cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

%80 şarj meselesi.

(Topic created on: 11-26-2024 11:02 PM)
277 Views
Berkay01
Beginner Level 4
Options
Galaxy A

Telefonumu aldığımdan beri pil koruması modunda %80 kısıtlı kullanıyorum. Araştırma yaptığımda %20-80 arası önerildiğini okuduğum için hep bu aralıklarda şarj ediyorum. Hiç %100 yapmadım. Alalı zaten çok olmadı. Sizce bu kadar dikkat etmeye değer mi ve aldığımdan beri %100 yapmadığım için batarya kapasitesi olarak bir eksisi olur mu?

7 Comments
isimsiz-
Active Level 10
Galaxy A
Yalan bilgi temel modda dursun
kereewm
Active Level 10
Galaxy A
Adaptif modu tercih ederim 😊
isimsiz-
Active Level 10
Galaxy A
Ben adaptifi çözemedim
0 Likes
kereewm
Active Level 10
Galaxy A
Uygun şartlara göre temel ya da maksimum arasında seçimler yapar cihaz. Gece maksimum modunu kullanır. Sabah ise temel modu. Gece cihazını şarja taktığında cihazın %80 seviyesinde ortalama saat sabah 5 e kadar kalır. Sonra 5 ten sonra 100 e doğru çıkar. Gün içerisinde ise direk taktığında 100 e çıkar. Pilin uzun süre %100 de kalması zararlı olduğu için Gece boyu %80 de kalıp sabah sen kalmadan önce şarjını 100 yapıyor. Telefonun kendini alıştırması yaklaşık olarak 3 gün sürer. 3 gün boyunca saat kaçta yatıp kalktığını optimize ederek kendini ona göre planlar. Böylece her sabah sen kalmadan önce tam şarj ile güne başlarsın 😊
isimsiz-
Active Level 10
Galaxy A
Benim gecem gündüzüm belli değil nası olacak
replagg
Active Level 6
Galaxy A
Iki kardeşiz ikimizdede A24 var ben sürekki pilime dikkat ederim yüzde 20 nij altına inmem ihtiyacım olmadıkça hizli şarj kullanmam genelde temel yada adaptif sarj kullanırım çok nasir yüzde yüz yaparım pili
Ve 1 sene böyle kullandım pil sağlığım %100
Kardeşimse sürekli hızlı sarj kullandı kafasına göre takıldı pil sağlığı %91
Bu arada %85 pil arıza sınırı
Yani anlayacagin telefonu kaç yıl kullanmayı planlıyorsun 2 senede bir degistiyriyorsan kafana göre saej et ama uzun vade kullanıcaksan dikkat etmek gerek
Bu arada pil sağlıma members uygulamasından baktırdık veriler doğru
Birde hızlı sarj zarar vermez teelfonu ona göre yapıyorlar diyen cahiller olacaktır inanma hızlı sarj pili ısıtır ısı da pilin en büyük duşmadır ömrü ciddi derecede kısaltır sadece ihtiyacın oldugunda kullanmalısın
Bu kadar
0 Likes
Berkay01
Beginner Level 4
Galaxy A
Pili genellikle yüzde kaça kadar şarj ediyorsun hocam?
0 Likes