cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Sabaha kadar şarjda bırakmak

(Topic created on: 04-20-2024 09:34 PM)
544 Views
Galaxy-A34-5G
Active Level 8
Options
Galaxy A
Telefonumu gece şarja takıyorum 11 12 civarı bide 15 20dk lık bi video açıyorum uykuya dalmak için genelde 2 saate tam doluyor yani gece 1 2 gibi şarjım fulleniyor ben sabah 8 9 gibi şarjdan çıkartıyorum yani 5 6 saat boşa şarjda kalıyor bunun telefona her hangi bir zararı varmıdır acaba sonuçta 100 olunca şarj otomatik kesiliyor diye çok takmıyorum ama sormak istedim
11 Comments
srdrdmrl77
Expert Level 1
Galaxy A
Sabaha kadar şarda kalmıyor. Dolunca kendisi otomatik kapatıyor.
Galaxy-A34-5G
Active Level 8
Galaxy A
Yani herhangi bir zararı yoktur dimi
0 Likes
BohemyaLordu
Active Level 7
Galaxy A
Herhangi bir zararı olmaz batarya dolunca enerjiyi otomatik keser
0 Likes
Hehahe
Active Level 6
Galaxy A
Gece boyunca %3 gibi oranlarda telefonun şarjı gidebiliyor. Sizde full gece boyunca taktığınız için o %3 yine şarj oluyor. Yani pilinizin ömrü biraz daha hızlı kısalıyor.
0 Likes
LordTaiLo
Expert Level 1
Galaxy A
%100 şarjda bırakmamaya özen gösterirseniz daha iyi olur..

Telefonu gece şarjda bırakmak, uzun vadeli bir zararı da beraberinde getiriyor.

- Pil kapasitesi yüzde 100’e ulaştıktan sonra cihaz, enerjiyi pil üzerinden çekmeye başlar.
- Batarya yüzde 99’a düştüğünde ise tekrar şarj etme işlemi başlar ve gece boyunca bu sürekli tekrar eder.
- Bunun sonucunda, küçük de olsa bir yıpranma olacaktır.
0 Likes
LordTaiLo
Expert Level 1
Galaxy A
Bunların yanı sıra, akıllı telefonunuzu uzun saatler boyunca şarjda bırakmanız, ısınmasına sebep olabilir ve tehlike yaratabilir. Bunun için cihazı ne fazla sıcak, ne de çok soğuk olmayan bir ortamda tutmalısınız.
0 Likes
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy A
Çok bir zararı olmaz. One UI 6.1 güncellemesi ile cihazın şarjı %100 olduktan sonra %95'e kadar şarj olmamasını sağlayan bir ayar gelecek o zaman bu ayarı açarsanız hiçbir şey kalmaz.
GalaxyM14
Active Level 6
Galaxy A
Pil için zararlı deniyor fakat aynı şekilde kullananlarda herhangi bir sorun yok. Pil aynı.
0 Likes