cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Yeni Çıkacak Olan A56'nın A55'den Farkları ve Özellikleri

(Topic created on: a month ago)
344 Views
26yagizA25
Active Level 4
Options
Galaxy A

Samsung Galaxy A56 ve Galaxy A55 modelleri arasındaki bazı önemli farklılıklar şunlardır;

Ekran ve Tasarım
Galaxy A56, 6.67 inç boyutundaki Super AMOLED ekranında120Hz yenileme hızı ve HDR10+ desteği sunarken, Galaxy A55 ise 6.5 inç Super AMOLED ekranla 120Hz yenileme hızını korur. Bu sayede A56, daha büyük ve canlı bir ekran deneyimi sunar.

Performans
Galaxy A56, yeni Exynos 1580 işlemci ile performansını artırırken, Galaxy A55’te Exynos 1480 bulunur. A56’da ayrıca daha güçlü bir grafik işlemcisi (Xclipse 540) ve 8 GB RAM ile çoklu görevlerde daha akıcı bir kullanım sağlanır.

Kamera
A56’nın ana kamerası 64 MP iken, Galaxy A55’in ana kamerası 50 MP’dir. Her iki modelde de ultra geniş açılı ve makro lensler mevcut olsa da, A56’da geliştirilmiş gece ve düşük ışık performansı bulunur, bu da özellikle fotoğraf meraklıları için önemli bir avantaj sağlar.

Batarya ve Şarj
Her iki model de 5000 mAh bataryaya sahiptir, ancak A56 45W hızlı şarjı desteklerken, A55 sadece 25W hızlı şarjı destekler. Bu da A56’nın daha hızlı şarj olmasını sağlar.

Bağlantı Özellikleri ve Diğer Detaylar
Galaxy A56, Wi-Fi 7 desteği ile daha hızlı kablosuz bağlantı imkanı sunarken,Galaxy A55 Wi-Fi 6 ile sınırlıdır. Ayrıca, A56’da Android 14 işletim sistemi üzerinde One UI 6 arayüzü bulunur, A55 ise Android 13 ile piyasaya sürülmüştür ve bu güncellemeyi alabilir.

Sonuç olarak, Galaxy A56; daha güçlü işlemcisi, daha hızlı şarjı ve gelişmiş kamerasıyla Galaxy A55’e kıyasla daha üst düzey bir deneyim sunmayı hedefler. Ancak, günlük kullanımda daha temel ihtiyaçlar için Galaxy A55 de iyi bir seçenektir.
16 Comments
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Sanmıyorun wifi 7 alacagına brlki a57 alır 7 buyuk alır gibi a16 7 buyuk alacak soglentisi dogru ise kesin bu modelde alqcak
DenizA55
Active Level 10
Galaxy A
6 yıl alcak a16 resmi olarak
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
+1 güvdnlik verir bence samsung
DenizA55
Active Level 10
Galaxy A
Maalesef 6 yıl güvenlik 6 yıl Android resmi olarak açıklandı Hindistan ve Hollanda da
wolw74
Active Level 5
Galaxy A
Epeyde yazılan özellikleri incelemenizi tavsiye ederim. İkisinin kamerası da 50mp,ikisi de WiFi 6,ikisi de 6.6 inç, ikisi de 25 wat hızlı şarj destekliyor. Daha birçok özellik aynı.
DenizA55
Active Level 10
Galaxy A
*25
wolw74
Active Level 5
Galaxy A
Düzelttim. 25 yerine 45 yazmışım.
26yagizA25
Active Level 4
Galaxy A
Yabancı sitelerden baktım baya böyle yazıyor ama sizin dediğinizde doğru olabilir şuanlık kesin bilgi sunan yok
0 Likes
Galaxy A
Wifi 7 olmaz o