cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Kullanım Ömrü

(Topic created on: 02-15-2024 05:00 PM)
2867 Views
MahurBey
Active Level 1
Options
Galaxy A
Bir samsung telefonun ömrü en fazla kaç yıl ?
Ayrıca sanal RAM'in telefonu planlı eskittiğine dair bir yazı okumuştum. Katılıyor musunuz? 
9 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Planlı eskitme doğru ömrüde ortalama 5 yıl
MehmetGkh
Active Level 6
Galaxy A
Şimdi s24 ultra alırsam 2029 yılına kadar mı kullanabilicem? Bence amiral gemilerin ömrü 8-9 yıl
Galaxy A
4 yıl dolunca pili değiştirirseniz 7 yıl rahat gider
0 Likes
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy A
En az 2-3 yıl kullanılır. Bende Galaxy A10 var 2019'da aldım hâlâ gerektiğinde kullanıyorum. Eski S serilerinin bir kısmı hâlâ taş gibi çalışıyor. Etrafta da hâlâ görevini yerine getiren J7 Prime'lar görmüyor değiliz. Sanal RAM gerektiğinde ROM'u RAM olarak kullandığı zaman ROM'a fazladan yazma işlemi yaptığı için ROM biraz yıpranabilir ama çok bir etkisi olmaz.
0 Likes
TouchBlue
Active Level 3
Galaxy A
Sanal Ram zaten nand yongasi üzerinden çalışıyor yani sabit disk yongasının ömründen yiyor. Bu yongalarin belirli bir okuma yazma ömürleri var. Eğer bu sınıra yaklasilirsa telefon darboğaz yapıyor sabit diski yavaşladıgından telefonun yavaşladıgını hissediyorsunuz. Sonra yeni telefonlar bakmaya başlıyorsunuz .
0 Likes
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
Şahsen 2022 yılına kadar bizdeki note 2 kullanıldı. Önce babam sonra annem sonra da ben rom atarak kullandım. Hala fıstık gibi çalışıyor. Yani daha kullansan kullanırsın.
0 Likes
Galaxy A
Hayır
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Merhaba Fatura tarihinden itibaren 5 seneydi bir model. yani kilavuzunda yazan buydu
0 Likes
Galaxy A
Bir Samsung telefonun ömrü genellikle kullanım alışkanlıklarına, modeline ve bakımına bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 3 ila 5 yıl arasında dayanabilir.

Sanal RAM (SWAP) kullanımı, telefonun bellek yönetimini etkileyebilir ve performansı düşürebilir. Ancak, telefonun planlı eskimesine direkt olarak neden olduğunu söylemek zor. Performansın düşmesine neden olan birçok faktör olabilir, ancak sanal RAM kullanımı tek başına bu durumun nedeni olmayabilir.
0 Likes