cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Note 20 ultra 5g dil problemi

(Topic created on: 06-29-2023 03:23 AM)
382 Views
paradogy
Beginner Level 3
Options
Galaxy Note

Şu anda bir Latin Amerika ülkesinde çalışmaktayım ve buradan, telefonum bozulduğu için note 20 ultra 5g satın aldım. Cihazda tercih edilen dili de Türkçe olarak belirledim. Ancak Netflix gibi bazı uygulamalarda (benim için Netflix önemli), Türkçe dublaj veya altyazı çıkmıyor maalesef. Türkiye'de Türkçe izlediğim dizilerde bile bu aynı şekilde.

Bu sorunun bir şekilde çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Lütfen moderatör arkadaş sadece Türkiye'den alınan cihazlara destek verebiliyoruz demesin. Sonuçta bir Samsung cihaz aldım ve bunu aldığım ülkede kullansam da, kullandığım uygulamalarda dil seçme özgürlüğüm olmasına saygı gösterilsin.
İyi günler diliyorum

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Ahmet_S23
Active Level 8
Galaxy Note

Netflix  yurt dışı versiyonu kurulu belliki  bu durumda  netflixle görüşme yapabilirsin. Telefondan ayarsal bir işlem değil sonucta yurt dışı için üretilmiş bir ürün  normal olarak yazılımsal farklılıklar vardır. İstersen satın aldığın ülkeye de danış bu konuda bir önerileri maalesef olmayacktır

View solution in context

3 Comments
ygtknca
Active Level 9
Galaxy Note
Dostum şöyle yap eğer arayabilirsen Türkiye Samsung Müşteri Hizmetlerini ara bir bilgi al ve onlara şunu söyle "ben bu telefona Türkiyedr yayımlanan TR stock romu kursam düzelir mi" de bu dediğin durum rom ile alakalı olabilir çünkü Latin amerika menşeli ürünlerin kökeni direk İngilizce sen Türkçe yapsan bile böyle sorunlar verebilir ve sana bir öneri sunucsm bende zamanında netflixde donanımsaö bir sıkıntı olmuştu. Samsungu aradığımda uygulamalar kısmına girip AndoridSystemWeb uygulamasındaki veriyi sildirmişlerdi. Sonrasında sorunum düzeldi bunu bir dene. Bu stock rom olayını kesin sor ama bir sıkıntı olacağını sanmam olmaz derlerse youtubeda bunla ilgili bir çok rehber video var onları izleyip tr stock rom kur dostum. Umarım çözersin kolay gelsin.
Screenshot_20230629_040555_Settings.jpg
paradogy
Beginner Level 3
Galaxy Note
Teşekkür ederim yorumuna. Ancak şöyle bir durum var; böyle bir sürü rom yüklemeli, onu bunu aralı durumlarla karşılaşacağımıza, bu tarz durumlar için kendi paketleri olsa da indirip çözsek. Bir de dil dosyaları, inanın çok büyük boyutlarda değil. Aslında bütün bunları rom'a ekleyebilirler.
Solution
Ahmet_S23
Active Level 8
Galaxy Note

Netflix  yurt dışı versiyonu kurulu belliki  bu durumda  netflixle görüşme yapabilirsin. Telefondan ayarsal bir işlem değil sonucta yurt dışı için üretilmiş bir ürün  normal olarak yazılımsal farklılıklar vardır. İstersen satın aldığın ülkeye de danış bu konuda bir önerileri maalesef olmayacktır