cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Wi-fi neden uyku moduna giriyor

(Topic created on: 08-09-2022 03:18 PM)
779 Views
Boltest
Active Level 3
Options
Galaxy A
Merhaba. Elimde A53 5G model Samsung Galaxy var. Daha önce geçtiğimiz günlerde A52 modelde yaşadığım sorunun bir benzeri. A52'de ekranı kapatır kapatmaz saniyesinde uyku moduna giriyordu wi-fi ve bildirim alamıyordum (ekrana dokununcaya kadar). Buna bilmediğimiz, sistemden bir yerden bir ayar varsa bilenlerden yardım rica ediyorum. 

Şimdi a53'te bir benzeri var. Böyle yukarıdaki gibi kötü bir sorun yok telefonu daha stabil yapmışlar diyebilirim; ama uzun süre beklediği zaman yine aynısı oluyor. 

Yaklaşık 4 - 5 saat telefona hiç dokunmadan masada bıraktığım zaman, herhangi bir uygulamadan bildirim alamıyorum. Diğer hattımdan Whatsapp'tan kendime mesaj atıyorum gelmiyor. Sesli ve görüntülü arama yapıyorum gelmiyor. Ne zaman ben ekrana dokunursam bütün uygulama bildirimleri o zaman düşüyor. Yani gece uyurken telefon birkaç saat boşta ekran kapalı beklerken biri iş aciliyetiyle yurt dışından vb beni whatsapp ile aradığında ulaşamamış oluyor. Wi-fi kullanan diğer bütün uygulamalar da dahil. Ben ekrana iki tık yaparsam tüm bildirimler düşüyor. 

Elimde eski telefonum A3 2017 var. O kadar stabil o kadar güzel çalışıyor ki yıllardır ne böyle bildirim sorunu gördüm ne de yazılımda böyle bir hata. Samsung yeni Android sürümlerini doğru düzgün entegre edememiş mi telefonlara anlam veremiyorum. Güç tasarrufu moduna alsam bile tıkır tıkır bildirim geliyor wi-fi üzerinden. Wi-fi'yi sürekli açık tut diye bir ayarı var o sürümlerde. Yenilerde yok. 

A53'te pil kullanımı kısmında WhatsApp özelinde bütün ayarlar açık. Asla uykuya girmesin, pili tam kullansın vs her şeyi açık. Sorun 3. parti uygulama değil Samsung'un yazılımıyla ilgili. Kendi sistem bildirimleri de dahil bütün uygulama bildirimleri ekrana dokununca geliyor. Ama bu sefer telefonu hiç ellemediğim 4 -5 saatlik ev ortamında oluyor bu. Yani gece vakti acil bir telefon almamıza izin vermiyor Samsung. Buna bir yazılım geliştirme yok mudur? Farklı bir ayar yok mudur bu yeni sürümde? 

A52 gibi o kadar kötü ve kullanılamaz boyutta değil belki. İnsan 4 - 5 saatte illa ki telefona dokunur. O yüzden önceki gibi hayati değil ama yine de çok ciddi bir hata. Son yaşadığım Samsung'un bu Android kararsızlıkları nedeniyle ciddi anlamda soğudum. 
15 Comments
mehmetakdag
Active Level 9
Galaxy A
Cihazınızda Ayarlar > Bağlantılar > Wi-Fi > Sağ üst köşedeki üç nokta > Gelişmiş > Wi-Fi güç tasarrufu modu kapatabilirsiniz.

Ayrıca Ayarlar > Uygulamalar > istediğiniz uygulamaya girip pil kısmından Kısıtlanmamış seçebilirsiniz.
Boltest
Active Level 3
Galaxy A
Yanıt için teşekkürler fakat gelişmiş sekmesinde böyle bir ayar yok ne yazık ki bu sürümde. Sorun da bu muhtemelen. Eski sürümde de benzer ayar var ama yenisinde yok. Diğer dediğinizi yaptım kısıtlanmamış olarak. Ama merkezi sistemden wi-fi uykuya girince işe yaramıyor.
mehmetakdag
Active Level 9
Galaxy A
Uzaktan destek ile sorununuz için yardım talep edebilirsiniz.
Boltest
Active Level 3
Galaxy A
Önceki tefonum A52'de de bu sorun kaynaklı bağlanmışlardı. Bir çözüm olmamıştı. Bu dediğiniz ayarın sistem uygulamasını bulup oradan kısıtlama kaldırmak gerekebilir, bilenlerden ricam bu olabilir sanırım. Samsung ciddi hatalı yazılım üretiyor yeni sürümlerde
TheSaTaN
Active Level 8
Galaxy A
Dostum problem yeni gelen güncelleme ile olsa hepimizde olur. Ben bu sorunla karşılaşan birisini ne daha önce duydum nede bizzat deneyimledim. Senin kendi telefonunla ilgili bir problem var. Güncelleme gayet stabil
Boltest
Active Level 3
Galaxy A
Bir tek bana denk geliyor herhalde. Önceki A52 telefonum ile serviste de canlı canlı test edildi ve bildirimler gelmedi. Onda ekranı kapatır kapatmaz uykuya giriyordu. Bu model a53'te ise gece vakitleri pek dokunulmayan 4 - 5 saatlik zaman diliminde oluyor. Telefon sürekli elinizde ise farketmemeniz normal.
OğuzA52
Active Level 9
Galaxy A
Benim A52dede yok o galiba android 11 de var
Galaxy A
Onun ayarı vardır Google araştır
Boltest
Active Level 3
Galaxy A
Günlerdir araştırıyorum yerli yabancı. Devam ediyorum bakmaya henüz aynı.