cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A56 ve S25 One UI 7 Karşılaştırması! Neler Farklı?

(Topic created on: 03-05-2025 09:33 PM)
516 Views
Lushyy
Active Level 10
Options
Galaxy A
Arkadaşlar öncelikle A56'nın sahip olduğu One UI 7 sürümünün S25 serisindeki One UI 7 sürümüne göre güncel olduğunu belirterek başlamak istiyorum. 

Altta da gördüğünüz gibi, A56'nın şarj simgesi beta 4'deki gibi. S25 ise hâlâ Beta 2 simgesini kullanıyor. 

Ayrıca Beta 3 ile kaldırılan Nowbar özellikleri yüzünden A56 daha az özelliğe sahip. S25 serisi bu konuda şanslı çünkü Beta 2 özellikleri kullanılabiliyorlar Nowbar için.

image

Daha önceden bahsettiğim gibi, A serisi cihazlar canlı blur desteklenmediği için gördüğünüz gibi A56'da Nowbar tek renk olarak gözüküyor. FE serisi cihazlar ise A serisinin aksine S serisinde olduğu gibi Canlı blur özelliğine sahip olacaklar.

image

Şimdi ise parmak izi eklenirse A56'daki optik sensör sebebiyle Nowbar nereye gidiyor bi bakalım.

image

Gördüğünüz gibi yukarıya gidiyor. Şahsi görüşüm çirkin olduğu yönünde. Aşağıya sığdırmak inanın çok kolaydı çünkü. Sizlerin düşüncesini de okumak isterim.

Aşağıda ise iki cihaz için de Nowbar genişletildiğinde çıkan animasyonların hareketi var.

image

Nowbar A56'da yukarıda olduğu için genişlerken aynı zamanda da aşağıya doğru hareket ediyor. S25 serisinde ise sadece genişleyerek aşağıdaki hâli alıyor.

image

Şimdi ise A serisi kullanıcılarının bir kısmını sinir edecek konuya geliyoruz. Kilit ekranında Nowbar.

Videodada gördüğünüz gibi, Nowbar A serisi cihazlarda sürekli konum değiştiriyor. S serisinde ise bu değişim milimetrik oluyor ve far k edilmiyor.

Bu yer değişimlerinin sebebi ise Amoled ekran kullanan cihazların baş belası olan Amoled yanığı oluşum sürecini minimuma indirmek. Kaliteli ekranlar milimetrik atılımlar yaparken, uygun fiyatlı ekranlarda bu atılım gözle görülür şekilde gerçekleşiyor.

A serisi Super Amoled ekran kullanıyor. Ancak FE serisi cihazlar Dynamic Amoled 2X ekrana sahip. Bu yüzden A serisi gibi büyük yer değişikliklerine gerek duymayacaklar. 

FE serisi için de S serisinde olduğu gibi bu değişimleri milimetrik yapılarak amoled yanığı oluşumu minimuma indirilmiş oluyor.

image

Peki ya sizlerin düşünceleri neler? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Ben Lushy.

17 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Bilgilendirme için teşekkür ederim kardeşim ama now bar yukarıda duruyor demek ki sorun değil acaba spotify de now bar var mı?
Lushyy
Active Level 10
Galaxy A
Tabji ki var. Spotify destekli olacak. Nowbar yukarda duruyor ama ben ve benim gibi kullanıcılar çirkin bulduğu için aşağıda olması taraftarı çoğunluk. Zevkler tartışılmaz, önemli olan işlevi diyelim. 😊🙏
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Anladım teşekkür ederim 😊
Artisit34
Active Level 8
Galaxy A
Bu videoyu nereden buldunuz kimin kanalı?
Lushyy
Active Level 10
Galaxy A
SamMobile kanal adı.
Alickk
Active Level 6
Galaxy A
Sammobile Kanalıdır
Noova
Active Level 6
Galaxy A
Hocam fe serisi için söylediklerinize s21 fe de dahil mi
Lushyy
Active Level 10
Galaxy A
S21 FE için Canlı blur özelligi hakkında bilgim yok tahminimce gelir, Ekran Dynamic Amoled 2X olduğu için aynı şekilde milimetrik hareketler olur. A serisi gibi göze batmaz. 😊🙏
a15sevdalisi
Active Level 6
Galaxy A
Guzel bilgilendirme olmus elinize saglik