cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Galaxy Note 3 Rom Yüklerken Çıkan Hata

(Topic created on: 3 weeks ago)
214 Views
SamsungGalaxyNote3
Active Level 1
Options
Galaxy Note

Samsung Galaxy Note 3 (N9000Q) cihazına Odin programı ile stok Android 4.3 Romu kurmaya çalışırken hata veriyor. Cihazda şuan son güncellemeyle birlikte verilen Android 5.0 yüklü (yapım numarasının sonuncu olduğundan emin değilim.). Bu telefona daha önce birkaç Rom yükledim ve sadece bu Romu yüklerken hata alıyorum. Rom dosyasının bozuk olduğunu düşünmüyorum çünkü iki farklı kaynaktan indirdim ve ikisinde de hata veriyor.

Odin programı üzerindeki hata "Can't Open The serial(COM) Port" dur. Fakat bu programın farklı sürümlerinde bir adımdan (tam hatırlayamıyorum) sonra işlem devam etmeyip hata veriyor. Odin programı üzerindeki bu hatayı alırken telefon üzerinde de kırmızı renkli bir yazı çıkıyor. Bu yazıda ise "(tam hatırlayamıyorum):4 Binary:3" yazıyor. İndirdiğim Rom dosyası tek parça ve Odin programının güncel versiyonunda AP kısmına koyarken eski sürümlerinde PDA kısmına koydum.

Denediklerim

- Odin programının farklı sürümlerini kullanmak
- Samsung USB Sürücüleri uygulamasının farklı sürümlerini kullanmak
- Farklı bir USB girişi kullanmak
- Telefon üzerinden USB hata ayıklama seçeneğini açmak

Farklı bir bilgisayar ile deneyemem. Farklı bir kablo ile de denemeyeceğim çünkü aynı kabloyla birçok kez Rom yükledim ve sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
10 Comments
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy Note
Cihazınızda 5.0 sürümü kurulu ise önceki daha önceki bir sürümü yüklemeye çalışırsanız bu mümkün olmayacaktır. Samsung stock rom alanında cihazınıza eski sürüm yüklemeyi izin vermez.
0 Likes
Galaxy Note
Evet internette böyle bir saçmalık okudum ama emin değildim. Halbuki ben bu telefona daha önce Android 10 yükledikten sonra Android 5 yükleyebilmiştim.
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy Note
Normalde o cihaz Android 10 yüklenmiyor Custom rom yöntemi ile yüklemişsiniz. Custom romdayken istediğiniz sürümü yükleyebilirsiniz. Stock romda işler öyle çalışmıyor yani eski sürüm kurulmuyor. Eğerki Android 4 sürümü olan custom rom bulursanız onu yükleyerek kurabilirsiniz
0 Likes
Galaxy Note
Custom Rom yükledikten sonra Android 4.3 yüklersem hata ile karşılaşır mıyım?
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy Note
Maaşesefki hayır stock rom kısmında en son hangi sürümü yüklediyseniz ondan aşağı bir custom rom kuramazsını,
0 Likes
Galaxy Note
Cevabınız için teşekkür ederim. Öte yandan böyle saçma bir şeyle karşılaşmak can sıkıcı. Cihazı ilk günkü haline getirmek istemiştim fakat görünen o ki bu pek mümkün değil.
sahnet52
Active Level 1
Galaxy Note
Farklı bir stock rom deneyin Odin ile yüklerken fail yazısi çıkarsa rom uygun değildir
0 Likes
Galaxy Note
Kendi stok Romunun uygun olmama ihtimalinin çok az olmasıyla beraber cihazda Exynos işlemci var. Android 5.0 sürümlü Romu kurarken hatayla karşılaşmadım.
0 Likes
sahnet52
Active Level 1
Galaxy Note
Note 3 exynos mu snapdragon işlemcili olanmı
0 Likes