cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Telefon Pil Seviyesini Yanlış Gösteriyor

(Topic created on: 2 weeks ago)
72 Views
SamsungGalaxyNote3
Active Level 1
Options
Galaxy Note

Daha önceki bir konuda telefonuma Android 4.3 sürümünü yüklemek istediğimi ama bunu başaramadığımı anlatmıştım. Android 5.0 sürümünü kullanmaya devam edeceğim fakat burada bir sorun daha var. Pil seviyesi hatalı gösteriliyor. Burada belirli bir yüzdelikten bahsedemem çünkü pil seviyesinin davranışı her seferinde değişkenlik gösteriyor. Örneğin bunlardan bir tanesi pilin %1'lik değere hızlı bir şekilde düştükten sonra cihazın uzun bir süre açık kalmaya devam edebilmesi gibi.

Telefonun arka kapağı çıkarılarak bataryası çıkarılabiliyor. Belki de batarya değiştirilirse hatalı davranış düzeltilebilir ama aynı sorun arka kapağı çıkarılamayan cihazımda da var.
Arka kapağı çıkarılabilen cihazımda bu sorun uzun süreden beri varken diğer cihazımda bu sorun Rom yükledikten sonra ortaya çıktı.

İnternetten araştırdığım birçok şeyi denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bulduğum yöntemlerden bir tanesi cihazın hiç açılmayana kadar pilini bitirmekti. Bu çok saçmadır çünkü böyle bir şey yapmak çok uzun bir zaman almakla beraber cihazın kapanması pilinin neredeyse %0 oranında kaldığını göstermez. Pil seviyesi %0'a indinken sonra cihaz kapanıyor fakat yeniden açtığımda %40'lık bir değerle karşılaşabiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

0 Likes
7 Comments
omeronder
Active Level 9
Galaxy Note
Komple bitirmeyi deneyin bence yine de. Benzer şeyler olabiliyor bazen. Pilinizin ömrü de sorgulanabilir belki.
0 Likes
Galaxy Note
Dediğim gibi bu yöntemi denedim fakat sorun çözülemedi.
0 Likes
omeronder
Active Level 9
Galaxy Note
Açıldığında 40 seviyesindeydi dediniz. Ondan sonra normal bir şekilde mi azaldı yoksa direk kapandı mı? Pil üzerindeki devrede sorun olabilir belki. Diğer cihazda da aynı durum vardır belli olmaz.
0 Likes
Galaxy Note
Bunu hatırlayamıyorum çünkü çok fazla değişken şeyle karşılaştım. Bu dediğim bunlardan sadece bir tanesiydi.
0 Likes
Galaxy Note
Merhaba bendede note 3 var kendisine Android 13 attım 😊
Galaxy_M12
Expert Level 5
Galaxy Note
sonuç 😮?Video çekip paylaşır mısın🫂?
Galaxy Note
Bulamadım hocam satmıştım Onu resimleride yok mlsf