Resolved! Solved

Original topic:

Note 20 Ultra Ekran Açık Süresi Sorunu

(Topic created on: 02-07-2021 05:01 PM)
1036 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy Note

Merhaba, Note 20 Ultra Exynos kullanmaktayım. 120Hz FHD+ kullandığımda Ekran Açık Süresi aşağı yukarı 4.5 - 5 saat oluyor. 60Hz WQHD+ çözünürlükte kullandığımda ise aşağı yukarı 5 - 6 saat bir Ekran Açık Süresi almaktayım. Kısacası gün içerisinde telefonumu şarj etmeden günü bitiremiyorum. Telefonum güncel ve yaklaşık 1 aylık bir cihaz. Yabancı Topluluk forumlarında okuduğum kadarıyla bu sorun çoğu kişide mevcut. Benden başka böyle Ekran Açık Süresi alan var mı? Bununla ilgili bir optimizasyon güncellemesi yayınlanacak mı? 

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
kingkong0
Active Level 10
Galaxy Note
Evet güncelleme bekleyebilirsiniz ama ekran açıklık süreniz bana az gibi geldi. Tabii ki bu kullandığınız oyunlara veya uygulamalara göre değişiklik gösterebilir.

Güncelleme beklemenin yanında şunları da yapabilirsiniz.

- Orta düzey güç tasarrufu veya adaptif güç tasarrufu.

- Kullanmadığınız zamanlarda konum, bluetooth, nfc gibi özellikleri kapatınız.

- Kullanmadığınız veya nadiren kullandığınız uygulamaları uyku modu veya derin uyku moduna alabilirsiniz.

- Karanlık tema veya karanlık mod kullanmanızı öneririm pili daha az harcar.

Ek olarak interaktif kontrollerden pil durumunuza bakabilirsiniz. Ayrıca samsung members üzerinden hata raporu gönderebilirsiniz.

View solution in context

Solution
kingkong0
Active Level 10
Galaxy Note
Adaptif parlaklıkta da sensör kullanıldığı için o da şarjınızı daha hızlı götürecektir bence kendiniz ortama göre ayarlayın.

Şöyle söyleyeyim ben de akıllı bileklik kullandığım için bluetooth hep açık. parlaklığı kendim ayarlıyorum ve maksimum yarıya geliyor diyebilirim. **bleep** bildirim almam gerekenler harici de uygulamaları derin uyku moduna aldım. 3400 mAh telefonum ve bu şekilde ortalama 6.5 ekran açıklığı alıyorum oyun oynamıyorum sosyal medya vs şeklinde.

İnteraktif kontroller kısmında pilinizde iyi yazıyor mu ona bakın. Eğer normal veya kötü yazıyorsa size en yakın servise gidin. Eğer iyi yazıyorsa bence gelecek güncellemeyi bekleyin.

View solution in context

7 Comments
Solution
kingkong0
Active Level 10
Galaxy Note
Evet güncelleme bekleyebilirsiniz ama ekran açıklık süreniz bana az gibi geldi. Tabii ki bu kullandığınız oyunlara veya uygulamalara göre değişiklik gösterebilir.

Güncelleme beklemenin yanında şunları da yapabilirsiniz.

- Orta düzey güç tasarrufu veya adaptif güç tasarrufu.

- Kullanmadığınız zamanlarda konum, bluetooth, nfc gibi özellikleri kapatınız.

- Kullanmadığınız veya nadiren kullandığınız uygulamaları uyku modu veya derin uyku moduna alabilirsiniz.

- Karanlık tema veya karanlık mod kullanmanızı öneririm pili daha az harcar.

Ek olarak interaktif kontrollerden pil durumunuza bakabilirsiniz. Ayrıca samsung members üzerinden hata raporu gönderebilirsiniz.
Anonymous
Not applicable
Galaxy Note
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Otomatik aydınlık ve karanlık mod kullanıyorum. Watch 3 kullandığım için de Bluetooth sürekli açık durumda duruyor. Şu anda 2 saat 34 dakikalık Ekran Açık Süresi görüntülüyorum ve şarjım %55. Sizce bataryada bir sorun var mıdır, yoksa ekran süresi olması gerektiği gibi mi?
Solution
kingkong0
Active Level 10
Galaxy Note
Adaptif parlaklıkta da sensör kullanıldığı için o da şarjınızı daha hızlı götürecektir bence kendiniz ortama göre ayarlayın.

Şöyle söyleyeyim ben de akıllı bileklik kullandığım için bluetooth hep açık. parlaklığı kendim ayarlıyorum ve maksimum yarıya geliyor diyebilirim. **bleep** bildirim almam gerekenler harici de uygulamaları derin uyku moduna aldım. 3400 mAh telefonum ve bu şekilde ortalama 6.5 ekran açıklığı alıyorum oyun oynamıyorum sosyal medya vs şeklinde.

İnteraktif kontroller kısmında pilinizde iyi yazıyor mu ona bakın. Eğer normal veya kötü yazıyorsa size en yakın servise gidin. Eğer iyi yazıyorsa bence gelecek güncellemeyi bekleyin.
Anonymous
Not applicable
Galaxy Note
Hocam az önce kontrol ettim, Pilin Iyi olduğu yazıyor. Sanırım optimizasyon ile ilgili bir sorun. Çünkü yabancı topluluk forumlarında da genel olarak Exynos'un aldığı SoT süresi 5 - 5.30 saat maksimum olarak bahsediliyor. Snapdragon için durumlar bir hayli farklı tabi ki. Umarım Samsung Exynos'da ya iyileştirmeye gider ya da artık sadece Amerika ve Güney Kore'de Snapdragon varyasyonu vermektense tüm telefonlarında Snapdragon kullanmaya başlarlar. Sanırım güncelleme ile düzelmesini bir süre beklemek mantıklı gibi. Sonuçta OneUI 3 daha çok yeni dağıtıldı belki bu sorunları 3.1 ile falan çözerler diye umut ediyorum.
Aydınmerts
Active Level 9
Galaxy Note
4 ay kadar Note 20 Ultra kullandım.
pil süresi ve kamera performansı olması gerektiği gibi değil. S Pen için almıştım zaten. S21'in de S Pen destekleyeceği kesinleşince cihaz değişim kampanyasından S21 Ultra aldım. yoğun olmayan kullanımda 3 gün, standart kullanımla 2 günü çıkartıyorum. memnunum.
S9+'ta yaşadım aynısını. ilk aldığım andan beri pil süresi kötüydü. güncellemelerle düzeleceğini düşünmüyorum Note 20'nin pil süresinin.
Anonymous
Not applicable
Galaxy Note
Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanın :) Umarım zamanla gelecek güncellemeler ile Note20 Ultra'nın da pili optimize edilir.
0 Likes
Aydınmerts
Active Level 9
Galaxy Note
umarım. ama ben sanmıyorum. S9+'ta yaşadığımı yaşayacağımı anladığım için yol yakınken döndüm :)
0 Likes