cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

a51 uygulamalar arası geçişte kasma

(Topic created on: 12-21-2020 06:47 PM)
253 Views
Aphes
Active Level 1
Options
Galaxy A

A51 kullanıcısıyım uygulamalar arası geçişte kasmalar oluyor,sorun telefonun kamerasıyla alakalı işlemcisiyle değil.Kamerayla fotoğraf çektikten sonra uygulamadan çıkın,5-10 saniye sonra jet gibi oluyor geçişler.Kameraya girdiğinizde bildirim panelini falan aşağı çekmeye çalışın büyük ölçüde kasma oluyor fps düşüyor.Sinirlendiğim şey samsung membersa bunu yazdım 3 hafta oldu hala mesaj yok,2 defa oto mesaj gönderdiler incelenip geri dönüş yapılacaktır diye hiç birşeye baktıkları yok hala mesajda atmadılar.Küfür edicem zor tutuyorum 1 sene oldu telefon çıkalı hala düzeltemediler şunu,bu fps drop tüm telefonu etkiliyor oyunda 60 fps rahat alabilcekken 20 fps zor alıyorsunuz.Kamerayı mı düzeltiyorsunuz yazılımla bilmiyorum artık ne yapacaksınız ama yapın bir şeyler koca samsung firması rezillige bak bidaha samsung alırsam neyim.

7 Comments
Lyñx
Active Level 4
Galaxy A
gıcık bi durum bende aldım a51 okadar paraya böyle sorun delirtiyor insanı pederin a71 le değiştik zarla zorla o sıra sıfırladım telefonu düzeldi kamera olayını denemedim ama sıfırlamayı dene düzelir umarım sonucu bekliyorum :)
Aphes
Active Level 1
Galaxy A
sıfırlamayı düşündüm ama yorumlara baktım bi kac yerde sıfırladıktan bi kaç gün sonra tekrar başlıyormuş uğraşmak istemedim
Lyñx
Active Level 4
Galaxy A
Bende parmak izi efekti bile kasıyordu baktım şimdi pederden 2 3 hafta olcak hâlâ duzgun
Lyñx
Active Level 4
Galaxy A
zamanın varsa denemekten zarar gelmez
korayGS
Active Level 9
Galaxy A
yıllardır samsung kullanıyorum, şimdide a70 kullanıyorum, birdaha samsung mu tövbe yanından geçmem, hep sorun hep sorun hangisini yazsam, buraya sığmaz alacaksan tüm yorumları oku herkes şikayetçi genede sen bilirsin
ilker1982
Active Level 6
Galaxy A
a51 aldım daha bir hafta oldu müzikli video çekiyorum uygulama **bleep** etmiyor çektiğim snep hisirtidan husurtudan anlaşılmıyor karşı tarafa yolluyorum ondada aynı iki kere servise gittim alay eder gibi iade alamayız tüketici haklarına baş vurun dediler şaka gibi bir daha samsung mu tövbeler tovbesi
Solution
user000001111111
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba Aphes,

Ben Pembe, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle, böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm.

Konu ile ilgili, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

• Cihazınızı, güç tasarrufu modunda kullanıyorsanız, güç tasarrufu modunu pasif hale getirerek kontrol ediniz. Cihaz güç tasarrufu modundayken, daha az pil tüketmek adına, tam performans sağlamayabilir. Bu durum, cihazda donmaya/kasmaya neden olabilir. Bildirim panelinden "Güç Tasarrufu" modunu pasif hale getirebilir ya da "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil > Güç Tasarrufu" seçeneğini kapalı konuma getirebilirsiniz.

• Ayarlar > Cihaz Bakımı bölümünden, belirli aralıklarla sistem optimizasyonlarını yapınız.

• Cihazınızı günde bir defa yeniden başlatarak kontrol etmenizi rica ederiz.

• Herhangi bir uygulama yükledikten sonra, cihazınızda donmalar başladı ise son yüklediğiniz uygulamaları kaldırarak kontrol etmenizi rica ederiz. İndirilen bazı 3. parti uygulamalar, cihazınızda donmalara neden olabilir. İşlem için "Ayarlar > Uygulamalar" bölümünden, silmek istediğiniz uygulama içerisine giriş sağlayarak "Kaldır" bölümüne dokunduğunuzda, uygulama cihazdan kaldırılacaktır.

• Cihazda, SD kart kullanıyorsanız, SD kart kaynaklı bir durum da meydana gelmiş olabilir. SD kartınızın okuma ve yazma hızı, cihaz ile uyum sağlamadığında, cihazda donmalar meydana gelebilir. Bu nedenle, cihazınızdan SD kartınızı çıkartarak kontrol etmenizi rica ederiz.

Yukarıda paylaşmış olduğum adımları uygulamanıza rağmen, uygulamalarda ya da menü geçişlerinde donmalar devam ederse, cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili h​afızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosya​larınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;

1. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Bu Telefonu Yedekle bölümüne bastığınızda, Samsung bulut hesabınıza verileriniz yedeklenmiş olacaktır.
2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Not: Cihaz içerisinde yer alan Güvenli Klasör uygulamasını kullanıyorsanız eğer, cihaz verilerinden ayrı olarak yedeklemeniz gerekecektir.

Yedeklemelerin görselli anlatımlarına link üzerinden ulaşabilirsiniz;

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD