cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

ekran yanığı önlemi

(Topic created on: 01-28-2021 05:10 PM)
288 Views
GLXY_S23_S24ULTRA_WU
Expert Level 5
Options
Diğer

Amoled ekranlar için ekran yanığı olmaması için ne gibi önlemler almamız gerekiyor 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Jubei
Active Level 10
Diğer
Merhaba, Amoled ekranlarında yanık olmasının sebebi yüksek ekran ışığı parlaklığı ve uzun süre aynı görüntünün ekranda sabit kalması, bu iki detaya dikkat ederseniz, ekranınızda donanım sorunu yok ise ekranınızı uzun yıllar sağlıkla kullanabilirsiniz.
#Amoled

View solution in context

8 Comments
Solution
Jubei
Active Level 10
Diğer
Merhaba, Amoled ekranlarında yanık olmasının sebebi yüksek ekran ışığı parlaklığı ve uzun süre aynı görüntünün ekranda sabit kalması, bu iki detaya dikkat ederseniz, ekranınızda donanım sorunu yok ise ekranınızı uzun yıllar sağlıkla kullanabilirsiniz.
#Amoled
Diğer
parlaklığı kısık kullanmak gerekiyor o zaman doğru mu
Jubei
Active Level 10
Diğer
Donanım sorunu yok ise, yüksek ekran ışığı parlaklığı ile de kullanılabilirsiniz ancak hem pil tüketimini arttıracak hemde ekranınızın yanık olma ihtimalini arttıracaktır, düşük ekran ışığı parlaklığı ile ve dışarıda olduğunuz zamanlarda ekran ışığı parlaklığını Adaptif Parlaklıkta kullanırsanız telefonunuzu uzun yıllar sağlıkla kullanabilirsiniz.
Diğer
adaptif yaptığım zaman sürekli yükseltiyor Parlaklığı, bende kapattım kendime göre ayarlıyorum
Jubei
Active Level 10
Diğer
Adaptif Parlaklıkta sürekli yükselmesi, ortam ışığına göre otomatik olarak ekran ışığı parlaklığını ayarlamasıdır, bunun neticesinde siz kendinizi yormadan tüm ayarı otomatik olarak yapmasıdır, diğer bir seçenekte dediğiniz gibi kendi isteğinize göre ayarlamanızdır.
MaviKar
Active Level 6
Diğer
Daha önce kullandığım s8 cihazım da ekran yanığı oluştu. Şimdi S10 plus kullanıcısıyım ve pandemiden dolayı böyle bir masraf ile karşılaşmak beni yorar ve üzer. O yüzden sormak istiyorum, ekran yanığı garanti içerisine giriyor mu? Nasıl korurum.
Topraks9plus
Expert Level 5
Diğer
Kronik bir sorun oldugu için büyuk ihtimalle garanti kapsamina girer.
Jubei
Active Level 10
Diğer
Normalde garanti kapsamında olması gerekiyor ancak Türkiye'de işler biraz farklı işliyor, böyle bir şey başınıza umarım gelmez ancak gelirse, Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi için psikolojik olarak şimdiden kendinizi hazırlayın lütfen.