cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

iOS 14 ile One UI'dan Alınan Özellikler

(Topic created on: 06-29-2020 02:17 PM)
432 Views
enteIferidun
Expert Level 5
Options
Galaxy A
Herkese merhabalar,
Geçtiğimiz günlerde iOS 14, Apple cihazlar için tanıtıldı. Bu sayede iOS kullanıcıları da One UI'in birçok özelliğine bazı değişiklikler ve eklemeler ile ulaşabilecek.

Widget Özelliği

Bildiğiniz gibi halihazırda Samsung cihazlarımızda ana ekrana çeşitli uygulamaların, örneğin saat, hava durumu, widget özelliklerini ekleyebiliyor ve görmek ve öğrenmek istediğimiz bilgilere daha kolay erişebiliyorduk. iOS 14 ile kullanıcılara bu özellik sunuldu.

image

Ayrıca One UI'dan farklı olarak bu widget özelliğinde bir yenilik yapılmış. Bu yenilik ile ana ekranınızda bulunan widgeti kaydırarak farklı widgetlara ulaşabiliyorsunuz ve böylece bu özellik ana ekranınızda daha az yer kaplamış oluyor.

Uygulama Kütüphanesi

One UI'da istersek hem ana ekran hem uygulamalar ekranını bir arada kullanabiliyor ya da sadece ana ekranda uygulamaların görüntülenmesini sağlayabiliyorduk. iOS 14 ile, yer kaplayan ana ekran sayfalarını gizleyebiliyor ve bu sayfada bulunan uygulamaların uygulama kütüphanesinde görünmesini sağlayabiliyorsunuz.

image

Resim İçinde Resim Görünümü

One UI'da özellikle birden fazla uygulamayı ekranımızda resim içinde resim özelliği ile kullanabiliyorduk. iOS 14 ile bu özellik de kullanıcılara sunulmuş oldu ve bu sayede bir işinizi hallederken aynı anda video izleme gibi bir işinizi halledebileceksiniz.

image

iOS 14 aynı zamanda birçok güvenlik ve gizlilik özelliklerini de beraberinde getiriyor. Aynı zamanda yukarıda da okuduğunuz gibi One UI'dan alınmış birçok özelliği de kendi yazılımına bazı değişiklerle ekliyor. Bazı kullanıcılar bu özelliklerin kopya özellikler olduğunu savunsalar da, şirketler zaman zaman birbirlerinden çeşitli özellikleri alarak rekabeti artırmayı amaçlıyorlar. Samsung'un da bu rekabeti sürdüreceğini umut ediyoruz.

6 Comments
KralisbackA20
Active Level 6
Galaxy A
Samsung da Appledan özellik alır sonuçta herşey karşılıklı :)
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy A
Tabii ki. Örneğin One UI 2 ile gelen tam ekran hareketleri de iOS'dan alınmış halde. :)
Anlıyorum
Active Level 5
Galaxy A
Tek **bleep** Apple bunu yapınca daha stabil oluyor
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Yalnız bunlar sadece samsunga ait değil yani diğer markalarda da var bunlardan resim içinde resim sadece android 8 üstü diğerleri ise tüm androidlerde var ama uygulama çekmecesi istisnai biraz bazı androidlerde yok çünkü
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy A
Ben de One UI'a özgü demedim ki. Burası Samsung Members olduğu için bu arayüzü belirtmek istedim.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Ha tamm ben yanlış bilgi olmasın diye demiştim dipnot mayetinde