Level 7
Galaxy S
Aynen. Mesafe olarak gösterebilmesi için telefonda da UWB çipi bulunması gerekiyor. O da S21 serisinden itibaren Plus ve Ultra modellerde var.
0 Likes