cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

İşlemci çekirdek dizilimi ile ilgili sorum?

(Topic created on: 04-20-2024 11:01 PM)
228 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy A
Mesela elimizde 3 tane işlemci olsun. Biri 4+4, biri 2+6, biri 1+3+4 diziliminde 8 çekçekirdekli işlemciler olsun. Bunlardan hangisi en verimli olandır? Ana işlemcide fazla çekirdeği olan daha mı üstündür? 
8 Comments
Solution
MehmetYalcn
Expert Level 5
Galaxy A
4 +4 en verimlidir bildiğim kadarıyla 4 ana 4 yedek eşit dağıtıyor o açıdan Tabi ne kadar çok çekirdek varsa telefon o kadar rahat işlem yapar
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
4+4 bence en verimlisi çünkü 4 performans ve 4 tane de tasarruf çekirdeği içeriyor
Solution
stony_hearted
Expert Level 5
Galaxy A
4+4 çünkü en az 4 işleme kadar izin veriyor.Diğerleri daha az işlem için izin veriyor.Birde bu söylediklerinin hepsine sahip olup,hepsinin aynı anda aktif oldugu ama işlemci boyut farkı olanlar var.
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Ana işlemci ne kadar tek çekirdek olursa o kadar daha iyi pil verimliliği açısından (1+3+4)

Ben tek çekirdekli tercih ederdim ama tabikide işlemcinin cortexleri ve frenkas gibi değerleride önemli(1 ana işlemci ,3 ve 4 yardımcı işlemci )

Örneğin S23 cihazımda
Cortex 3.36 Ghz X3 tek çekirdek var ana işlemcide diğerleri yardımcı işlemci toplam 8 çekirdek oluşuyor
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy A
Bende seninle aynı düşünüyorum mesela bilgisayarlardaki ram olayı gibi tek kanal 32 gb ram yerine 4 tane 8 gb ram daha mantıklı ve performanslı olur.
Solution
BohemyaLordu
Active Level 7
Galaxy A
Artık en verimlisini galaxy s24 te gördük. 1+2+3+4
Solution
Galaxy A
4+4 dizilimi yerine 2+6 veya 1+3+4 şekilde olanı daha verimli olduğunu düşünüyorum.Snapdragon 778G de 1+3+4 şeklinde dizilim mevcut pil ve performans konusunda başarılı baya.
Solution
stony_hearted
Expert Level 5
Galaxy A
enerji yönetimi açısından evet senin dediğin daha verimli ama işlem yapma ve kullanım için çoklu çekirdek/işlemci kullanımı daha verimli.Zaten şarj tasarrufu için işkemcileri yüksekten düşüğe veya aktifleri yüksek,pasifleri(yardımcı işlemci) düşük tutarak Note 3 Neo,Note 4,S serisinde yapıldı ama ana işlemcileri yüksek olunca pek işe yaramadı sanki.