Original topic:

Android Auto

(Topic created on: Monday)
105 Views
aygulland
Active Level 3
Options
Galaxy S

Kablolu Android Auto bağlantısı yeni s25 cihazında birkaç gün normal çalıştı sonrasında cihazı kablo olarak araca bağladığımda usb bağlantı ayarlarını Android auto'ya çevirmem gerektiği uyarısı alıyorum bunu yapsam da Android Auto araçta başlamıyor telefon aracı sadece şarj cihazı olarak görüyor başka bir Samsung telefonda sorun Yaşanmıyor araç çalışmazken kablolu bağlantıyı yapıp sonrasında aracı çalıştırdığımda Android auto'nun çalıştığı durumlar oluyor Ancak araç çalışırken yaptığım bağlantılarda asla Android auto'yu başlatamadım telefon cihaz Bluetooth bağlantısını kesip yeniden tanıttım aracın multimedya sistemini sıfırladım tekrar denedim ama Sorun devam ediyor Ne yapabilirim

1 Comment
Yayo42
Active Level 1
Galaxy S
Başka bir Samsung cihazın aynı araçta sorunsuz çalışıp S25'in bağlantı kuramaması, veya sadece araç kapalıyken bağlantı yapabilmeniz klasik bir USB Güç Yönetimi ve Veri Protokolü (Handshake) çakışmasıdır. Cihazınız kabloyu gördüğünde araçtan gelen **bleep** akım dalgalanması yüzünden veri pinlerini kapatıp kendini güvenlik amacıyla "Sadece Şarj" moduna kilitliyor. Bu sorunu kökten çözmek için şu mühendislik adımlarını izlemelisiniz:

​Varsayılan USB Yapılandırmasını Zorlamak (Override): Cihazınız "Sadece Şarj" komutunda takılı kalmış. Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri > Yapım Numarası (Build Number) üzerine arka arkaya 7 kez basarak "Geliştirici Seçenekleri"ni açın. Geliştirici menüsüne girip "Varsayılan USB Yapılandırması" (Default USB Configuration) ayarını bulun ve bunu "Dosya Aktarımı / Android Auto" olarak sabitleyin.

​Kablo Yanılgısı (Data vs. Charge): Eski cihazlarda çalışan bir kablonun S25'te çalışmaması kablonun sağlam olduğunu kanıtlamaz. S25 gibi yeni nesil cihazların veri yolları çok daha yüksek hız ve düşük direnç (ohm) bekler. Araç çalışırken alternatör devreye girdiğinde kabloda oluşan ufak sinyal kayıpları, S25'in veri aktarımını reddetmesine sebep olur. Mutlaka yüksek hızlı veri aktarımını (Data Sync) destekleyen, kalın ve kaliteli (Orijinal, Ugreen veya Anker vb.) yeni bir Type-C kablo denemelisiniz.

​Yapay Zeka ve Güç Optimizasyonu (Önbellek Temizliği): Ayarlar > Uygulamalar > Android Auto yolunu izleyin. Önce "Depolama" kısmından "Veriyi Sil" (Clear Data) yapın. Ardından aynı menüde "Pil" (Battery) sekmesine girip, uygulamanın arka planda uyutulmasını engellemek için güç tüketimini "Kısıtlanmamış" (Unrestricted) olarak işaretleyin.

​Multimedya sistemini sıfırlamanız araç tarafındaki sorunları elediği için işimiz sadece telefonun bağlantı protokolünü (Geliştirici seçenekleri ve Data Kablosu) düzeltmektir.
0 Likes