cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A72 Garanti Süresince Arıza Verdi Tüketici Hakem Heyeti Talebimi Reddetti

(Topic created on: 05-08-2024 03:32 PM)
251 Views
Kadir_Yilmaz
Active Level 2
Options
Galaxy A

Vatan bilgisayardan satın aldığım samsung a72 telefonundan memnun kalınca babama da 2021 yılında hepsiburadadan aynı telefonu satın aldım. Babama aldığım telefon garanti süresi içerisinde 3 kez arıza verince telefonun misli ile değiştirilmesini servisten talep ettik. Teklifimiz kabul edilmedi. Telefon genellikle görüntülü konuşma sırasında tamamen kapanıyor ve tekrar açılmıyordu. Her seferinde servisine götürüyorduk. Biz de Ankara Gölbaşı ilçesinde tüketici hakem heyetine başvurduk. Gerekli arıza kayıtları ve belgeleri sunduğum hakem heyeti bilirkişinin raporu gereği talebimizi reddetti. Dilekçemde 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 56. maddesinin 3. fıkrası gereğince başvuruda bulundum. Söz konusu madde de "Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur." denilmektedir. Kanunda açıkça belli iken talebimiz reddedildi. Hakem heyeti karar formunda söz konusu Kanun'un 8. ve 11. maddesindeki şartların taşınmadığı, bilirkişi raporunun yeterli olduğu yazmaktadır. Ancak kanunun 8. maddesinde "... tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir." denilmektedir. Garanti süresi içerisinde yaşadığımız arızalar telefondan beklenen faydayı sağladığımız anlamına mı geliyor? Bilirkişinin telefonu kullandığı süre zarfında (4-5 gün) herhangi bir sıkıntıya rastlamadığını belirtmiş ve telefonun ayıplı olmadığını ifade etmiş. Bu kadar kısa süre zarfında sıkıntı yaşanmaması telefonun ayıpsız mal olduğu anlamına mı geliyor? Garanti süresi bitti. Bundan sonra tekrar yaşayacağımız arızalarda tamir ücretlerini cebimizden karşılayacağız. Samsungun  tüketicinin arkasında durmaması hiç hoş olmadı. Apple'da aynı sorunu yaşasaydım aynı durumla karşılaşır mıydım acaba?

2 Comments
tsubasa20
Active Level 7
Galaxy A
evet
0 Likes
tsubasa20
Active Level 7
Galaxy A
yasak elmaya bulusma adem ve hava gibi cenetten kovulursun
0 Likes