cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

TARAYICI REHBERİ:Kendinize En Uygun Tarayıcıyı Bulun (Part 1)

(Topic created on: 3 weeks ago)
241 Views
MuhammedA24
Active Level 3
Options
Diğer
Öncelikle Hoşgeldiniz. şu aralar forumda gezinirken tarayıcılar için bir rehber olmadığını gördüm o yüzden bu konuyu açmak istedim.

Bu rehberdeher platformda kullanılabilinen ve dünya genelindesıkça kullanılan tarayıcılardan kısaca bahsedeceğim.

İnceleyeceğim Tarayıcılar: Brave, Firefox, Google Chrome ve Opera. (Tarayıcılar Hakkında kendi deneyimlerimden ve wikiden aldığım bilgileri birleştirerek anlatacağım. (2 part şeklinde inceleyeceğim.)

1)BRAVE: Chromium Tabanlı Gizlilik Kralı.
Brave Software tarafından geliştirilen Brave
Chromium Tabanlı Açık kaynak kodlu bir tarayıcıdır.

Bravein en iyi yanı gizlilik odaklı olmasıdır. Kullanıcıdan olabildiğince az veri toplar ve gizliliğe önem verir.

Özellikler
Bravein en iyi yanlarından biri Kendine özgü bir arama motoru ve Leo adında bir yapay zekası olmasıdır. (Yapay Zekası Türkçe dili destekliyor ancak aratma yaptığınızda siteler hakkında konuşurken ilk önce ingilizce yazıyor. Türkçe yazmasını istemeniz lazım)

Bravein kendine özgü bir Güvenlik duvarı vpni mevcuttur. (Firewall, Guardian Vpn) ancak vpni kullanmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Ayrıca Bravein kendi kripto cüzdanı ve kripto para birimide var. tarayıcıyı kullanarak para bile kazanabilirsiniz!

Tarayıcıya gömülü bir reklam engelleyicisi ve izlemelere karşıda bir engelleyici var.

Bravede kullandığım süre boyunca yaşadığım tek sıkıntı aratmalarda biraz yavaş olmasıydı ama bu büyük bir sorun değil.

Kısacası Google chrome alternatifi chromium tabanlı ve gizlilik odaklı bir tarayıcı arıyorsanızBrave En iyisidir

2) Mozilla Firefox: Chromium Düşmanları için birebir!

Mozilla Corporation tarafından geliştirilen Mozilla Firefox, Firefox tabanlı açık kaynak bir web tarayıcısıdır.

Mozilla Firefox, Bravede olduğu gibi gizlilik odaklı bir tarayıcıdır ancak chromium yerine firefox tabanlı bir tarayıcıdır. (Tamamen açık kaynak kodlu) Mozilla Firefox Kullanıcılardan Olabildiğince az veri toplar.

Özellikler
Mozilla Firefoxu Diğer tarayıcılardan ayıran en iyi özelliği kesinlikle Eklentiler bulundurmasıdır.
Eklentiler sayesinde reklam engelliyiciler tarayıcıyı özelleştirme gibi bir çok şeyi kullanabilirsiniz (Mobilde Özelleştirme kısıtlıdır.)
Mozilla Firefoxta 2000'e yakın eklenti bulunmakta. (Güvenilir olmayan eklentiler dahil.)

Mozilla Firefoxun özellikleri arasında sekmeli gezinti, yazım denetimi, yazarken arama, canlı yer imleri, akıllı yer imleri, indirme yöneticisi, Büyük bir özelleştirme özelliği ve coğrafi konuma dayalı gezinti örnek verilebilir. (Coğrafi Konuma dayalı gezinti ayarlardan rahatlıkla kapatılabilir.)

Mozilla Firefoxun malesef brave gibi bir arama motoru veya yapay zekası bulunmamaktadır ama arama motoru olarak "Startpage"i ekleyebilirsiniz.

Mozilla Firefoxun mobil ve pc sürümü birbiriyle rahatlıkla senkronize edilebilir.

Kısacası gizlilik odaklı bir tarayıcı arıyorsanız ve chromium tabanlı olmasını istemiyorsanız ilk tercihinizMozilla Firefox olmalıdır.

Bugün sadece Brave ve Firefoxtan bahsettim. Yarın eğer vaktim olursa chrome ve operadanda bahsedeceğim. Lütfen görüşlerinizi yazmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın! Görüşürüz!

21 Comments
A73_MKG_2022
Expert Level 1
Diğer
Reklam sadece BRAVE de engelleniyor Firefox sevmiyorum ben ya
Brave en iyisi
MuhammedA24
Active Level 3
Diğer
Deneyimlediğim kadarıyla ublock gayet güzel çalışıyordu. Yinede bu sizin tercihiniz!
A73_MKG_2022
Expert Level 1
Diğer
Ben bir daha indireyim bakalım düzgün calicasak mi ublock
Diğer
Hızlımıydı peki donma yapıyormu 😂😂
0 Likes
MuhammedA24
Active Level 3
Diğer
Vpn diyorsanız bilmiyorum hocam denemedim malesef. Aylık 70 tlydi en son
Diğer
VPN yi ne amaçla kullandığında önemli ama 😂😂
MuhammedA24
Active Level 3
Diğer
😅
Diğer
Telefon/tablette samsung internet bilgisayarda chrome kullanıyorum en iyisi
MuhammedA24
Active Level 3
Diğer
Hocam malesef chrome uçan kuşun verisini bile topladığından pek tercih etmiyorum ben. Samsung interneti deneyimlemedim.