cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

M51 - Android 12 / Bazı Uygulamalarda Kasma, Takılma..

(Topic created on: 06-12-2022 08:47 AM)
659 Views
alfadanz
Active Level 1
Options
Galaxy M

Selam arkadaşlar,

Android 12 güncellemesi sonrası, bazı uygulamalarda aşağı-yukarı kaydırmalarda takılmalar meydana geliyor. 

Sorunu çözmek adına ilk olarak "Genel Yönetim" sekmesi altındaki "Tüm Ayarları Sıfırla" seçeneğini kullandım. Hiçbir faydası olmadı.

Sonrasında, aynı sekme altındaki "Fabrika Ayarlarına Sıfırla" seçeneği ile her şeyi başa döndürdüm ve uygulamaları yeniden yükledim ama yine bir faydası olmadı.

Özellikle Twitter çok fazla kasıyor ve takılıyor. Instagram'daki takılmalar daha hafif. Trendyol, Moviebase (ki geliştiricisi daha yeni bir Android 12 güncellemesi yayınladı), Youtube'un yorumlar bölümü, Playstore ve birkaç uygulamada daha aşağı/yukarı kaydırmalarda takılmalar mevcut. Twitter'daki kasma çok yoğun olduğu için uygulama içinde çare aradım, "medya önizlemeleri"ni falan kapattım ama yine bir faydasını göremedim.

"Görünebilirlik Geliştirmeleri" altındaki "Animasyonları Kaldır" ve "Saydamlığı ve Bulanıklığı Azalt" seçeneklerini açtım. Bu şekilde arayüz inanılmaz hızlanıyor ama uygulama tarafında bir faydası yok. 

"Geliştirici Seçenekleri"nde "Pencere Animasyonu Ölçeği", "Geçiş Animasyonu Ölçeği" ve "Animatör Süre Ölçeği"ni 1x'ten 0,5x'e indirdim. Bu da arayüzü hızlandırsa da uygulama tarafında bir fayda sağlamadı. Hatta çok fazla takılmayan Instagram bu ayar sonrası aşırı takılmaya başladı..

Yeni gelen "RAM Plus" özelliğini 4 GB'tan 6 ve 8 GB'a güncelledim. Fayda sağlamayınca 4 GB'a geri döndürdüm. Zaten 8 GB RAM var telefonda ve yeterli gelmesi lazım..

Android 11 ile yağ gibi akan telefon, uygulama tarafında tekliyor şu an ve daha 2 yılını doldurmadı. "Takılma olsa ne olur" denebilir ama belli bir noktada sinir bozucu, ne yazık ki.. Bazı arkadaşlar, uygulamalar güncelleme aldıkça bu sorunlar bitecek demiş. Umarım öyle olur. Moviebase uygulaması Android 12 ile alakalı güncelleme aldı ama sorunlar devam ediyor. 

Bu arada 128 GB.'lık depolama alanının sadece 34 GB.'ını kullanıyorum.

Yukarıda yazdıklarım dışında bir çözüm önerisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim..

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Gökırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy M

Merhaba alfadanz,

Durumu incelememiz için Samsung Members uygulaması üzerinden bize hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members ekibi, cihazınızın yazılımı üzerinden kontrol ederek, uygulama üzerinden size dönüş yapacak. Samsung Members uygulaması üzerinden, aşağıdaki linkte yer alan adımları takip ederek, hata raporu gönderebilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.

MOD

View solution in context

4 Comments
HalidErdoğan
Expert Level 5
Galaxy M
Emeğin için teşekkürler 👏🏼
İnşallah en kısa sürede sorunumuzu çözerler.
AHMET_
Active Level 7
Galaxy M
Aynen katılıyorum güncellemelerin her zaman başarılı olamayacağını telefonu yavaşlatacağını bazı özelliklerden mahrum kalsakta güncellemeyebiliriz dediğimde cahil muamelesi görmüştüm bi ara sonrasında bu tarz kişiler telefonum dondu kasıyor benzeri başlıklar açtı herkes bahsedince bende güncellemiştim tabiki umarım sorunlarınızı çözerler ama o kadar sorun varken bununla ilgileneceklerini sanmıyorum
BbglGamer
Active Level 6
Galaxy M
Maalesef uygulama üreticileri malum firmaya daha çok çalışıyor. Bundan dolayı 20 gb ramda olsa stabilite sorunları yaşıyoruz.
Solution
Gökırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy M

Merhaba alfadanz,

Durumu incelememiz için Samsung Members uygulaması üzerinden bize hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members ekibi, cihazınızın yazılımı üzerinden kontrol ederek, uygulama üzerinden size dönüş yapacak. Samsung Members uygulaması üzerinden, aşağıdaki linkte yer alan adımları takip ederek, hata raporu gönderebilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.

MOD