cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Yavaş şarj oluyor.

(Topic created on: 06-30-2020 10:54 PM)
47535 Views
Tezcanlı
Active Level 6
Options
Galaxy A

Arkadaşlar a50 cihazım orijinal şarj aleti ile şarj ediyorum şarjda iken oynamıyorum %20 civarında şarja takıyorum ve şaej okurken adaptör ısınıyor ve 2 saati geçiyor şarjda olması ama %100 ulaşamıyor anca %85 %90 civarı oluyor sorun nedir?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000005
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba Tezcanlı,

Ben Siyah, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm.

Dikkat edilmesi gereken önerilerimiz şu şekildedir;

* Cihazınızın yazılım sürümü güncel ise "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil" içerisindeki, sağ üst kısımda bulunan üç nokta işaretine dokunarak "Gelişmiş Ayarlar > Hızlı Kablolu Şarj" bölümünü aktif hale getiriniz.

Deneme imkanınız var ise, farklı bir orjinal hızlı şarj aleti ile deneyiniz.

* Şarj adaptörüne, usb girişlerin tam oturduğuna emin olunuz.

* Farklı bir prizde şarj etmeyi deneyiniz. 

Sorun devam ederse, cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili h​afızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosya​larınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Yedekleme ve sıfırlama işlemini denemenize rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;

1. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Bu Telefonu Yedekle bölümüne bastığınızda, Samsung bulut hesabınıza verileriniz yedeklenmiş olacaktır.
2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
12 Comments
CagatayKutuk
Active Level 7
Galaxy A
Batarya kalibrasyonu bozulmuş olabilir size tavsiyem telefonun şarjını telefon kapanana kadar iyice bitirin ve kapalı şekilde full şarj edin. Düzelme sağlamazsa *#0228# tuşlayın ve kalibrasyon yapın.
Tezcanlı
Active Level 6
Galaxy A
kodu kullanmak faydalı olur mu telefona sıkıntı verir mi
0 Likes
CagatayKutuk
Active Level 7
Galaxy A
Yok zararı olmaz bende yaptım. Batarya sarj konusunda şaşmaya başlarsa değişimden önceki en son çözüm kalibre etmektir.
0 Likes
Galaxy A
kodu lütfen prosedür dışı uygulamayın.O kodu girdikten sonra telefonu en az üç defa 3 saat şarjda bırakıp sonuna kadar bitirip tekrar 3 saat şarja koymak gerekiyor(kapalı sekilde).Zaten orada prosedür dışında uygulamayın diye dipnot düşülmüş.
Tezcanlı
Active Level 6
Galaxy A
garanti dışı kalır mı bu kod ile
0 Likes
Galaxy A
kalmaz ama kodu öyle kafaniza göre yazıp uygulamayın eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız.Bu kod bataryanin statüsünü siliyor ve yeniden yapmaya zorluyor.Eğer siz prosedüre uygun şekilde uygulamazsanız bu sefer daha yanlış sonuçlar ortaya çıkma olasigili doğabiliyor.Bu kodu size bi moderator önerip detaylı şekilde anlatmadıkça yapmanızı onermem.
Galaxy A
valla çok detaylı bilmiyorum bi forum açıcak kadar ama üstünde durup yabancı kaynaklardan daha fazla bilgi edinebilirsem niye olmasın:D.
0 Likes
Tezcanlı
Active Level 6
Galaxy A
teşwkkürler bolt
0 Likes
ers55
Beginner Level 2
Galaxy A
a71 almistim 3 ay önce arama yapınca sensör mü arızalı veya piksel mi arizali yeşil ışık yanıp sönüyor arama yapınca nedir sıkıntısı sorun nedir..
0 Likes