cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy cihazlarda oyun performansı ve FPS değeri neden düşüyor ⚠️📱👇

(Topic created on: 04-02-2024 01:53 AM)
494 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Merhaba Samsung Galaxy cihazlarda oyun performansı ve FPS değeri bazen ciddi şekilde düşüyor. Peki bu neden kaynaklanıyor ve ne yapabiliriz bu konuda kısaca buna yakından bakıcaz. Her üretici cihazlarına oyun hızlandırması adı altında belirli uygulamalar ve sistem dosyaları koyuyor. Samsung da bunlardan biri. 

Birazdan Söyleyeceğim bu bilgiyi belki çoğu kişi bilsede hala bilmeyenler olabilir. Samsung cihazlarına gaming hub adında bir uygulama koyuyor. Ve bu uygulama da yer alan bir ayar açıldığında bu sorun çözülebiliyor. Evet bunu belki de çoğunuz biliyor asıl önemli olansa bu sorun neden kaynaklanıyor. 

Aşağıda da göreceğiniz gibi Samsungun sistem uygulamaları içinde gaming huba bağlı bir uygulaması var. Ve bu uygulama sistemin ısısı 43 44 dereceyi geçtiğinde cihazın donanımlarını herhangi bir sorun ve zarardan korumak için otomatik olarak devreye giriyor ve cihazın oyun performansını maalesef düşürüyor. Söz ettiğimiz uygulama ise bu : 
👇
image

Bu hizmetin devreye girmesini engellemek için ise yapabileceğimiz çok basit bir ayar var. Bu ayarı açtığımızda bu hizmet devreye giremiyor. Ve sistemin oyun performansı da düşmemiş oluyor. 

Bu ayar ise 
performans yönetimi ayarı : 
👇
image

Yukarıda daha konunun en başında da dediğim gibi belkide bunu çoğunuz biliyor ancak bence hala bilmeyenler ve ilk kez duyanlar da olacaktır. 

4 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy_M12
Expert Level 5
Diğer
Ben bütün oyun eklentilerini devredışı bırakıyorum,bırakılmayanları arka planda kısıtlayıp,derin uyku moduna alıyorum.

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Teşekkürler 👍👏👏👏

View solution in context

Solution
İlhanEfe
Active Level 10
Diğer
Ben açık kullanıyorum ama açmamak daha mantıklı bence

View solution in context

Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Bende gönderi paylaşmıştım bununla ilgili.Alternatif oyun performansı açmak gerçektende çok faydalı ben test etmiştim telefonun sıcaklığını sadece 1-2° derece arttıyor ve 25 fps kazandırıyor bu ayarı açmak çok önemli nedeni gos zaten fps kısıyordu bu ayarı açınça oyunlardan biraz daha çok fps alıyoruz.Gos'u eğer adb ile kaldırırsakta bize 15-20 fps daha kazandırıyor.Eline sağlık tolga kardeşim.

View solution in context

6 Comments
Şakşukacı
Active Level 6
Diğer
Bence bunu açmayın özellikle yaz aylarına girdiğimizde. Samsung o ayarı koyduysa bir bildiği vardır. Ben denedim çünkü 45 üzerine çıkıyor derece. Bataryayı patates edersiniz.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Evet zaten donanımı iyi cihazlar da buna gerek yok ama serin yerlerde oturanlar ve cihazının donanimi düşük olanlar açabilir yazın risklimi tabiki o ayrı
0 Likes
Solution
Galaxy_M12
Expert Level 5
Diğer
Ben bütün oyun eklentilerini devredışı bırakıyorum,bırakılmayanları arka planda kısıtlayıp,derin uyku moduna alıyorum.
Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Teşekkürler 👍👏👏👏
Solution
İlhanEfe
Active Level 10
Diğer
Ben açık kullanıyorum ama açmamak daha mantıklı bence
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Bende gönderi paylaşmıştım bununla ilgili.Alternatif oyun performansı açmak gerçektende çok faydalı ben test etmiştim telefonun sıcaklığını sadece 1-2° derece arttıyor ve 25 fps kazandırıyor bu ayarı açmak çok önemli nedeni gos zaten fps kısıyordu bu ayarı açınça oyunlardan biraz daha çok fps alıyoruz.Gos'u eğer adb ile kaldırırsakta bize 15-20 fps daha kazandırıyor.Eline sağlık tolga kardeşim.