Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
08-10-2023 01:47 AM (Last edited 08-10-2023 01:50 AM ) in
Galaxy MBirçok kişi ekran süresi ile ilgili sürekli olarak isyan ediyor ve "neden benimkisi bu kadar azken onunkisi bu kadar çok!"şeklinde sirekli paylaşım yapıyor.Halbuki ekranın ne kadar süre açık kaldıgına değil,hengi uygulamayı ne kadar süre kullandığına bakıp,büyük kullanım süresi olanları toplayarak gerçek süreye ulaşabilir çünkü ekranı sürekli açık tutarsın ama işkem yapmazsın ve ekran süren çok uzun olur ama grafiği yüksek bir oyun yüklersin,kurarsın ve oynarsın,işte bu ü işkem bile şarjın daha çabuk bitmesine etki edip,ekran sürenin kısalmasına sebep olur veya sadece uygulaöaları kullanırsın ve on az harcayan ya da çok harcayan şeklinde olacağı için yine farklı ekran süresi alırsın ki ağır oyun ve programlar kurup,ağır dısyalar ile işkem yapıp,sürekli cihazı dinlendirmeden kullanıp,kamera için foto ve vşdeoyu sürekli kullanıp üstüne bir de sosyal medyaya yükleme yapıp,cihazın şarjının bitmemesini ve ısınmamasını beklemeyemezsiniz.Evet çok yüksek ücret ödediniz ama cep telefonun asıl amacı ilk tasarımdan bu zamana kadar ve sonrası için de arama/mesajlaşma ve sözlü veya yazılı iletişim kurmadır.Markalar bu konuda hepsi iyi ama işin içine video ve fotograf çekme,oyun,test uygulamalar,el feneri,navigasyon sensörleri,OİS,yakınlık sensörü vb.birçok donanımsal ve yazılımsal özellik girdiğinde maalesef kullanıcıların çoğu markanın verdiği iletişim önceliğini değil de,sosyal aktivite ve zaman geçirebilme durumlarına öncelik verdiğinden çoğu kişi vçcihazı iyi bile olsa mutlu değil.Kimseye"aldın,mecbursun kullanmaya!"demiyorum ama kullandıgınız cihazı biraz tanımaya çalışıp,neyi ne kadar ve ne zaman, nasıl kullandıgınızı 3 günde bir de olsa kontrol edebilir,ona göre sorun oluşturan durumu belki de daha az sorun oluşturan bir hale getirebileceksiniz.Mesela ben hem Note 4 hem de M12 kullanıyorum ve Note 4 10 yıllık bir cihaz,sadece 2 yılda bir batarya değiştiriyorum ve en az 5-6 saat kullanım veriyor.M12 ise en az yoğun kullanımda 12 saat ekran süresi veriyor ki hesaplayınca da net veri gösteriyor.Bu cihazlardan nasıl mı bu kadar performans alıyorum?
Kullanmadıgım hiçbir şeyi açık bırakmıyorum,devredışı oluyorsa devredışı olmuyorsa arka plan verilerini kapatıyorum.Gereksiz uygulama yüklemiyorum,cihazı dinlendirerek kullanıyor ve ön bellek temizleyip yeniden baslatarak şarja takıyorum.Özetle zamanınızı çalan uygulama veya oyunları cihazınızda tutarak ve sürekli test ederek cihazlarınızı zorlamaya gerek yok.Saddce kendinizi takip edin yeterli.
(Şarj %24)
2 Comments
sabırS22
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
08-10-2023 01:59 AM in
Galaxy M