cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A51 model cihazımın powerbank ile pil ömrü uzuyor

(Topic created on: 06-19-2024 11:26 PM)
247 Views
MaVi9
Active Level 3
Options
Galaxy A
Merhabalar, ben A51 modelimden birden fazla kez pil sağlığının bozulduğu bildirimini aldım.
Telefonumu farklı (orjinal samsung) şarj aletleri ile pek çok kere denemek için şarj ederek kullandım.
Kullanım sürem ve uygulamaları eşit şekilde powerbank ile şarj ettiğimde de kullandım.
Powerbank ile şarj ettiğimde ve dolduktan sonra kullanmaya başladığımda telefon pil ömrü en az 2 katı artıyor.
Sebebi ne olabilir? Powerbank daha sağlıklı bir şarj mı sunuyor?
9 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Hocam bu uyarılar genel olarak bataryaya işlenen elektrik akımıyla hesaplanır. Powerbankler daha az akımla şarj ettiği için uyarı ortadan kalkmış olabilir
MaVi9
Active Level 3
Galaxy A
Uyarı sorununun dediğiniz gibi olduğunu düşünüyorum. Çok ender uyarı alıyorum. Ancak powerbank nasıl oluyor da daha uzun pil ömrü sağlıyor bunu çözemedim. Orjinal şarj aletleri aynı süreyi asla yakalayamadı.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Aynı yola çıkıyor hocam. Az akım alındığında ömrün uzun olduğunu düşünmüş yazılım. Orijinal şarj aletleri de en düşük 10W akımla şarj ediyor. PB'ler ise 5'e kadar düşüyor
MaVi9
Active Level 3
Galaxy A
O zaman pil sağlık sorunu şuan için yazılımsal mekanik olarak bir sorun göremiyorum. Kullanım ömrü uzama sebebi de dolum sırasında yazılımın yanlış hesaplaması yüzünden oluyor olmalı.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Net bir cevap veremem ancak bir uzmana göstermekte yine de fayda var hocam
MaVi9
Active Level 3
Galaxy A
teşekkürler
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
powerbank pil için ZARARLIDIR çünkü sabit bir güç kaynağına oranla ( adaptör ) cihazı daha korumasız ve sıcak bir şekilde şarj eder buda uzun vadede pili olumsuz yönde etkiler
MaVi9
Active Level 3
Galaxy A
Bu bilgiye sahibim ancak telefonun şuan nasıl daha uzun pil ömrüne sahip olmasını sağlıyor onu çözemedim. Eğer ömrünü kısaltacaksa ileride yine de belli bir süre uzun şarj süresiyle kullanmaya değer. Çünkü cihazım da eski zaten.
MaVi9
Active Level 3
Galaxy A
Sorunu çözdüm sanırım arkadaşlar.
Hızlı şarj modunu kapattım ve şarj aletiyle tam dolum yaptım.
Pil ömrü çok daha uzun oldu.
Sanırım hızlı şarj uzun yıllarda ciddi sorunlar yaratıyor.
2 yılda 1 telefon değiştiririm diyenler için sorun olmaz.
0 Likes