moonlit_floor
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Merhaba forumun üyeleri. **bleep** ettiniz mi bilemiyorum ama bu hafta hiç aktif olamadım. Hafta içlerindeki çalışmalarıma göre içerik paylaşıyorum. Bu da çok az paylaşım yaptığım anlamına geliyor. Sizler için biraz daha zaman ayırıp daha fazla paylaşım yapmaya çalışacağım. Umarım bir daha bu kadar uzun bir boşluk olmaz 🙏
Ve bugünün konusu M serisi. Haydi inceleyip yorumlayalım. Samsung, akıllı telefon dünyasında geniş bir ürün yelpazesi sunarak her segmentte kullanıcıları hedeflemektedir. Ancak, bazı seriler diğerlerine göre daha az ilgi görebilir. Bu makalede, Samsung'un en az satan serisi olan Galaxy M serisinin neden bu duruma geldiğini ve gelecekte neler yapılabileceğini inceleyeceğiz.
Pazar Segmentasyonu ve Hedef Kitle
Samsung Galaxy M serisi, genellikle giriş seviyesi ve bütçe dostu telefonlar olarak konumlandırılmıştır. Ancak, bu segmentteki rekabet oldukça yoğundur. Xiaomi, Realme ve Oppo gibi markalar, aynı fiyat aralığında daha cazip özellikler sunabilmektedir. Bu durum, Galaxy M serisinin pazar payını olumsuz etkileyebilir.
Yenilik ve Teknolojik Gelişmeler
Galaxy M serisi, genellikle en son teknolojik yeniliklerden mahrum kalabilir. Daha üst düzey serilerde bulunan gelişmiş kameralar, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve güçlü işlemciler, M serisinde bulunmaz. Bu da kullanıcıların, biraz daha fazla ödeme yaparak daha iyi özelliklere sahip telefonları tercih etmesine neden olur.
Marka Algısı ve Pazarlama Stratejisi
Samsung'un premium segmentteki Galaxy S ve Note serileri, marka algısını belirlemekte büyük rol oynar. M serisi ise bu algının gölgesinde kalabilir. Ayrıca, pazarlama ve reklam stratejileri de bu seriye yönelik yeterli ilgi ve farkındalık yaratmada eksik kalmıştır.
Yazılım Desteği ve Güncellemeler
Giriş seviyesi telefonlar, genellikle yazılım güncellemelerini daha geç alır veya hiç almaz. Bu, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir ve kullanıcıları başka markalara yönlendirebilir. Samsung'un Galaxy M serisi için daha **bleep** ve hızlı güncellemeler sunması, bu sorunun çözümüne katkı sağlayabilir.
Fiyat-Performans Oranı
M serisinin sunduğu özellikler ile fiyatı arasındaki dengenin, kullanıcı beklentilerini karşılamayabileceği bir gerçektir. Daha güçlü donanımlara sahip alternatiflerin aynı veya daha düşük fiyatlara sunulması, kullanıcıların tercihlerini etkileyebilir.
Gelecekte Ne Yapılabilir?
Samsung'un, Galaxy M serisini yeniden canlandırmak için birkaç strateji uygulayabileceği öneriler:
- Özellikleri İyileştirmek: Daha iyi kameralar, daha hızlı işlemciler ve yüksek çözünürlüklü ekranlar gibi özellikleri M serisine entegre etmek, bu seriye olan ilgiyi artırabilir.
- Yazılım Desteği: Kullanıcıların yazılım güncellemelerini zamanında almasını sağlamak, müşteri memnuniyetini ve bağlılığını artırabilir.
- Pazarlama ve Reklam: M serisinin avantajlarını vurgulayan daha etkili pazarlama stratejileri geliştirmek, marka farkındalığını artırabilir.
Samsung'un Galaxy M serisi, doğru adımlar atıldığında yeniden ilgi gören bir seri haline gelebilir. Rekabetin yoğun olduğu akıllı telefon pazarında, yenilikçi ve kullanıcı odaklı stratejiler geliştirmek, başarı için kritik öneme sahiptir.
4 Comments
moonlit_floor
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-30-2024 12:34 PM in
Galaxy M
"**bleep**" yazan yer aslında f a r k yada fârk. Sansürlüyor.
yns21fe
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-30-2024 12:38 PM in
Galaxy M
Özellikle pazarlama mevzusu çok etkili. Ne bir reklamı yapılıyor ne bir şey. Samsung stantlarında bile sadece A, S ve Z serisine yer veriliyor. M serisini arayıp bulman gerekiyor.
M diye bir seri olduğunu Members'a katıldığımda öğrenmiştim. O zamana kadar sadece A, Z ve S serilerini güncel seriler zannediyordum.
M diye bir seri olduğunu Members'a katıldığımda öğrenmiştim. O zamana kadar sadece A, Z ve S serilerini güncel seriler zannediyordum.
stony_hearted
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-30-2024 01:40 PM in
Galaxy M
M serisi sadece giriş değil aynı zamanda Orta segmenttir.M34 orta segmenttir ki A serisinin de giriş seviyeleri var,A12,A12,A14 vb.
Ayrıca güncellemeleri geç almıyor hatta art arda 2 güncelleme aldı m12 ama orta ve üst segmentler daha almamıştı birçoğu.Paylaşımın hatalı ve eksik olmuş.Kullanmadığın cihazları veya özelliklerini bilmediğin cihazları yorumlaman çok mantıklı değil.Mesela M51 orta segment(4k vide,60p video,pro foto,pro video,fullhd ekran) ama M serisi kötü ve yanlış tanıtım yapıldığı için bilmiyor çoğu kişi.
Ayrıca güncellemeleri geç almıyor hatta art arda 2 güncelleme aldı m12 ama orta ve üst segmentler daha almamıştı birçoğu.Paylaşımın hatalı ve eksik olmuş.Kullanmadığın cihazları veya özelliklerini bilmediğin cihazları yorumlaman çok mantıklı değil.Mesela M51 orta segment(4k vide,60p video,pro foto,pro video,fullhd ekran) ama M serisi kötü ve yanlış tanıtım yapıldığı için bilmiyor çoğu kişi.
AlperGüler
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-30-2024 02:13 PM in
Galaxy M
Samsungun artık orta segment ve giriş segmentlerini aynı çatı altında toplaması lazım samsungu yavaşlatan çok fazla cihaza sahip olması