cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Gsi rom

(Topic created on: 08-03-2024 11:56 PM)
365 Views
ahmt46gkky
Active Level 3
Options
Galaxy A
Galaxy a235F/DSN Kullanıyorum gsi rom atmamı önerir misiniz?
Mümkünse "gsi rom nedir" tarzı sorular sorulmasın lütfen araştırıp bulabileceğiniz şeyler ben araştırdım A23 pek bilindik olmadığı için buraya soruyorum.
Bide galiba bu modelde bootloader sorunu var çözümünü bilen varsa çok makbule geçer.
Şimdiden teşekkürler.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Galaxy A

Samsungun bazı cihazlarında reboot to recovery seçeneği direk sisteme başlatıyor, bazılarında download moduna başlatıyor (s7, s8, note8), bazılarında da fastboota başlatıyor. Senin cihazında samsung recovery içine fastboot yüklememiş sanırım yani fastboot moduna girebilmen için custom recovery kurman lazım twrp-ofox vs. Veya odinden gsi kurulabiliyor deniyor ama nasıl yapılıyor bir fikrim yok.. Onun dışında alternatif bir seçenek olarak DSU sideloader kullanabilirsin

View solution in context

14 Comments
JustListen
Active Level 6
Galaxy A
Çok bakmadım ama, temelde ne için ROM atmak istiyorsun? İsteğin doğrultusunda cihazın bunu karşılayacak mı? Önemli olan bu. StockROM yedeği alıp beğenmezsen tekrar yükleyebilir olman gerekiyor. Özellikle yazılımsal sıkıntı çeken yurt dışı cihazlarda tercih edilen ROM sürümleri yüzünden bir çoğu telefonu brickledi. Ben önermem. StockROM iyidir her zaman.
ahmt46gkky
Active Level 3
Galaxy A
Cihaz hani haliyle 4gb ram oneui ağır geliyor daha hafif bi rom atmak istiyorum kasmaları önlemek için ayrıca custom rom ile daha özgürsün cezbedici geliyor insana.
JustListen
Active Level 6
Galaxy A
Hocam bootlader sorunu var diyorsun. Çözümünü iyi araştır o zaman. Yedeğini sağlam alıp hazır StockROM üstüne yüklemeyi dene. Sorunsuz yapabiliyorsan deneyebilirsin. Tavsiye etmem yine de... Cihazı patlatırsan geri dönüşü olur mu bilmiyorum.
ahmt46gkky
Active Level 3
Galaxy A
Bahsettiğim bootloader sorununu açıklamadığım için kusura bakmayın hocam. Cihazın Bootloader kilidini açtım. Kilidini açtıktan sonra bir PC'ye bağladım ve bootloader moduna geçmek için adb komutuyla bootloader'ı yeniden başlattım ancak sistemi yeniden başlatıyor. Bootloader'i recovery mode geçip reboot atmayı denedim fakat sisteme rebootluyor. Cihaza özel bazı cihazlarda da durumun böyle olup olmadığını merak edip araştırdım pek bi sonuç bulamadım eğer bi bilginiz varsa şimdiden teşekkürler.
Solution
Galaxy A

Samsungun bazı cihazlarında reboot to recovery seçeneği direk sisteme başlatıyor, bazılarında download moduna başlatıyor (s7, s8, note8), bazılarında da fastboota başlatıyor. Senin cihazında samsung recovery içine fastboot yüklememiş sanırım yani fastboot moduna girebilmen için custom recovery kurman lazım twrp-ofox vs. Veya odinden gsi kurulabiliyor deniyor ama nasıl yapılıyor bir fikrim yok.. Onun dışında alternatif bir seçenek olarak DSU sideloader kullanabilirsin

ahmt46gkky
Active Level 3
Galaxy A
Hocam odin biraz riskli gibi geldiği için kullanmayı tercih etmedim ama kullanmam gerekicek gibi.
Galaxy A

Crdroid 14 veya 13 deneyebilirsin performans olarak çok hızlı ve bir sürü kişiselleştirme seçeneği var

ahmt46gkky
Active Level 3
Galaxy A
Evet ben de zaten crdrodi atıcaktım rom olarak verdiğiniz bilgi için teşekkürler
Galaxy A

Rica ederim knk şunu söylemeyi de unuttum eğer telefonunda şu an son güncelleme yüklüyse %90 ihtimal gsi kurduğunda sms gelmeme problemi olacak bunun nedeni samsungun vendorda birtakım değişiklikler yapması bunun çözümü içinde aylar öncesi stock romdan 2 msj dosyalarını alıp magisk modülü haline getirmek