cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Rusya romu Turkiye versiyonundan daha stabil

(Topic created on: 03-16-2021 03:36 PM)
1119 Views
ssssss3
Active Level 9
Options
Galaxy A

Pil, performans, animasyon akıcılığı konusunda Rusya yazilimi cok daha basarili, A51 icin konusuyorum. Gorunuse gore telelefon omrunu doldurana kadar bu yazilimda kalicam. Rusya yazilimini 1.5 ay kullandim bir kere kasmadi takilmadi agirlasmadi. Turkiye versiyonunda 3. Gunumde One UI 2.5 takilmalarina geri dondu telefon. Ayrica nedendir bilmem rusya versiyonunda mobil veri acinca isinma da yok. 

19 Comments
Galaxy A
Ben a50mi stockta kullanırken india varyantinda kullaniyordum. Şuan custom rom ile kullanirkende india varyantina portlanmış bir rom kullanıyorum. Yani söz konusu a51 de olsa , turkey varyantinin vasatligi konusunda sana katılıyorum. Eğer ileride format yoluna filan gidersen india varyantinida bir denemeni öneririm.
ssssss3
Active Level 9
Galaxy A
Cidden o kadar sakat bir yazilim ki bazen insanin akli almiyor nasil bu kadar batirabiliyorlar diye. Anladik 9611 aman aman islemci degil de arayuz kasmasinin imkani bile olamaz. Yakinimin telefonu M11 SD450 kullaniyor onda bile her sey daha akici. Rusya romundayken S10 kullaniyorum sanki TRye gecince A01 oluyor tel. Ayni sey M20de de vardi. Hindistan romu cok daha iyiydi TRye gore.
Galaxy A
Cihazlarımızda hali hazirda exynos islemci varken, ileride cihazi garantiye yollamalik bir durum belirtisi yoksa eğer, hic knox sayaciymis yok garanti disi kalacakmis filan düşünmeyip root ve custom ile kullanmak en mantıklısı. Şuan a50imden okadar memnunumki anlatamam. Ama o işler bana ters dersen, seninde dedigin gibi turkiye haricinde herhangi bir varyant , özellikle hindistan, rusya gibi romlarda cok daha iyi bir performans aliniyor. Ama dediğim gibi garanti konusunu gözden cikarabilen biri veya garantisi bittiğinde root ve customa gecis yapmali. En azından samsung firmasinin bize koyduğu sacma sınırları aşıp cihazimizi sonuna kadar kullanabiliyoruz. Mesela stok a50nin donanimi yetmesine ragmen 4k video cekemiyorken, kamera kalitesinden %90 oraninda yararlanabiliyoken, root ve custom ile 4k video çekebiliyor cihaz. Kaldiki bu en basit bi örnek. Oyun ve uygulama performanslarindan filan soz etmeye bile gerek yok
ssssss3
Active Level 9
Galaxy A
Suana kadar 3 samsung telefon kullandim hicbirini de garantiye gondermedim. **bleep** da oyle bir durun yasanmiycak buyuk ihtimalle ama custom rom kurmak biraz ugrastirici is, istemiyorum o kadar ugrasmak. Bide custom romun emin olamadigim tarafi ne kadar seri yazilim cikardiklari. A51 Android 13 alacak fakat Android 13 One UI tabanli custom romu ne zaman yapicaklar mesela. Tek istegim cihaz akici calissin o kadar, geri kalan her seyden memnunum zaten. Rusya romunda performans kusursuz neredeyse, burdan devam edicem. Cihaz guncelleme almayi birakinca da telefon degistiriyorum genelde.
Galaxy A
Normal şartlarda bende sizin gibiyim, ama beni stocktan iten şey ücretsiz uygulamalarda sacma sapan reklamlar cikmasi ve bazi ücretli uygulamaların absürtlüğü. Root ile bunlardan kurtulabiliyorum gerekli yardımcı unsurlarla :)) Sizi memnun ediyorsa rusya stogu, hic bi sorun yok :)
ssssss3
Active Level 9
Galaxy A
One UI tabanli rom mu kullaniyorsunuz? Ayrica custom rom icin takip ettiginiz forum vs var mi?
Galaxy A
Evet one uı tabanlı bir custom rom kullaniyorum. Fresh rom v2 kullaniyorum. v3u de çıktı am gerek duymadim. v2 beni fazlasiyla tatmin ediyor. xda a50 custom rom diye aratirsan google a fresh romu goreceksin. xda a50 basligini takip ediyorum sadece.
Galaxy A
Custom rom konusunda sadece xda yi takip etmeni öneririm, guvenirlik ve stabilite acisindan
Galaxy A
kardeşim m10 da slow motion yok romu portalrsak GELIRMİ slow motion merak ettim kameraya slow motion GELIRMİ kardeşim ağır çekim GELIRMİ kameraya bir bilgin varmı😊😊😊😊😊😊
0 Likes