cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy cihazlarda yer alan SES ODAĞI özelliği nedir ve nasıl kullanılır

(Topic created on: 07-08-2024 05:49 PM)
5143 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Samsung akıllı telefonlardaki Ses Odağı özelliği, aramalar sırasında ses kalitesini artırmaya yardımcı olan bir gürültü giderme özelliğidir.

image

Ses Odağı etkinleştirildiğinde, dinleyicinin arayanın sesini daha net duyabilmesi için arka plan gürültüsünü belirlemek ve filtrelemek için telefonun mikrofonunu kullanır. 

Ses Odağı özelliği, hem görüntülü aramalarda hem de sesli aramalarda çalışır ve WhatsApp, Microsoft Teams, Google Meet ve Zoom gibi çeşitli uygulamalarla uyumludur. Ses Odağı etkinleştirmek için Herhangi birini sesli aradığınızda sol üst köşedeki mikrofon işaretine tıklayarak bu özelliği açabilirsiniz. Aynı şekilde bu özelliği kapatmak için, yine sol üst köşedeki mikrofonun üzerine dokunabilirsiniz. 

Ses Odağı özelliğini kullanmanın faydalarından bazıları şunlardır:
  • Gürültülü bir ortamda olsalar bile arayanın sesini daha net duyabilirsiniz.
  • Konuşmaya odaklanabilmeniz için arka plan gürültüsünden kaynaklanan dikkat dağıtıcı unsurları azaltabilirsiniz.
  • Aramalarınızın genel kalitesini iyileştirebilirsiniz
Aramalar sırasında arka plan gürültüsüyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, yardımcı olup olmadığını görmek için Sese Odaklanmayı etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Sese Odaklanma, aramalarınızın kalitesini artırmanın harika bir yoludur ve birçok Samsung akıllı telefonunda bulunan bir özelliktir. 

Samsung akıllı telefonunuzda Ses Odağı nasıl etkinleştireceğinize ilişkin adımlar şunlardır:
  1. Telefon uygulamasını açın.
  2. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun.
  3. Ayarları şeç.
  4. Aşağı kaydırın ve Gelişmiş’e dokunun.
  5. Sese Odaklanma üzerine dokunun.
  6. Anahtarı açın.
Ses Odağı kapatmak için düğmeyi kapatmanız yeterlidir.

7 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Sağol dostum 👍

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Sorun değil, eline sağlık

View solution in context

Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık😊 S21 fe bu özelliği donanım olarak desteklediği halde one ui 6.1 ile getirmediler. Samsung'a sesleniyorum şu fe serilerini yazılım güncellemelerinde bazı özelliklerini kısmassanız çok güzel olur zaten s21 serisi ile s21 fe arasında az çok küçük farklar var.

View solution in context

Solution
yusuf_A54
Active Level 8
Diğer
Hocam çok sağolun bende görüşme yaparken ses odağını arıyordum sayenizde öğrendim elinize sağlık hocam 🙏🙏

View solution in context

Solution
Diğer
Vallaha sayende telefonun bilinmeyen yada kullanmadığım özellikleri öğreniyorum teşekkürler tolga hocam 👍 😊

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Elinize sağlık hocam 🙏🏻

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Seslerin, elektromanyetik dalgaların ya da diğer fiziksel gerçeklerin, belli bir değer kümesi ile sınırlanmadan birbiri ardına süreklilik içinde sonsuz değişmesi durumudur hocam. Ses odağı ise dışarıdan yabancı sesleri engellemeye programlı

View solution in context

24 Comments
Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Sağol dostum 👍
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ses odağı ile tam spektrumun ne farkı var
Anonymous
Not applicable
Diğer
Benim cihazım desteklemediği için ( her zaman ki gibi ) maalesef bilemiyorum onu bilen kişiler yazacaktır.
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Sorun değil, eline sağlık
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Seslerin, elektromanyetik dalgaların ya da diğer fiziksel gerçeklerin, belli bir değer kümesi ile sınırlanmadan birbiri ardına süreklilik içinde sonsuz değişmesi durumudur hocam. Ses odağı ise dışarıdan yabancı sesleri engellemeye programlı
Anonymous
Not applicable
Diğer
Teşekkür ederim hocam
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık😊 S21 fe bu özelliği donanım olarak desteklediği halde one ui 6.1 ile getirmediler. Samsung'a sesleniyorum şu fe serilerini yazılım güncellemelerinde bazı özelliklerini kısmassanız çok güzel olur zaten s21 serisi ile s21 fe arasında az çok küçük farklar var.
özgür_s21fe
Expert Level 3
Diğer
S21de de yok bu özellik zaten s22de bile yok
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Dostum eminmisin s21'de var güncelleme notlarındada yazıyor one ui 6.1 ile s21 serisinde olup s21 fe'ye gelmeyen 2 özellik var.
1) Mikrofon modu
2) Circle to Search1720452494093.jpg1720452494125.jpg