cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Telefonlarda Sarımsı Ekran Çözümü

(Topic created on: 09-04-2023 01:13 PM)
12207 Views
sepyadam
Expert Level 1
Options
Galaxy A

Merhaba arkadaşlar, nerdeyse her marka telefon kullandım, artık eski telefonum Oppo a54 sıkıntı çıkardığı için Samsung A34'e geçtim. Malesef genelde samsung marka telefonlarda ekran paneli renkleri sarımsı, sarımtırak bir tonda gösterebiliyor ve bu durum hepimizin canını sıkıyor. Yapmanız gerekenler; 

1)Ayarlar>Ekran>Ekran Modu>Beyaz dengesini en sola yani soğuğa çekiyorsunuz. Daha sonra beyaz dengesinin altında ki Gelişmiş ayarlara tıklayıp bu seferde sadece Kırmızı'yı en sola çekiyorsunuz ve kaydediyorsun. Ben bu yöntemle daha iyi bir deneyim elde ettim.

9 Comments
SAMET-A23
Active Level 9
Galaxy A
Benim ekranım IPS LCD ama çerçevelerin bitişiklerinde bende sarıılık var
0 Likes
sepyadam
Expert Level 1
Galaxy A
Sadece çerçeve kenarlarında ise farklı bir problem olabilir. Eğer ekranın deforme olduğunu düşünüyorsanız ve sadece belirli bir bölgede bu durum var ise bu bahsettiğim şekilde duzeltemeyebilirsiniz.
0 Likes
SAMET-A23
Active Level 9
Galaxy A
Yok baya hafif beyaz elranda yakın bakcanki anlabilesin. Yani beni rahatsız etmiyor.
0 Likes
sepyadam
Expert Level 1
Galaxy A
2) Görseller:Screenshot_20230904_131900_Settings.jpgScreenshot_20230904_131913_Settings.jpg
0 Likes
Şakşukacı
Active Level 6
Galaxy A
Çok daha iyi oldu teşekkürler. Kırmızıyı en sona almanın mantığını çözemedim ama. Beyazı çekince düzeliyor zaten
sepyadam
Expert Level 1
Galaxy A
Kırmızı yı 0'a yani en sola çekince Ekranda ki turuncu sarı vurgular ortadan daha fazla kayboluyor. Çekinmeden kırmızıyı da 0 a çekebilirsiniz, kırmızı renkli objeler veya ekranda gördüğünüz orjinal kırmızı renkte ki objeleri normal şekilde görmeye devam edeceksiniz.
0 Likes
Şakşukacı
Active Level 6
Galaxy A
Bu ayar sonucunda ekstra pil tüketimi vs söz konusu olmaz değil mi
0 Likes
sepyadam
Expert Level 1
Galaxy A
Hayır, uyguladığımız işlem görsel anlamda renk tonu eşitlemek iyileştirmek için beyaz dengesini yapmak. Herhangi bir eylemin pil tüketimini etkileyebilmesi için istemciye yük bindirmesi gereklidir. Bu ayarda bir uygulama veya ekran yenileme hızı gibi bir değiştirme yoktur.
0 Likes
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy A
Mavi rengi fulleyin diğerlerini en başta bırakın.
0 Likes