cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung ne zaman 5G'yi tüm telefonlar için açacak ?

(Topic created on: 3 weeks ago)
249 Views
ArdaAck
Active Level 3
Options
Galaxy A

Merhaba telefonda 5G özelliği var ama samsung açmadığı için TR de belli yerde de olsa 5G teknolojisini kullanamıyorum ne zaman gelecek artık güncelleme telefonlar miladını doldurunca mı ?

20 Comments
Galaxy A
Bazı kişiler bazı yerlerde test edilen istasyonlarda karşılaşmışlar sanırım açık olması lazım.
0 Likes
ArdaAck
Active Level 3
Galaxy A
Yok çogu S serisinde açtılar ama diğer telefonlara hala gelmedi
0 Likes
cenk67
Active Level 4
Galaxy A
Samsung ile ilgili değil bu. Operatörünüz 5G hizmeti sagliyorsa ve bulunduğunuz bölgede 5G ağı bulunuyorsa telefon zaten ona bağlanır. Samsung'un herhangi bir işlem yapıp da bu hizmeti açması gibi bir durum yok ortada. Telefonunun ayarlarinda bir değişiklik olmadığı müddetçe 5G konusu daha çok Operatör ile alakalıdır.
ArdaAck
Active Level 3
Galaxy A
Arkadaşımın telefonu S23 5G bulunan yerde olmamasına rağmen kullanamasa bile 5G açma bölümü gözüküyor operatör ilede görüştüm onlarda kullandığınız telefonun 5G uyumlu olması gerektiğini ve kullandığınız telefon firmasının 5G teknolojisini açması gerektiğini söylediler
0 Likes
cenk67
Active Level 4
Galaxy A
Samsung'un kendi sitesinde 5G ile ilgili açıklaması şöyle;

5G ağını kullanabilmek için 5G'yi destekleyen bir cep telefonunuz ve 5G destekli bir internet sağlayıcınız olması ve 5G internet hizmeti verilen bir bölgede olmanız gerekmektedir. Bu durumda 5G’ye otomatik olarak bağlanırsınız. 5G hizmetleri operatörle ve bölgeyle sınırlı olsa da, 5G altyapısı her geçen gün biraz daha genişletilmektedir. İleride daha fazla operatör 5G'yi destekleyecektir.

Telefonda 5G ile ilgili yapılabilecek tek ayar sebeke modunda 5G'nin seçili olması. Bunun dışında samsungun dedigi gibi gerisi operatöre bağlı.

1743683063657.jpg
0 Likes
ArdaAck
Active Level 3
Galaxy A
Evet hocam dediğin doğru ama ayarlarda bende o bölüm çıkmıyor1743683228542.jpg
cenk67
Active Level 4
Galaxy A
Bazı internet yorumlarinda samsung'un 5G'yi yazılımsal olarak kısıtladigi yaziyor. S23'de bunu yapmamışlar. Bana kalırsa samsung destek birimini arayıp konuyla alakalı onlardan bilgi almanız gerekiyor. Çünkü cihaz özelinde yapılacak bir şey yok şuan için.
ArdaAck
Active Level 3
Galaxy A
Valla öyle gözüküyor hocam tamamdır teşekkür ederim ben arayıp konuşayım 🙏
0 Likes
cenk67
Active Level 4
Galaxy A
Rica ederim hocam. Arayın onlar gerekli cevapları verecektir. Bizimle de paylaşırsanız seviniriz. Sonradan gelip okuyanlar en azindan bilgilenmis olur. Kolay gelsin şimdiden teşekkürler.