cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Android 11 için RAM kullanımı düşürme ve Performans Arttırma rehberi

(Topic created on: 04-07-2021 03:11 PM)
12065 Views
atailh4n67
Active Level 4
Options
Galaxy A

Merhaba değerli Samsung kullanıcıları. Sizlere RAM kullanımı düşürme ve Performans Arttırma için birkaç ipucu vereceğim. vereceğim ipuçları önemli. Kendi eklemek istediklerinizi yoruma yazarsanız, bizde yararlanırız.

1-Basit Temizleme ile başlayalım.

Ayarlar>Pil ve cihaz bakımı>Hafıza seçin
Temizle tuşuna bastıktan sonra TEMİZLENEN UYGULAMALARI NOT EDİNİZ!

Not ettiğiniz bu uygulamaları uyku moduna alın veya silin.

2-Sistemi yoran uygulamaları devre dışı bırakın.

Özellikle Google servisleri size reklam gösterebilmek için her şeyi kaydeder. Buda cihazı yoruyor.

Ayarlar>Gizlilik sekmesine gelin. Aşağıda mavi renkte yazan şeyleri kapatın. (EK1)

• Tanımlama verisi gönderin
  • Pazarlama bilgileri alın
  • Android kişiselleştirme hizmeti

Bunları kapattık. Ama son bir servisi kontrol edeceğiz. Tekrar Ayarlar>Gizlilik sekmesine gidin. Samsung yazısının altında Kişiselleştirme Servisi kısmına gelin(EK1). Ve tüm kişiselleştirme seçeneklerini kapatın.

Bunları kapattığınızda ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞÜŞ YAŞANACAKTIR.

3-Samsung ve diğer servisleri uyku moduna alma veya komple kaldırma.

Önemli olabilecek bir kısımda sizlerleyim. Çünkü hangi uygulamaları ne sıklıkla kullandığınıza bağlı olarak değişir.

Ayarlar>Uygulamalar kısmına gelelim.

HANGİ UYGULAMAYI KULLANDIĞINIZA GÖRE DEĞİŞİR

Eğer Facebook'u aktif olarak kullanıyorsanız, Facebook için yaptığım işlemleri yapmayın.

Mesela ben Facebook kullanmıyorum. Reklam servisleri yüzünden sürekli arka planda çalışıyor.

Ben Facebook'u sildim ama FACEBOOK SERVİSLERİ HALA ÇALIŞIYOR.

Ayarlar>Uygulamalar>Uygulama Ara>Facebook yazdıktan sonra, aslında birtek Facebook değil servisleri de olduğunu görüyorsunuz. Benim önerim hiçbir uygulamanız Facebook'a bağlı değil ve Facebook hesabınızı kullanmıyorsanız:

Zorla Durdur>Güncelleştirmeleri Kaldır>Devre dışı bırak

Bu şekilde yapmanız halinde o servis çalışmayacaktır.

Google servislerini kapamak için;

Ayarlar>Google>Reklamlar>Reklam Kişiselleştirme'yi kapat demeniz halinde telemetrik verileri kapatacak ve reklam takibi yapmayacaktır(EK3 ve EK4).

4-Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna alma ve birkaç küçük ayar.

Bunlar küçük dokunuşlar. Son bölüm burası.
Kullanmadığınız ama arada işinizin düştüğü uygulamalar mı var? Hemen onları uyku moduna alalım.

Ayarlar>Pil ve cihaz bakımı>Pil>Arka plan kullanım sınırları

Buradaki menüden az kullandığınız uygulamaları Uyku Modu'na alabilirsiniz. Eğer çok nadir kullanıyorsanız Derin Uyku Modu'nu tercih etmenizde fayda var.

Ufak Not!

Ayarlar>Pil ve cihaz bakımı>Üç Nokta>Otomasyon konumuna gelin

Buradakü faydalı özellikleri kullanarak performans ve pil konusunda ciddi artış yaşayabilirsiniz.

• Günlük olarak optimize etme

• Belirlenen zamanlarda otomatik yeniden başlatma

• Adaptif güç tasarufu

• Otomatik kötü amaçlı yazılım taraması

5-EK BİLGİLER

• Gmail, Google veya Chrome yerine Samsung'un Eposta veya Samsung Internet gibi hizmetleri kullanırsanız en az kasma ve donmayı yaşarsınız.
  • Tüm uygulamaların önbelleklerini ayda 1 kez temizleyin ve yeniden başlatın.
  • Bixby ile işiniz yoksa silin. 2,9 GB kadar RAM kullanıyor.
  • APK yüklemeyin ve telefonda resim tutmayın.
  • Wi-Fi aramasını mümkün oldukça kullanın.
  • Facebook veya Instagram kullanacağınıza, Samsung Internet ile ana ekrana sabitleyin. Kesinlikle düşüşü farkedeceksiniz.
  • https://pl target=_blank target=_blankay.google.com/store/apps/details?id=com.bazinga.cacheclean adresindeki önbellek temizleyici çok işe yarar. Bunu da deneyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar. Basitçe anlattım. Yorumlarda destek alabilir ve bu postu beğenerek üste çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca yorumlarda eksik şeyleri söyleyebilirsiniz.

👋

image
EK3

image
EK4

image
İşlem sonrası RAM kullanımı (4 - 4,5GB Falandı 2,6GB'a kadar düştü)

image
EK1

23 Comments
MertKOZA
Active Level 1
Galaxy A
Çok yaralı olmuş teşekkür ederim
atailh4n67
Active Level 4
Galaxy A
Rica ederim.
0 Likes
EmreS20FE
Active Level 9
Galaxy A
Sadece Facebook a bağlı uygulamaları söyleye bilirmisiniz devre dışı bırakıcam ve resimdeki uygulamaları devredışı bırakacaktım istagram ve WhatsApp da bağlıymışlar devre dışı bırakamadım çokme olabilir diye

Screenshot_20210407-160753_Settings.jpg

WhcYunus
Active Level 8
Galaxy A
Bende 4 ü de devre dışı bi sorun olmuyor
EmreS20FE
Active Level 9
Galaxy A
Sadece Facebook a mı bağlılar mı başka bir görevleri varsa devredısı bırakamam eminseniz devredısı bırakayım çünkü hep cihazı ramını temizlediğimde hep orada çalışıyor

Screenshot_20210407-162149_Device care.jpg

0 Likes
WhcYunus
Active Level 8
Galaxy A
Facebook services uygulamasını telefonu ilk aldığımda Facebook ile beraber devre dışı bıraktım. 1 2 kişiye daha sordum sıkıntı olmaz dedi ve gerçekten de bi sıkıntı oluşmadı.. devre dışı bırakacaksan gönül rahatlığı ile bırakabilirsin
EmreS20FE
Active Level 9
Galaxy A
Tamam sağol devredışı bıraktım
0 Likes
atailh4n67
Active Level 4
Galaxy A
onların görevi reklam ve bazı uygulamalar. facebook hesabınıza bağlı oyun ve uygulamalar yoksa devre dışı bırakabilirsiniz.
0 Likes
EmreS20FE
Active Level 9
Galaxy A
Tamam sağol devre dışı bıraktım
0 Likes