cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A50 Batarya Sorunu

(Topic created on: 01-21-2020 10:05 AM)
986 Views
emirvarool
Active Level 3
Options
Galaxy A

image

Arkadaslar dışardayım sarji 100 ken çıktım eve gelesiye kadar 92 oldu toplam 20 dakikalık mesafe 
Su  gibi  akıp gidiyor neden olabilir 
Maksimum guc modunda falan %100 ken 1 gün 20 saat oluyor.
Önceden de yaşıyordum bu sorunu kaşıya gönderdik geldi yine aynı 
Resmen ekran kapalıyken akıp gidiyor şuan bunu yazana kadar 89 oldu
Yardım lütfen.
Resolved!
15 Comments
martletlittle
Active Level 4
Galaxy A
🙏umarim faydasi olur.
0 Likes
emirvarool
Active Level 3
Galaxy A
kapattığımda 78 di şimdi 76 aynı galina
0 Likes
volcano08
Active Level 4
Galaxy A
emir kardes arka plandaki butun uygulamalari kisitla kapat yani
0 Likes
martletlittle
Active Level 4
Galaxy A
Bilemiyorum malesef.Ben 3g kullaniyorum.Telefonu cok fazla kapatip acmamaya çalışıyorum.
Sizin tel de sorun var sanırım.Bir baktirin isterseniz.
0 Likes
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
hep aralık ayı güncellemeden sonra oldu bu batarya sorunu
0 Likes
Solution
User0000003
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba emirvarool,

Ben Eflatun. Samsung Forum moderatörüyüm.

Öncelikle yaşamış olduğunuz bu durum için üzgünüm. Bu durumun birçok sebebi olabilir.

Bunların en başında ise ;

• Kullanım alışkanlıkları,
  • Senkronize olmamayan uygulamalar olarak sıralayabiliriz.

Pil sağlık durumunuzu ve pil tüketim kontrolünü öncelikle aşağıda size sayacağım adımlar ile yapmanızı önerim.

1. Samsung Members > Yardım Alın (Members Sağ Alt köşede bulunur) > İnteraktif Kontroller > Pil seçeneneklerine dokunalım
  2. Pil Durumu İyi veya Kötü bilgisi gelecektir. Hangi bilgi karşınıza çıktı? -İYİ- ( Eğer “KÖTÜ“ gözüküyorsa bundan sonraki adımları atlayarak direkt yedekleme ve sıfırlama işlemine geçebilirsiniz.)
  3. Gerekli işlemleri sağlayabilmek için menüden tekrar Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil > Pil Kullanımına giriş yapalım.

Bu noktadan sonra Android OS ve Android Sistemi kullanım oranı kaç yazmaktadır?

A ) %20 nin altında ise cihaz performanısınız kullandığınız uygulamalar kaynaklı çabuk tükeniyor.

B ) %20 nin üzerinde ise cihazda yazılımsal bir problem olma ihitmaline karşı yedeklerinizi aldıktan sonra sıfırlamanızı ve bir süre herhangi bir uygulama yüklemeden kullanmanızı öneririm

Yedekleme işlemi için  izlemeniz gereken adımlar, cihazınızın bilgilerini yedek aldıktan sonra ; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarını Sıfırla'dır. 

Bilgileri yedeklemenin ise iki yolu vardır;

1. Ayarlar > Hesaplar ve yedekleme > Samsung cloud > Bu telefonu yedekle bölümüne bastığınızda, Samsung bulut hesabınıza verileriniz yedeklenmiş olacaktır.

2. Bilgisayar üzerinden Smart Switch programını kurmanız gerekir. Usb kablo ile telefonu bağladıktan sonra, yedekle bölümüne basarak yedekleme yapabilirsiniz.

Smart Switch Link; https://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Tüm bu işlemlere rağmen sorun devam ediyor ise;

htt target=_blankps://www.samsung.com/tr/support/service-center/ adresinden size en yakın Samsung Mobil Cihazlar Yetkili Servisi'ne,

htt target=_blankp://livechat.support.samsung.com/customer_new/TR  - canlı destek ekibimize,

https://www.samsung.com/tr/support/remoteservice/  - uzaktan bağlantı ekibimize ve 4447711 numaralı Çağrı Merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler.

MOD

0 Likes