cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Şarj Etme HK.

(Topic created on: yesterday)
96 Views
MKara96
Active Level 3
Options
Galaxy A

Merhabalar.

Bir konu hakkında yardımcı olup, beni aydınlatabilirseniz müteşekkir olurum. 

Öncelikle pil koruması aktif. %80 oldu mu kesiyor gücü. Fakat bu şekilde kullanmakta ister istemez bazen yetmeme gibi durumlar doğuruyor. Bu nedenle telefonu her fırsat buldukça şarj cihazı ile dolduruyorum. Merak ettiğim husus bunun herhangi bir dezavantajı var mı? Ortalama olarak %25 ile %80 arasında bu değerlere gelince mi şarj etmek ya da kesmek mi daha uygun? Yoksa bu aralıkta her fırsat buldukça doldurmak mı? Konu hakkında net bir bilgi verip, açıklayacak bir arkadaşımız var mı?
5 Comments
adanakebab
Active Level 3
Galaxy A
20 15 gibi taksanız daha dogru olur
0 Likes
rs7quattro
Active Level 5
Galaxy A
Buna günümüzde çok dikkat etmiyorum. Buna kafayı takmak yerine pil değişimi parasını verir devam ederim önemli olan konforum. Ancak teknik açıdan yorumlamam gerekirse doğrusu telefonu tam şarj etmemek ve tam olarak şarjı bitirmemek. Sadece uzun vade için nadiren fulleyip sıfıra kadar kullanın ki pil hafızası dediğimiz olay güncellensin. Bu donanımsal bir hafıza değil sadece pil hücresi tam kapasite ve minimum kapasiteyi görmeli. Ama gündelik olarak kesinlikle sınırlarda şarj etmeyin. Dediğim gibi yılda bir kaç kez fulleyip sonuna kadar şarjı bitirin. Kutudan telefon çıktığında herkes kullanmaya başlar ve en büyük hatada budur. Kutudan çıktıktan sonra telefonun şarjı tam şarj edilip daha sonra sonuna kadar bitirilmelidir. Bir nevi tüm hücreleri yorup aktif etmiş oluyorsun. Ama bunu **bleep** yaparsanda hücrelerin ömrü tükeniyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Galaxy A

Ben tam fulleyip hatta %100 olduğunda bile 5 dk kadar tutuyorum telefon kapanana kadar kullanıyorum. Ayrıca telefonu kapalı olarak şarj ediyorum. 1 saat 20 dk mı alıyor bu süre. s23 fe kullanıyorum.

0 Likes
Galaxy A
Bana pil sağlığını öğrenirken %30 altına inmeyin demişti
0 Likes
Galaxy A

Siz bilirsiniz

0 Likes