cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A50 ısınmadığı halde ısınma uyarısıyla kapandı - Program Hatası Olabilir.

(Topic created on: 03-31-2020 03:42 PM)
21443 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy A

Daha önce yazdığım mesajı altta bulabilirsiniz. Konuya yorum yazma ve devam etmeyi çözemediğim için tekrardan ileti açma gereği duydum.

Telefonum kapandı vs. sonrasında arkadaşım telefonu yedekledi, yeniden yükledi ve bilgisayardan şarj etti. Akşamına kadar sorun yoktu, ta ki telefonu şarja (220 V) takana kadar. Telefon kendini tekrar korumaya aldı, şarj olmadı vs. 
Sabaha bilgisayardan şarj etmeye başladım fakat şimdi ki uyarı da telefonun çok yavaş şarj olduğu uyarısıdır. 
Yurtdışındayım, telefonu servise götürün diye bir öneriyi önermeyin. Ben yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü telefonum ısınmıyor. Daha öncesinde bu telefon çok daha fazla ısındığı halde kapanmaz iken, şimdi telefonu buzdolabında mı kullanacağım?  

Önceki mesajım

"Merhabalar,

Samsung A50 telefonumu facebook messenger üzerinden konuşurken şarj etmek istedim, o arada şarj kablosunu bağlayınca telefon aşırı ısındığından dolayı şarj olmuyor gibi bir uyarı verdi. Aradan 10 dakika geçti, ikinci denememde telefon önce uygulamaları kapattı, sonra da kendini. telefonun en son sarj yüzdesi %50 idi ve telefon cidden hiç sıcak dahi değildi. Hatta şimdi gayette soğuk çünkü 1 saate yakındır kapalı ve şuanda hiç açılmıyor, şarj da olmuyor. 

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

İyi geceler."

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000004
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba Ertac,

Ben Turkuaz, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. Bu durum için cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili h​afızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosya​larınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Sorunun devam etmesi halinde 4447711 Samsung çağrı merkezi numarasından yardım alabilirsiniz.

Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;

1. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Bu Telefonu Yedekle bölümüne bastığınızda, Samsung bulut hesabınıza verileriniz yedeklenmiş olacaktır.
2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

target=_blankhttps://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Teşekkürler.

MOD

View solution in context

9 Comments
b1rK
Active Level 3
Galaxy A
Sanırım bu genel bir sorun a50 ve a70 için bende a70 kullanıyorum 2 3 gün önce aynısı bende de oldu şarj kablosunu uzun bir süre boşta prizde beklet yada şarj kablosunun ucunu yala ve öyle tak bazen elektrik iletilemiyor. Aynı zamanda güç tuşu ve ses kısma butonuna 10 sny basıp bekle telefon kendini otomatik açıp kapayacak batarya ile bağlantıyı kesiyor. Bir dene belki olur.
0 Likes
alierenkocamann
Active Level 10
Galaxy A
şarj aletinin ucunu yalamak gelen voltajı 4 den 7 veya 8 civarına yükseltip cihaza zarar verir ayrıca cihaz sensörleri şarj bolumunde nem algılarsa şarj işlemi durur
A50Realkinq
Active Level 10
Galaxy A
cihaz işi şans isi heralde kusursuz geldi bana cok sükür a50 CIHAZ daha sorun cikarmadi saejida hizli dolduruyo benim 45 dk ya felan doluyor bazen 1 ama prize gore degidiyo
0 Likes
A50Realkinq
Active Level 10
Galaxy A
dostum hard reset atmayi dene ama yanlis bisey yapma
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A

onu dün arkadaşım yaptı, aslında ilk başta hata verdiğinde aralıklar ile telefon soğudukça ve ertesi gün sabah telefonu 220V şarja taktığım zaman hep ısınma hatası verdi ve tahminimce arkadaşım hard reset atmış olmalı. Çünkü telefonu açmadığı halde telefon ekranında pc ekranı gibi yazılar vardı. 

0 Likes
DevranS20FE
Active Level 7
Galaxy A
bende a50 kullanıyorum hiçbir sorunla karsilasmadim yaklaşık 1 yıldır kullaniyorum.senin sorunun belki android 10 gelince çözülebilir uazilımsal oldugunu düşünüyorum veya sensörlerde sorun olabilir...
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A

Bende konunun yazılımsal olduğu kanaatindeyim. Sensör kontrolü için korona tehdidin bitmesi gerekir, bulunduğum ülkede tüm mağazalar kapalı.

0 Likes
A50Realkinq
Active Level 10
Galaxy A
peki orjinal sarj aletine takmadiniz sanirsam dogrumudur ?
0 Likes
Solution
User0000004
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba Ertac,

Ben Turkuaz, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. Bu durum için cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili h​afızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosya​larınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Sorunun devam etmesi halinde 4447711 Samsung çağrı merkezi numarasından yardım alabilirsiniz.

Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;

1. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Bu Telefonu Yedekle bölümüne bastığınızda, Samsung bulut hesabınıza verileriniz yedeklenmiş olacaktır.
2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

target=_blankhttps://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Teşekkürler.

MOD