cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy cihazlarda Garanti Servis süresi kaç gündür ⚙️

(Topic created on: 07-15-2024 12:56 PM)
2387 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Merhaba değerli forum kullanıcıları nasılsınız umarım gününüz güzel geçmiştir ve geçiyordur. 

"Merak edilen sorular"  

Bu seride akıllı telefon kullanan kullanıcıların merak ettikleri ve kafalarına takılan bazı soruları ve cevapları hep beraber arıyor olacağız.

6.Bölüm - Servis süresi 

image

Bakım , Onarım vs Sürekli servis çilesi çekenler ve servislerle papaz olanlar için aydınlatıcı olduğunu düşündüğüm bir konu ;) 

Merhaba küçük veya büyük olsun elektronik olan cihazlarımızı ilk aldığımız zamanlar bir hevesle alır ve kullanmaya başlarız. Onları kullanmaya başladığımızdan itibaren onlara oldukça kibar davranır ve özellklede ilk günlerin tadını çıkarırız. Ancak bazen zamanla bu cihazların kullanımından dolayı veya şansızlığımızdan dolayı cihazlarımız bozulabiliyor. İşte bu gibi durumlarda cihazımızın garantisi can kurtarıcı olabiliyor. Özellikle belli başlı bazı cihazları kullanan kullanıcılar, cihazda herhangi bir sorun oluşması durumunda cihazını servise vermeden önce “ acaba cihazım garantiden , servisten kaç günde gelir ” sorusunun cevabını öğrenmek istiyor. Gün içerisinde gerek yanımızda olan gerek evlerimizde bulunan gerekse de iş yerlerimizde bulundurduğumuz elektronik cihazlarımız bizim için hergün çok önemli araçlar haline geliyorlar. Bu yüzden de garantiye verilen cihazımızın kaç günde geri geleceğini öğrenmemiz oldukça önemli olabiliyor. İster telefon istersede bilgisayar olsun parası hiç farketmez cihazları aldıktan sonra garanti belgesinde belirtilen yetkili servis ile herhangi bir sorun yada arıza durumunda 2 yıl bazende cihaza göre değişmekle beraber 3 yıl boyunca irtibat kurabilir ve sorununuza "kullanıcı hatası denmediği sürece" çözüm bulabilirsiniz. Bu noktada size en yakın olan garanti servisini tercih edebilirsiniz. Cihazınızı garantiye yani servise verdikten sonra kaç günde geri gelebilir sorusuna gelecek olursak

bu süre cihazınızın sorununa göre değişecektir. Eğer basit bir sorun ise oldukça kısa sürede cihaz size ulaşacaktır - ortalama 1 hafta içinde diyebiliriz. Ancak sorun yani arıza büyükse veya serviste ilgili yedek parça yoksa bu süre 15 güne kadar uzayabilir. Servisin yoğunluğu ve cihazınızın sorunu göz önüne alınarak cihazınız ortalama olarak 20 iş gün içerisinde ( resmi tatiller ve pazar günleri hariç ) size ulaşacaktır. Ki bu yasal süredir ve bu sürenin aşılması durumunda siz kullanıcı olarak yaşadığınız il veya ilçenizde bulunan tüketici hakem heyetine yada haklarına baş vurarak cihazın birebir sıfırıyla değişmesini yada cihazınızın faturasında yazan para tutarını iade olarak geri alabilirsiniz buda sizin yasal hakkınızdır. :)

Vakit ayırıp konumu okuduğunuz için teşekkür ederim😊🙏🖤

5 Solutions

Accepted Solutions
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Ek bilgide ben vereyim. Servise verilen telefonlar sizin bulunduğunuz şehirin servis ile uzaklığına göre bu süre uzayıp kısaladabilir. Eline sağlık.

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Bilgilendirme için teşekkürler Tolga bey kardeşim 👏

View solution in context

Solution
Quantum-A
Active Level 9
Diğer
Eline Sağlık Tolga abim, bilgilendirci bir konu olmuş. 😊👍

View solution in context

Solution
Diğer
Omıx marka telefon almıştım arabaya binerken kaldırama çapıp ekranı camı çatladı 1 hafta sürdü ama sıkıntılı geldi ses kısma tuşu çalışmıyordu yine 1 hafta daha beklemiştim.

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık, güzel içerik olmuş

View solution in context

7 Comments
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Ek bilgide ben vereyim. Servise verilen telefonlar sizin bulunduğunuz şehirin servis ile uzaklığına göre bu süre uzayıp kısaladabilir. Eline sağlık.
Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Bilgilendirme için teşekkürler Tolga bey kardeşim 👏
Solution
Quantum-A
Active Level 9
Diğer
Eline Sağlık Tolga abim, bilgilendirci bir konu olmuş. 😊👍
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bir Yapay Zeka değil tabii ama idare eder
Solution
Diğer
Omıx marka telefon almıştım arabaya binerken kaldırama çapıp ekranı camı çatladı 1 hafta sürdü ama sıkıntılı geldi ses kısma tuşu çalışmıyordu yine 1 hafta daha beklemiştim.
Anonymous
Not applicable
Diğer
😱
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık, güzel içerik olmuş