cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A55 alınacak paraya S23 FE alınır tartışması

(Topic created on: 05-25-2024 08:29 PM)
3275 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy A
Arkadaşlar merhaba. Members'ta sıklıkla karşıma çıkan bir cümle: "A55 alınmaz S23 fe alınır" 😁 amacım bir modeli kötülemek değil, fakat bu tamamen kişisel ihtiyaçlara bağlı olarak değişir.

A55 artıları:
-Ekran gövde oranı daha yüksek.
-Sar değeri daha düşük.
-Batarya performansı çok yüksek (60 hz ile 18 saat, 120 hz ile 13 saat ekran süresi aldım. -Daha agresif kullanımda ekran görüntüleri 3'er saat düşse yine iyi performans)
-Gorilla glass victus plus daha dayanıklı. 
-Ön kamera daha başarılı (bizzat deneyimledim, megapiksel değerinin yüksek olmasından değil diyafram değerinden kaynaklı)

S23 Fe artıları:
-İşlemci daha performanslı
-Telefoto lens
-8K video kayıt
-Daha hafif
-USB sürümü 3.2 gen 1
-Dynamic amoled ekran
-Maksimum parlaklık (nit) değeri daha yüksek 

İkisi de gayet güzel cihazlar. Ama dediğim gibi telefoto lens seven birini A55 tatmin etmeyeceği gibi S23 fe de bataryaya önem veren birini tatmin etmez. İki modelin de ana kameraları çok başarılı bu arada.

9 Solutions

Accepted Solutions
Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Biraz taraflı Olmuş Gibi yazı ama Tabikide Doğru tarafları Var Kardeşim. 😊

Şimdi Öncelikle olarak Benim Bu cümleyi Kurmamın en temel sebebi Fiyat, A55 Güvenilir Satıcilarda Yaklaşık 20.000'e Yakın Fiyatlarda Satılmaktadır.

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-a55-5g-256gb.html

S23Fe Maalesef Tam Güvenilir satıcilarda Bulunmamakta Ama Yine 21.000 23.000 arası Gezinmektedir Fiyatı.

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-s23-fe-256gb.html

Bende A55 Aldım Kardeşim Ben Uygun Fiyata Ve yanında Buds Fe Hediysesiyle Beraber aldım.

Ne kadar Akrabama Almış Olsamda Yinede inceleme fırsatım Oldu detaylı şekilde.

O zaman Mantıklıdır ama şimdi Öyle bir kampanya Görememekteyim.

Şimdi Victus Normal Hayatta Ek bir Koruma Sağlamamakta,

Testlerde de Aynı Oranda Çizildiğu Kanıtlanmıştır. Yani Yıllardır Kullanılan Gorilla Glass 5 İle Victus arasında Fazla F-a-r-k Bulunmamakta Victus+ Gene Biraz daha İşlevsel Bir camdır Ama Aynı oranlara sahiptir Gene.

Cam Teknolojisi Sayıyla Arttığı zamanlar Gercektende Büyük ilerleme katediyordu ama Gorilla Glass 5'e kadar, Sonrasında Yeterli Üretim Yapılmadı Nedeni ise Zaten yeterli Ölçülere Gelmişti,

diğer Gorilla Glass Altarnatifleri Sadece Cam Kayganlığına Ve Parmak izini Daha Minimilize Etmek için Çalışılıyor.

Şahsen Ben Her zaman S serisi Önermek isterim çünkü yazılımsal Kırmap Bulunmamaktadır.

S23Fe'nin de Özellikle Kamera Tarafında Ve Güç Olsun Aynı Zamanda da Teknolojisi Olsun A55'e Göre Daha üstündür.

Eksin Yönleri aynen Pil Ve Şahsi Kullanıma Göre değişen Ekran Boyutudur.

Yoksa A54 Ve A55'in Aynı Zamanda A34 Ve A35'in Ekran Panelleri Tamamen aynıdır.

O Yüzden dediğin Gibi kardeşim Kişisel Kullanıma Göre değişmektedir. 😄
Ben Arkadaşlara Paraları İle Alabilecekleri en İyi Modelleri Önerdiğimden Kaynaklı A55 Yerine S23Fe tercih edilmesini doğru Buluyorum.

View solution in context

Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Bu İki Video Bu Konuda Kafaları Karışan Arkadaşlarımıza Yardımcı Olacaktır. 😊

https://youtu.be/O2EFuuzNGmI?si=bF_T8Zk6_L7c_cFt

https://youtu.be/oMnmrzCLJ_s?si=nBZ0uZnu7UhbKV-V

View solution in context

Solution
meteh4nS23
Active Level 8
Galaxy A
Tavşanlıleblebisi gör bunları 😆

View solution in context

Solution
cosmiclux
Active Level 7
Galaxy A
Sonuç olarak birisi S serisi birisi A serisi. Ai özellikleri s23 feye verilirken a55 e verilmedi. Arada segment farkı var ikisi kıyaslanamaz tabii ki s23 fe daha iyi

View solution in context

Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Kimseye Itafen Yazmadım Yazıyı Kardeşim. 😊
Burhan Kardeşime de Itafen yazmadım. Bu Konudan Neden S23Fe'yi Önerdiğim Açıkladım sadece.

View solution in context

Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Rica ederim kardeşim ne demek. 😊 oo Baya İyi Olmuş Ben 19.000 aldım Tabi öğrenci İndirimi ile baya Uyguna Gelmiş.

View solution in context

Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Aynen Kardeşim, 😊
Dediğim Durumlar Geçerli burada, Böyle Bir İndirimli Kaçırmak Hata Olurdu.

Tekrar Güle Güle Kullan Kardeşim.
Benim Göz Biraz Yükseklerde S24Plus yada S23 Ultra aynı oranda Fiyatı Makul Olursa ise S24 Ultra alma Planlarım var. Hayırlısı Bakalım.

Sağol Varol. 😊

View solution in context

Solution
RaGoN
Active Level 9
Galaxy A
A55 sadece şarj bakımından üstün. Onun dışında her noktada S23 FE daha üstün. Gorilla Glass versiyonuna gelince daha önce Gorilla Glass 3 ekran camı olan telefonu ekran koruyucusuz kullandım en ufak bir kılcal çizik bile yoktu. Gorilla Glass sürümü arttıkça düşmelere karşı dayanıklılığını arttırmak için malzemeyi daha yumuşak ve darbe emiciliği yüksek yaptılar. Sonuç olarak, eskileri daha kolay kırılıp çizilmiyorken yeni versiyonları düşmeye karşı daha dayanıklı ama daha kolay çiziliyor.

View solution in context

Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Tabikide Kardeşim. 😊

View solution in context

14 Comments
Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Biraz taraflı Olmuş Gibi yazı ama Tabikide Doğru tarafları Var Kardeşim. 😊

Şimdi Öncelikle olarak Benim Bu cümleyi Kurmamın en temel sebebi Fiyat, A55 Güvenilir Satıcilarda Yaklaşık 20.000'e Yakın Fiyatlarda Satılmaktadır.

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-a55-5g-256gb.html

S23Fe Maalesef Tam Güvenilir satıcilarda Bulunmamakta Ama Yine 21.000 23.000 arası Gezinmektedir Fiyatı.

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-s23-fe-256gb.html

Bende A55 Aldım Kardeşim Ben Uygun Fiyata Ve yanında Buds Fe Hediysesiyle Beraber aldım.

Ne kadar Akrabama Almış Olsamda Yinede inceleme fırsatım Oldu detaylı şekilde.

O zaman Mantıklıdır ama şimdi Öyle bir kampanya Görememekteyim.

Şimdi Victus Normal Hayatta Ek bir Koruma Sağlamamakta,

Testlerde de Aynı Oranda Çizildiğu Kanıtlanmıştır. Yani Yıllardır Kullanılan Gorilla Glass 5 İle Victus arasında Fazla F-a-r-k Bulunmamakta Victus+ Gene Biraz daha İşlevsel Bir camdır Ama Aynı oranlara sahiptir Gene.

Cam Teknolojisi Sayıyla Arttığı zamanlar Gercektende Büyük ilerleme katediyordu ama Gorilla Glass 5'e kadar, Sonrasında Yeterli Üretim Yapılmadı Nedeni ise Zaten yeterli Ölçülere Gelmişti,

diğer Gorilla Glass Altarnatifleri Sadece Cam Kayganlığına Ve Parmak izini Daha Minimilize Etmek için Çalışılıyor.

Şahsen Ben Her zaman S serisi Önermek isterim çünkü yazılımsal Kırmap Bulunmamaktadır.

S23Fe'nin de Özellikle Kamera Tarafında Ve Güç Olsun Aynı Zamanda da Teknolojisi Olsun A55'e Göre Daha üstündür.

Eksin Yönleri aynen Pil Ve Şahsi Kullanıma Göre değişen Ekran Boyutudur.

Yoksa A54 Ve A55'in Aynı Zamanda A34 Ve A35'in Ekran Panelleri Tamamen aynıdır.

O Yüzden dediğin Gibi kardeşim Kişisel Kullanıma Göre değişmektedir. 😄
Ben Arkadaşlara Paraları İle Alabilecekleri en İyi Modelleri Önerdiğimden Kaynaklı A55 Yerine S23Fe tercih edilmesini doğru Buluyorum.
Solution
meteh4nS23
Active Level 8
Galaxy A
Tavşanlıleblebisi gör bunları 😆
Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Kimseye Itafen Yazmadım Yazıyı Kardeşim. 😊
Burhan Kardeşime de Itafen yazmadım. Bu Konudan Neden S23Fe'yi Önerdiğim Açıkladım sadece.
meteh4nS23
Active Level 8
Galaxy A
Yok o da arada kalmıştı ya, bi fikir oluşur diye yazdım.
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Ha Anladım Kardeşim. 😊❤️
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Paylaşım için çok teşekkür ederim kardeşim 😊 bu arada A55 buds ile birlikte 16500 tl'ye geldi bana eğitim indirimiyle, fena fiyata almadım 😁
Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Rica ederim kardeşim ne demek. 😊 oo Baya İyi Olmuş Ben 19.000 aldım Tabi öğrenci İndirimi ile baya Uyguna Gelmiş.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Evet baya iyi fiyata geldi. S23 fe ile aynı fiyat olsa belki tercih ederdim tabi ama 16500 olunca biraz daha fiyat/performans oldu ama memnunum telefondan işimi fazlasıyla görüyor 😊 19 bin tl de fena fiyat değil hayırlı olsun bu arada
Solution
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Aynen Kardeşim, 😊
Dediğim Durumlar Geçerli burada, Böyle Bir İndirimli Kaçırmak Hata Olurdu.

Tekrar Güle Güle Kullan Kardeşim.
Benim Göz Biraz Yükseklerde S24Plus yada S23 Ultra aynı oranda Fiyatı Makul Olursa ise S24 Ultra alma Planlarım var. Hayırlısı Bakalım.

Sağol Varol. 😊