cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A55 cihazı sallayınca ses geliyor

(Topic created on: Wednesday)
132 Views
ᴅᴇɴɪᴢ
Expert Level 1
Options
Galaxy A

Cihazı 2 3 kez yere düşünmüştüm kılıf vs yok düşme mesafesi azdı Sizce sevise götürülmeli mi?

6 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy A
Galaxy telefonu sallarken içinden hafif bir ses geldiğinde ne yapabilirim

Galaxy cep telefonlarının içinde, kamera ile fotoğraf çekerken titremeyi en aza indirmeyi sağlayan ve OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) işlevi gören bir bileşen bulunuyor. Bu küçük parça, kamera açık değilken sallanırsa telefonun iç yapısına çarparak hafif bir tıkırtı sesi çıkarabilir.

OIS (Optik Görüntü Sabitleyici), el titremelerini algılayan ve lensi titremenin ters yönüne hareket ettirerek düzeltmeye yarayan bir işlevdir. Her üründe OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) boyutları farklı olduğu için ürüne bağlı olarak ses nispeten yüksek olabilir. Bu, OIS'nin (Optik Görüntü Sabitleyici) özelliklerinden kaynaklanır ve bir ürün hatası değildir. Çıkan ses, cep telefonunun işlevini ve performansını etkilemez.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/do-you-hear-a-small-noise-from-inside-of-the-devic...

View solution in context

Solution
Yavuz_S23
Expert Level 1
Galaxy A
Artık kutu üzerine yazmaları lazım diye düşünüyorum. Kamerasında Ois optik sabitleme olan cihazlarda sallayınca ses gelebilir.

View solution in context

Solution
Galaxy A
Dostum o titreşim önleyici kamerada yani ois o bir özellik olduğu için tıkırdama

View solution in context

Solution
Galaxy A
Bilgilendirme için teşekkürler ustam foruma da katkısı oldu bu bilginin❤😊

View solution in context

Solution
GRKN17
Expert Level 4
Galaxy A
Telefonun kamera optik sabitleme ile ilgili bir şey olduğu için tedirgin olmanıza gerek yok normal bir durum bu ses çıkmazsa sorun teşkil eder kamera aksamında

View solution in context

Solution
Alickk
Active Level 2
Galaxy A
Oistir O Sıkıntı Yok 😁

View solution in context

13 Comments
Solution
Galaxy A
Galaxy telefonu sallarken içinden hafif bir ses geldiğinde ne yapabilirim

Galaxy cep telefonlarının içinde, kamera ile fotoğraf çekerken titremeyi en aza indirmeyi sağlayan ve OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) işlevi gören bir bileşen bulunuyor. Bu küçük parça, kamera açık değilken sallanırsa telefonun iç yapısına çarparak hafif bir tıkırtı sesi çıkarabilir.

OIS (Optik Görüntü Sabitleyici), el titremelerini algılayan ve lensi titremenin ters yönüne hareket ettirerek düzeltmeye yarayan bir işlevdir. Her üründe OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) boyutları farklı olduğu için ürüne bağlı olarak ses nispeten yüksek olabilir. Bu, OIS'nin (Optik Görüntü Sabitleyici) özelliklerinden kaynaklanır ve bir ürün hatası değildir. Çıkan ses, cep telefonunun işlevini ve performansını etkilemez.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/do-you-hear-a-small-noise-from-inside-of-the-devic...
ᴅᴇɴɪᴢ
Expert Level 1
Galaxy A
Evet hocam şimdi farkettim kamera kısmını tutunca ses çıkmıyor teşekkürler 😊
Solution
Galaxy A
Bilgilendirme için teşekkürler ustam foruma da katkısı oldu bu bilginin❤😊
YasinA545G
Expert Level 2
Galaxy A
Mod gibi davranmaktan vazgeç bir de bana söylersiniz çok güzel aferin bravo 👏👏👏
Solution
Yavuz_S23
Expert Level 1
Galaxy A
Artık kutu üzerine yazmaları lazım diye düşünüyorum. Kamerasında Ois optik sabitleme olan cihazlarda sallayınca ses gelebilir.
ᴅᴇɴɪᴢ
Expert Level 1
Galaxy A
Teşekkür ederim hiç farketmedim duymadım ondan tedirgin oldum
Solution
Galaxy A
Dostum o titreşim önleyici kamerada yani ois o bir özellik olduğu için tıkırdama
ᴅᴇɴɪᴢ
Expert Level 1
Galaxy A
Teşekkürler hocam