cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

HyperOS vs OneUI: Detaylı Akıcılık testi

(Topic created on: 3 weeks ago)
416 Views
Ecrịn
Expert Level 2
Options
Galaxy A

Bugün bu iki arayüzü hız konusunda derinlemesine bakacağız:

Cihazlar:
•Redmi Note 9 Pro(HyperOS 2)(China Rom)
•Galaxy A52 (One ui 6.1)

Bu cihazlar işlemci testinde birebir aynı puanı aldıkları için bu cihazlar seçilmiştir ayrıca Xiaomi'de HyperOS 1 kurulu olsa dahi hız olarak çok az şey değişiyor bu yüzden HyperOS 2 yükledim.

Öncelikle uzun süre aynı anda iki cihazı elimde kullandım ve aralarında ne gibi **bleep** olduğuna baktım her iki cihazda amiral gemisi cihazlardan alınma yazılım olduğu için bütün özellikler bulunmaktadır.

Gelelim Sonuçlara:

•Animasyonlar:Burada Animasyon olarak xioami daha premum hissettiren animasyonlara sahip. Ancak bunun sebebi Android 15 olmasından kaynaklı olduğu için bir artı yazmıyorum.

•Gecikme:Çok gariptirki Her çin romunda bir problem ile karşılaşıyorum: Geçikme yani şu anlama geliyor, mesela geri tuşuna bastığımda, bir uygulama simgesine tıklayınca cihazın tepki vermesi 0.7 Saniye gibi uzun bir süre bekliyor. Samsung'da bu süre ort. 0.2 saniye uzunluğunda. Arka planda her şey kapalı olsa dahi hyperos de bir gecikme var. Burada kast ettiğim uygulama açılma hızı değil, resmen ekranda bir komut yürüttüğümde işlem geç geliyor. Bu performanstan kaynaklı bir sorun değil çünkü eski sürümlerde ve bütün çin romlarında yapıyor.

•Hız: Gerekirse HyperOS 1 ile karşılaştıralım ama aynı işlemci hızına sahip olsa bile(ikiside SnapDragon) HyperOS'de uygulamalar çok geç açılıyor. Aynı uygulamarı deniyorum ama oma rağmen geç açılma konusu.

•Kasma(ekran yenileme hızının aninden düşüp Drop yaşanma durumu): burada iyi olan şu, iki ayaryüzde de drop yaşamadım. Yani bir an donma vs yaşamadım

Sonuç olarak İki cihazdada belirgin kasma yok. Ancak yazılımdan ötürü HyperOS hem gecikmeli çalışıyor hem de Hızı çok kötü. Burada artık yazılım devreye giriyor.

Eğerki X***mi'ye geçmeyi düşünüyorsanız buradaki detayı unutmayın. Xiaomi'nin bu alanda oroblem çıkarma sebebi donanım değil, yazılım kaynaklıdır. Yani amiral gemisi alsanız dahi böyle problem yaşamaya devam edeceksiniz.
20 Comments
Galaxy A
HYPER OS adam madam değildir 😂
Alickk
Active Level 6
Galaxy A
Elinize Sağlık Güzel Bir Bilgilendirme Olmuş 😊👏
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy A
Teşekkürler😊 çok fazla görüyorum xiaomi daha iyi diye en azından ne olduğunu bilerek geçsinler
Alickk
Active Level 6
Galaxy A
Hyperos MIUI'ya Göre Daha İyi Çalışıyor Tabiikide Ama Gelişmesi Lazım Daha One Ui'yı Yakalayabilmesi İçin (:
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy A
Bütün çin romları aynı geni taşıyorlar sanki bir problem hepsinde oluyor
iPhoneEnjoyer
Active Level 8
Galaxy A
HyperOS daha iyidir One UI çok kötü
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy A
Ne bakımdan?
iPhoneEnjoyer
Active Level 8
Galaxy A
Her bakımdan. Tasarım, performans, kullanıcı deneyimi vs.
Ecrịn
Expert Level 2
Galaxy A
İkisi romu da denedim ve uzun süre kullandım. Tasarım kullanıcıdan kullanıcıya göre değişir perofrmansı çok kötü ve özellik bakımından çok kısıtlı. Hatta sırf bu yüzde. Yüzlerce güzel uygulama ve projeler Hyperos'de çalışmıyor. 3.parti bağı çok kapalı. Bunları kafadan sallamıyorum ort 2 yıl boyunca xioami kullandım ve sürekli netfliix'de uygulamadan atma müzik dinlerken bağlantının kesilmesi gibi çok problem yaşadım. İyiki one ui var😊