cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Neden Bilgisayarlar Telefonlara Göre Daha Fazla Isınıyor?

(Topic created on: 08-27-2022 08:04 AM)
379 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Galaxy M

Sorum başlıktaki gibi. Dün aklıma takıldı, yazayım dedim. Düşüncelerinizi bekliyorum 😊

10 Comments
FatihBozkurT
Active Level 3
Galaxy M
Basit işlemci en kötüsü şimdi 40 45 watt çekiyor bu değerler de boştayken bide ekran kartı enaz 130 140 watt yani bu kadar yüksek enerji harcayan parçalar haliyle yüksek ısı üretir performanslarıda ona göre değişir

ÖRNEK: Kocaaa Nükleer santral yaklaşık reaktör başına değişir yani 1000 ile 2000 arası Mw enerji verir bunun karşılığında ise soğutmak için Tonlarca deniz suyu ve yine elektrik üretmek için Tonlarca su
HalidErdoğan
Expert Level 5
Galaxy M
Bilgilendirme için teşekkür ederim 😊
Mertcan39
Expert Level 1
Galaxy M
Tükettikleri güç fazla olduğu için. Soğutma gereksinimi daha fazla oluyor
HalidErdoğan
Expert Level 5
Galaxy M
Yorumunuz için teşekkürler 😊
HalidErdoğan
Expert Level 5
Galaxy M
Yorumlarınıza bakarak söylüyorum; o zaman bilgisayarların işlemcileri daha çok güç tükettiği için telefonlarınkine göre daha fazla performans gösteriyor değil mi?
Tolga67
Expert Level 5
Galaxy M
Çektiği akım kullandığı harcadığı güç yüzünden ısınır buda doğanın kanunu gibi birsey aslında enerji artı güç eşittir ısı bilgisayarlar da bu sistem çalışır aslına bakarsan tüm teknolojik ürünler veya teknolojik olmayan yani sistem bu şekilde çalışır güce bağlı olarak isi yayar yakışıklı ben bile güç harcadigimda ısınıyorum allahdan elektriğe bağlı değiliz yoksa vay halimize vay günümüze 🤗 😊
Mutlu günler güzel bir hafta sonu gecirmen dileğimle 🤗
HalidErdoğan
Expert Level 5
Galaxy M
Değerli yorumun için teşekkür ederim abi, sana da mutlu ve hayırlı hafta sonları 😇
Berk99
Active Level 8
Galaxy M
intel ve amd işlemcileri isiniyor, macbook air m1 kullaniyorum bu laptopun soğutucusu bile yok ve hiç ısınmıyor.
Longinus
Active Level 6
Galaxy M
Örneğin Snapdragon 888 bir i9 12900K veya Ryzen 9 5900X gibi aynı işlem hızına/gücüne sahip olamaz.