- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Merhabalar,
Daha önce de belirttiğim üzere hatırlayanlar olacaktır, iphone 13 kullanıcısıyım. S24 Ultra veya S25 Plus almak istiyorum. Telefonu günlük amaçlar için kullanan biriyim, oyun oynamam. Merak ettiğim konu 5x zoom gerçekten çok kullanılıyor mu? S25 plus'taki 5x dijital zoom işimi görmez mi?
Bir yanda 5x zoom, kalem vb. özellikler diğer yanda 3x zoom, güncel işlemci ve yapay zeka özellikleri. Kafam karıştı biraz.
Kalem çok kritik bir detay değil daha önce note 5 sahibiydim ve kullanmadım desem yeridir..
Özellikle kamera kıyaslaması konusunda yorumlarınızı rica ediyorum. 5x eksikliği çok hissedilir mi plus alırsam.
Teşekkürler,
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2025 01:05 AM (Last edited 02-20-2025 01:15 AM ) in
Galaxy SCihazlar 12mp ayarlı olarak kutudan çıkıyor ve çoğu durumda hatta %90 olarak 12mp çekimler 200mp çekimlerden çok daha kaliteli, detaylı hatta 50mp den bile daha iyi sonuçlar veriyor.
Peki neden?
Çünkü 200mp çektiğimizde çok daha fazla ışığa gerek duyuyoruz. Keza aynı durum 50mp için de geçerli.
Hatta bunun için;
200mp: Güneşli ve çok aydınlık ortam
50mp: Aydınlık, iyi ışıklandırılmış ortam
12mp: her tür ortam
Gibi bir yaklaşım var. Ben bunu denedim ve kendimce doğru buldum. 200mp çekim yaptığınızda daha çok veri oluyor ve işlem yapmak, kaliteyi ve detayı arttırmak işlemcide daha çok güç istiyor ve bu 200mp görüntüde çok zor olduğundan ön izlenmiş görüntüden azcık daha iyi bir sonuç veriyor. Buna karşın 12mp bir görüntüde ön izleme ile sonuç arasında koca bir uçurum oluyor.
S25 serisinden bir cihaz deneyimlemedim. Bu konuda bir bilgi veremem. İki cihaz da oldukça başarılı ve seni üzmezler. Fakat çekim kısmını sorduğuna göre çekimlerin kalitesi senin için daha önemli gözüküyor. Ben olsam S24 Ultra'ya yönelirdim.
Saygılarımla
Rabel
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2025 12:59 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2025 01:05 AM (Last edited 02-20-2025 01:15 AM ) in
Galaxy SCihazlar 12mp ayarlı olarak kutudan çıkıyor ve çoğu durumda hatta %90 olarak 12mp çekimler 200mp çekimlerden çok daha kaliteli, detaylı hatta 50mp den bile daha iyi sonuçlar veriyor.
Peki neden?
Çünkü 200mp çektiğimizde çok daha fazla ışığa gerek duyuyoruz. Keza aynı durum 50mp için de geçerli.
Hatta bunun için;
200mp: Güneşli ve çok aydınlık ortam
50mp: Aydınlık, iyi ışıklandırılmış ortam
12mp: her tür ortam
Gibi bir yaklaşım var. Ben bunu denedim ve kendimce doğru buldum. 200mp çekim yaptığınızda daha çok veri oluyor ve işlem yapmak, kaliteyi ve detayı arttırmak işlemcide daha çok güç istiyor ve bu 200mp görüntüde çok zor olduğundan ön izlenmiş görüntüden azcık daha iyi bir sonuç veriyor. Buna karşın 12mp bir görüntüde ön izleme ile sonuç arasında koca bir uçurum oluyor.
S25 serisinden bir cihaz deneyimlemedim. Bu konuda bir bilgi veremem. İki cihaz da oldukça başarılı ve seni üzmezler. Fakat çekim kısmını sorduğuna göre çekimlerin kalitesi senin için daha önemli gözüküyor. Ben olsam S24 Ultra'ya yönelirdim.
Saygılarımla
Rabel
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2025 01:07 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2025 01:10 AM in
Galaxy SDeğerli bilgiler ve yorum için teşekkür ederim. Mantıklı olan S24 ultra duruyor bence de.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2025 01:12 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2025 01:13 AM in