cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Cihaz Ömrü

(Topic created on: 11-12-2023 06:57 PM)
252 Views
ÇıtırGevrek
Active Level 3
Options
Galaxy A

Ana Kart Ömrünü Ne Azaltır?

9 Comments
HalidErdoğan
Expert Level 5
Galaxy A
Isı ve cihazı zorlamak anakartın ömrünü azaltır. Ama normal kullanımda anakarta bir sıkıntı olmaz. Kafanıza takmaya gerek yok 😊
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Subay sörf gibi hafif oyunlar tercih edin ama a12 iyi fiyatına göre az da olsa anakart kolay kolay bozulmaz
0 Likes
nordd
Active Level 4
Galaxy A
Evet Ben A12 Kullanıyorum 2 Yıldır Halende Günlük Kullanımda Memnunum Fakat Benimki Exynoslu Modeli Ve Daha iyi Exynoslu Modeli Kesinlikle

Bide A12 Ne Alaka Onu Anladım
ATC_Closed
Expert Level 2
Galaxy A
Öncelikle en temel nokta, anakartı aşırı nem ya da aşırı kuru ortamdan sakınmak. Ek olarak aşırı ısının da anakartın eğrilmesine sebep olduğu bir gerçek var. Dolayısı ile bu üç çevresel faktör, anakartın ömrünü sağlıklı bir şekilde tamamlamasına yardımcı olacaktır. Bir diğer önemli nokta ise elektrik akımı.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Çok oyun oynamak,çok uygulama silip yüklemek,çok fazla video ve fotoğraf çekmek,uzun süreli işlemler(indirme ve taşıma işlemleri),ortam ısısının çok soguk ya da sıcak olması,uzun süreli şarjı düşük tutmak ve sürekli güç tasarrufunda kullanmak.
0 Likes
nordd
Active Level 4
Galaxy A
Güç Tasarrufunda Kullanmak Neden Cihaza Zarar Versin Ki Ben Onu Anlamadım Saçma Yani 🙂
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Güç tasarruf modu 8 işlemcinin dördünü kapatır ve sen 8 işlemciye yüklediğin yükü 4 işlemciye yüklemiş olursun.Hele bir de aynı normallikte kullanmaya devam ediyorsan(whatsapp,facebook,inst.vb.) işte o zaman cihazı nkrmalden fazla yorarsın ki zaten güç tasarruf moduna alınca cihaz birçok uygulama ve özelliği kısıtlamasının sebebi de budur.Aslında saçma değil,mantıklı😉
nordd
Active Level 4
Galaxy A
Ben A12 Kullanıyorum Performansı Etkiler Mi Günlük Kullanımda Yani Ben Ağırlıklı Olarak YouTube Bakıyorum Ama
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Bak her şeyin fazlası zarar.Basit bir özelliği bile sürekli kullanırsan onun bile etkisi oluyor ama bu yazdıklarım cihazı bozmaz,etkiler sadece ve ömre olumsuz etkisi olur.
0 Likes