cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A15 pil ömrünü uzatmak için nasıl şarj etmeliyim?

(Topic created on: 04-19-2024 11:39 AM)
496 Views
ahmedreisA15
Active Level 5
Options
Galaxy A
Merhabalar. Telefonu şarja %20 de takıp %85'e kadar dolduruyorum. Doğru mu yapmış oluyorum?
16 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Hayır maalesef
ahmedreisA15
Active Level 5
Galaxy A
Nasıl doğru bir şekilde şarj etmem gerekiyor?
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Tam şarj pil için daha sağlıklı ama pili asla çok düşürmeyin ayda 1 kez kalibrasyon yapın one ui 6.1 ile gelecek olan adaptif pili kullanın şarjdayken asla oynamayın sadece prizden şarj edin powerbank vs asla kullanmayın
ahmedreisA15
Active Level 5
Galaxy A
Samsung orijinal şarj adaptörü pahalı olduğu için kullanmıyorum önceki vivo marka telefonun orijinal şarjı kullanıyorum acaba bataryayı bozar mı
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Değerleri nedir
ahmedreisA15
Active Level 5
Galaxy A
18W
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Sorun olmaz aslında çünkü orijinal adaptör ama sizin cihazınız yine de 25 watı desteklediği için tam destekleyen bir 25 wattlık adaptör alıp öyle olsa daha iyi olur marka olup da
ahmedreisA15
Active Level 5
Galaxy A
Cevap için teşekkürler hocam birde ayda 1 kez kalibrasyon yapın dediniz tam olarak nasıl yapacağım onu?
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Aslında onu pil sağlığı çok düşmeden önermiyorum yani gerek de yok öyle yazdım ama yapmana gerek de yok ama pil sağlığın mesela %96 %95'lere düşerse ayda bir kere cihazın şarjını tamamen sıfıra kadar bitirip kapalı halde %100'e kadar en az 2 saat şarj edeceksin sonra açıp bir saat daha şarj edeceksin kalibrasyon işlemi bu oluyor ama şu an sende gerek yok dediğim gibi