cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Bir Garip Neşeli Samsung Servis Hikayesi - Teşekkürler DANIŞTEK Servis

(Topic created on: 01-28-2022 01:34 PM)
625 Views
HeManTheHellios
Expert Level 2
Options
Galaxy S

Birkaç haftadır telefonun (S20+) ekranının sol tarafında ekran içinde koyu sarı / kahverengi ya da sarımsı küçük çizgiler olduğunu **bleep** ettim. Bu çizgiler sadece ekran beyaz durumda ya da parlak moda **bleep** edilebiliyor haldeydi. 

Bu duruma Amoled ekran yanığı deniyor. Ve bu durum ekranda ilerleyebiliyor. 

Telefonun genel durumu şöyle;
- Zor **bleep** edilen Amoled Ekran Yanığı 
- Ekran tertemiz, 0 çizik ve 0 hasar
- Telefonu çevreleyen metal çerçevesinde sol üst köşede 2 mm boyunda dikkatli bakılırsa **bleep** edilen küçük bir kozmetik çizik. Onun dışında parmak izi dahi yok, her yeri sıfır gibi. (Kılıf ile kullanılıyor) Muhtemelen köşedeki çizik Kılıf çıkarılırken falan oluşmuş. 
- Telefonun batarya performansı %28 düşmüş durumda
- CPU / GPU performansı mükemmel, Geekbench5 score single core 896 - multicore 2657 / Antutu 9.2 Score 625736

Gelelim Servis Macerasına;

Dün bir vakit bulup cihazı yakın olduğu için Ataşehir Samsung OUNO isimli servise götürdüm. İçeride cinler top oynuyor. Dedim "nefis" kalabalık değil.

Son derece bilgili ve kibar servis karşılama görevlisi beyefendiye ekrandaki sorunu anlattım, kendisi test uygulamasını açıp ekranını kontrol etti ve bunun bir "Amoled ekran yanığı" olduğunu. Telefonun garanti kapsamında olduğu için, garanti kapsamında ekranın değişebileceğini söyledi. 

Ama Telefonun metal çerçevesinde köşedeki küçük çizikten dolayı garanti kapsamına alamayacağını, sebebinin ise "telefon ekranının metal çerçeve ile birlikte değişiyor olması" olduğunu ifade etti.🙄🙄🙄🙄

Kendilerine Telefonun ekranının garanti kapsamındaki bir hatadan dolayı değişmesi gerektiğini, eğer talep ediyorlar ise metal çerçeve bedelini ödemeyi ama ekranı değiştirmesini teklif ettim. Ancak servis yetkilisi, Samsung'un ekran değişimi için metal çevresinde hiçbir kusur (kozmetik bile olsa) olmaması gerektiğini şart koştuğunu, değişim yapmaları durumunda Samsung un ekran bedelini kendilerine fatura edeceğini söyleyerek, topu taç a attı. Ayrıca ekrandaki sorunun "önemsiz" olduğunu, bu şekilde de kullanabileceğimi ifade ettiler. Ne muhteşem bir iletişim😶😶😶

Peki dedim; Telefonun ekranını bu şekilde kullanmak istemiyorum. Ne yapabiliriz? Diye sordum. 

Kibar beyefendi; ekran değişimi için 2.500 TL ödemem gerektiğini söyledi. 🥴😳🥴

Kibar müşteri olarak ben; Tamam 2.500 TL ödeyelim, ne kadar sürede yaparsınız dedim. 

Kibar beyefendi; 2 veya 3 gün dedi😳😊

Dedim nefis! Kapıyı kibarca kapatıp çıktım. 

Aracım ile ofise dönerken aklıma, Samsung servisler ile ilgili 1 saatte onarım, müşteri ve çözüm odaklı servis gibi bazı konuların anlatıldığı yazı geldi. Ve daha önce de gitmiş olduğum Samsung Ümraniye DANIŞTEK servise gitmeye karar verdim. Aynı durumu görüp teyid edip, oradan da Samsun genel merkeze gitmeyi düşünüyordum.

Samsung Ümraniye Danıştek Servisi, kayıt aldıktan 5 dakika sonra, bir müşteri temsilcisi sorunu dinlemek, detaylı kayıt oluşturmak ve cihazın ön incelemesini yapmak için beni davet etti. Amoled ekran yanığını tespit etti. Başka sorunu olup olmadığını sordu. Cihaz testlerini yaptı. Cihazdaki bilgileri yedeklememi istedi. Servis kayıtlarını oluşturdu. Cihazın ekranının garanti kapsamında değişeceğini, işlemin 1 saat süreceğini, 1 saat sonra gelip alabileceğimi söyledi. Cihazın sıfırlanacağı bilgisini verdi. Teşekkür edip kahve içmek için ayrıldım. 

1 saat sonra servise geri geldiğimde aklıma Cihazın diğer sorunları geldi.

İlgili müşteri temsilcisine; 
Cihazın metal çerçevesinde küçük bir çizik olduğunu, sorun olup olmayacağını sordum... metal çerçevenin de ekranla birlikte değiştiğini söyledi🤗

Ayrıca Cihazın bataryasının performansının %28 oranında düşük olduğunu, hazır cihazı açmışken, bedelini ödeyerek bataryasını değiştirip değiştirmeyeceklerini sordum. Müşteri temsilcisi zaten bataryanın da ekranla birlikte değiştiğini söyledi😍

Dedim bari şarj soketini de değiştirin ücreti neyse vereyim. Müşteri temsilcisi ekranla birlikte şarj soketinin de mecburen zaten değiştiğini söyledi 😍😍😍

Dedim, güncelleme geldiğinde parça sistem dosyaları üzerine (partitioning yapılmadan) üzerine yazıldığı için performansı düşüyor hazır cihaz sizdeyken Cihazın yazılımı tek parça halinde sıfırdan yükleyebilir misiniz? Müşteri temsilcisi, cihazınıza zaten sıfırdan tüm yazılımı yeniden yüklediklerini söyledi..🥰😍😍😍😍

Aferin.. 5 dk sonra cihaz geldi. Her şeyi yapılmış, Sorunsuz. Aslansınız...😊

Gelelim asıl bombaya;

O sırada Samsung Care tabelasını gördüm. Müşteri temsilcisine Samsung Care satın alıp alamayacağımı sordum. Çünkü Samsung Online Satış temsilcisi Samsung Care ancak yeni cihaz alırken satın alınabilir demişti. Servis müşteri temsilcisi, Cihazın servise gelmesi durumunda Samsung Care satışı yapılabildiğini ve satın alabileceğimi söyledi. Muhteşem😍 dedim ver o halde 899 TL Rank 3 Full Paket Samsung Care. Samsung Care ile ilgili Ayrıca bilgilendirme yazacağım. 

Dolayısıyla işini iyi yapan, sorunlar çerçevesinde değil de, çözümler çerçevesinde hareket eden Samsung Ümraniye DANIŞTEK Bilgi ve Servis hizmetleri şirketine Teşekkür ediyorum. Gerçekten şaşırttınız...Bravo size.

Samsung Ataşehir Servisi OUNO ile ilgili sözü Samsung genel merkeze bırakıyorum. 

Sevgiler Selamlar 

8 Comments
Dark_Side
Expert Level 5
Galaxy S
Hayırlı olsun müdür güzel iş çıkarmışsın 😊🤗
Galaxy S
Eyvallah Müdür 🤗 Benlik bir şey yok. Ama bir servis hizmetinden ilk defa mutlu oldum 🤣. Bir tavana bir tabana... değişik 😅
Dark_Side
Expert Level 5
Galaxy S
Aynen kardeşim sende de var birşeyler şimdi bu kadar mütevazi de olunmaz 😊
Galaxy S
Oooo helal olsun adamlara temiz iş yapmışlar:)))

Hayırli olsun sanada
Galaxy S
Kesinlikle 10 numara servis ekibi...
Galaxy S
Bazen böyle iyi niyetli ve kaliteli servisler bulunaniliyor evet. Ama çok nadir.
SanalYargıç
Expert Level 2
Galaxy S
Kanka cinler top oynuyor a koptum😂
Galaxy S
🤣🤣
0 Likes